نمایشگاه خوشنویسی «اسرار ازل» با حضور پیشکسوتان، استادان و مدرسان انجمن خوشنویسان مشهد در نگارخانه رضوان برگزار شد.
هفته ملی خوشنویسی، فرصتی است تا به هنر زیبای خوشنویسی که ریشه در فرهنگ و تاریخ غنی ایران دارد، توجه کنیم. خوشنویسی نه تنها یک هنر بلکه زبان بیکلامی است که احساسات، اندیشهها و زیباییهای کلام را به تصویر میکشد. این هنر با دقت و ظرافت، الفاظ را به شکلی زیبا و دلنشین در کنار یکدیگر قرار میدهد و به ما یادآوری میکند که هر کلمه و هر حرف، حامل معنایی عمیق و ارزشمند است.
این هفته، با برگزاری نمایشگاهها، کارگاهها و برنامههای مختلف، میتوانیم به ترویج و گسترش این هنر بپردازیم و نسلهای جدید را با زیباییهای آن آشنا کنیم. خوشنویسی، نه تنها بخشی از هویت فرهنگی ماست، بلکه پلی است میان گذشته و آینده، که ارتباطی عمیق با روح و احساسات انسانها دارد.
بیایید در این هفته ملی، با ارج نهادن به هنرمندان خوشنویس و آثارشان، به پاسداشت این میراث گرانبها بپردازیم و یادآور شویم که خوشنویسی فقط نوشتن نیست، بلکه بیان عشق و زیبایی است.
به همین مناسبت نمایشگاه خوشنویسی " اسرار ازل" با حضور پیشکسوتان، استادان و مدرسان در نگارخانه رضوان برگزار شد که در ادامه گفتوگویی با مسئول فرهنگی انجمن خوشنویسی و استادان این حوزه داشتیم که در ادامه میخوانید.
محمدعلی فراستی، خوشنویس مشهدی با اشاره جزئیات این نمایشگاه اظهار کرد: این نمایشگاه در واقع به مناسبت هفته خوشنویسی برگزار شده و بیش از ۷۰ اثر از آثار پیشکسوتان، اساتید و مدرسان انجمن خوش نویسان مشهد و همچنین فوق ممتازهای خوشنویسی مشهد در این نمایشگاه حضور دارند که خطوط مختلف نستعلیق، شکسته نستعلیق، نثر و ثلث این آثار در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وی افزود: هرچقدر نمایشگاههای اینچنینی بیشتر برگزار شود مردم بیشتر میل و رغبت پیدا میکنند و انگیزه ایجاد میشود در جوانان نوجوانان و باعث رونق گرفتن کلاسهای خوشنویسی در سطح کشور میشود.
این خوشنویس مشهدی ادامه داد: ترغیب و تشویق هنرجویان با افزایش این گونه نمایشگاهها، محافل هنری و درواقع محافل هنری پاک ایجاد میشود که هنر خوشنویسی یکی از پاکترین هنرهای حال حاضر است و میتوان به عنوان یک هنر قدسی معرفی کرد چراکه شما خوشنویسی را نمیشناسید که کلام بدی را بر کاغذ بنگارد و همه سعی میکنند که کلام بزرگان، کلام ائمه اطهار نگاشته شود و این مایه افتخار هر خوشنویس است.
اسماعیل قوچانی، کاتب بزرگترین قرآن هنری جهان، در ادامه بیان کرد: به طور کلی آنقدر به نمایش خط اهمیت ندادیم که خطوط فقط به نام ترکیه ثبت شده است در حالی که خط ترکیه لاتین است و باید بیشتر اهمیت دهند و از طرفی اکثرا خط را نشناختند و خط تنها یک خط ساده نیست بلکه علم است.
وی در خصوص سطح این نمایشگاه، تصریح کرد: سطح این نمایشگاه بسیار بالاست، خط علم و تجربه است و به واسطه خط با احادیث، قرآن و علما آشنا میشوید چرا که خطاط همواره به دنبال مطالب بکر و ناب میگردد، اما متاسفانه آنطور که باید و شاید به آن توجه نشده است.
حسین قائمی، مسئول فرهنگی انجمن خوشنویسان مشهد، در خصوص اهمیت برگزاری نمایشگاه خوش نویسی، ادامه داد: این نمایشگاه به مناسبت هفته خوشنویسی برگزار شد که در دو تا مجموعه اساتید، پیشکسوتان و مدرسان انجمن و آثار ممتاز و فوق ممتاز و کسانی که در این رشته به عنوان پیشکسوتی که تا این مقطع مدرک کسب کردند، تقسیم بندی شدند.
وی افزود: آثار به نوع خود تقریبا بینظیر است و آثار اساتید در رشتههای نثر، نستعلیق، شکسته و ثلث تولید شده و بسیار ارزشمند است.
مسئول فرهنگی انجمن خوشنویسان مشهد ادامه داد: مشهد قطب خوشنویسی کشور است و بسیاری معتقدند بعد از تهران بهترین اساتید در مشهد هستند و بیشترین اساتید خوشنویسی را بعد از تهران مشهد دارد.