در همایش ملی «بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی» عنوان شد ؛ایده مکتب هنر رضوی، الگوی توسعه‌یافته‌ای است

  در همایش ملی «بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی» عنوان شد ؛ایده مکتب هنر رضوی، الگوی توسعه‌یافته‌ای است

همایش ملی "بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی" از سوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، در جوار حرم مطهر رضوی آغاز به کارکرد.

این همایش  صبح امروز ۱۸ مهرماه، با حضور ۳۰ نفر از استادان و فعالان دانشگاه‌های هنر ایران ، تهران ،تربیت مدرس و مدرسه اسلامی هنر در محل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی آغاز شد.  
امیر مهدی حکیمی، مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در ابتدای این همایش، با بیان این که از دو منظر می‌توان به مفهوم مکتب هنر رضوی پرداخت افزود: این مکتب، از یک منظر شبیه به مکاتب هنری است که در جهان پس از خلق آثار هنری به وجود می‌آید.  
درگذشته هنرمندانی آثاری را خلق کردند و پس از بررسی آن آثار به مکتب رسیدند، به طور مثال قرن‌ها هنرمندانی در جهان اسلام، آثاری هنری را درباره حرم مطهر حضرت رضا (ع) خلق کردند که این آثار می‌تواند بی‌مانندترین گنجینه هنری جهان در طول قرن‌ها باشد.
وی اضافه کرد: از منظری دیگر، مکتب هنری رضوی، شبیه به مکاتب هنری زمان معاصر است که از دل اندیشه‌ها به وجود آمده‌اند، ازاین‌رو ما با اندیشه‌ای مواجهیم از که سخنان، سیره حضرت رضا (ع) و مفاهیم دینی بهره گرفته است.
 وی با اشاره به سخن حضرت رضا (ع) که اگر مردم زیبایی سخن ما را می‌شناختند، قطعاً از ما پیروی می‌کردند، افزود: به طور حتم با زبان هنر می‌توان زیبایی کلام حضرت رضا (ع) را به دیگران منتقل کرد و هنر و هنرمند نقش به سزایی در این زمینه دارند.
وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری مراکز فرهنگی کشور، از جمله دانشگاه هنر تهران و سایر مراکز، دومین کنگره ملی مکتب هنر رضوی را برگزار کنیم و در سایه الطاف حضرت رضا (ع) قطب فرهنگی جهان اسلام شکل بگیرد.

محمدجواد استادی، مشاور مدیر عامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و مجری کلان پروژه مکتب رضوی هنری، نیز در این همایش گفت: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی قریب به سه سال است به‌صورت متمرکز همه فعالیت‌های خود را بر ایده مکتب هنر رضوی متمرکز کرده است. این مؤسسه به‌عنوان مجموعه‌ای مسئله‌محور، به دنبال دستیابی به راهکاری است که بتواند در راستای انجام رسالت و مأموریتی که در آستان قدس رضوی برای آن تعریف شده، به ایده مکتب هنر رضوی جامه عمل بپوشاند.
وی ادامه داد: این مؤسسه وظیفه دارد امتداد اجتماعی زیارت را با زبان هنر برای گروه‌های مختلف مردم ایجاد کند، ایده مکتب هنر رضوی، الگوی توسعه‌یافته‌ای است که راهنمایی می‌کند چطور مفاهیم را ملموس کنیم که همه گروه‌ها از آن استفاده کنند.
استادی با اشاره به فعالیت‌های مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در حوزه مکتب هنر رضوی افزود: مهم‌ترین بعد مکتب هنر رضوی بعد مطالعات پژوهشی است که در این راستا با مراکز پژوهشی مختلف، تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده و کنگره ملی مکتب هنر رضوی برگزار شده است.  
وی تأکید: در این مسیر نیز تبیین سند ملی مکتب هنر رضوی در شورای‌عالی هنر ایران مصوب  و مقرر شده است، این سند برای بررسی نهایی پاییز امسال به شورای‌عالی فرهنگی  ارائه شود که امید می‌رود با تصویب و ابلاغ این طرح ملی، مسیر فعالیت‌های پژوهشی مؤسسه جدی‌تر دنبال شود.
وی افزود: همایش ملی "بازخوانی مفهوم مکتب هنر رضوی " در دو روز با حضور ۳۰ نفر از چهره‌های برتر و استادان دانشگاه‌های تهران و قم برگزار می‌شود، ۸ محور برای این همایش مشخص شده و ۸ نفر از استادان دانشگاه نیز در این همایش به ارائه بحث خواهند پرداخت که امیدواریم خروجی‌ این همایش زمینه‌ساز توسعه مکتب هنر رضوی شود، همچنین تمامی سخنرانی‌های نقدها پیاده‌سازی و به‌صورت مکتوب منتشر می‌شود.

وی یادآور شد: تمام مباحث ارائه شده در همایش تحلیل محتوایی می‌شود و از آن ریز موضوعاتی برای فراخوان ملی مکتب هنر رضوی که ماه‌های آینده منتشر خواهد شد استخراج می‌شود که بر اساس فراخوان، پژوهشگران می‌توانند طرح‌های خود را ذیل موضوعات فراخوان ارائه دهند.
گفتنی است: این همایش به مدت دو روز، در تاریخ ۱۸ و ۱۹ مهرماه، در دو نوبت صبح و عصر، در تالار شیخ بهایی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.
در نشست علمی این همایش، دکتر حسن بلخاری، علیرضا شیخی، ایرج داداشی، محمد خزایی، هادی ربیعی، سمانه رستم بیگی، محمد رضا مریدی، سید امیر کوشه‌ای و محمود ارجمند با موضوعات ‌ «تاملی در معنا و مفهوم مکتب»، «مفهوم شناسی هنر رضوی»،   «نسبت معارف و فرهنگ رضوی  با مکتب هنر رضوی»،   «منبع‌شناسی هنر رضوی»،   «زیبایی‌شناسی مکتب هنر رضوی با تأکید بر مناظرات و سیره امام رضا (ع)»،   «روش‌شناسی مطالعات معطوف به هنر رضوی»، «بررسی مطالعات بین‌المللی و منطقه‌ای  در زمینه هنر رضوی»، «مبانی نظری هنر دوره اسلامی و حضرت رضا (ع)» و «تجلی هنر رضوی در معماری» سخنرانی خواهند کرد.
تاريخ: ۱۴۰۳/۷/۱۸