اختتامیه اولین جشنواره گنجینه مهر برگزار شد

 اختتامیه اولین جشنواره گنجینه مهر برگزار شد
اولین جشنواره گنجینه مهر، که با هدف هویت بخشی به اسباب زندگی با الهام از نمادهای رضوی و نقشی برای زندگی و سوغات، به همت  موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر برگزار شده بود، با حضور مسئولین، اساتید هنری و دانشگاهی و جمعی از شرکت کنندگان، به کار خود پایان داد.
   
عبدالحمید طالبی، ریاست سازمان علمی - فرهنگی آستان قدس رضوی در مراسم اختتامیه اولین جشنواره گنجینه مهر که در تالار ضیافت فیروزه هتل قصرالضیافه قدس برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری در پیامی که به پنجمین کنگره جهانی امام رضا (ع) دادند، می‌فرمایند: ما در شناساندن ائمه کم‌کار بودیم، همه باید تلاش کنیم معارف ائمه معصومین را به جهانیان بشناسانیم و خودمان نیز بهتر بشناسیم و این کار باید با روش‌های نوین و جدید انجام گیرد.
 
وی افزود: این جشنواره و جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد(ص) آغاز یک گام بلند در شناساندن فرهنگ رضوی به جامعه ایران و بین‌المللی است. شما هنرمندان شرکت کننده این جشنواره، در ایجاد تمدن نوین اسلامی و توسعه فرهنگ معصومین بخصوص فرهنگ رضوی گام برداشته‌اید. امیدواریم ما هم در مسیر عمل به حدیث امام، که احیای امر اهل بیت است با دید شما محقق شود.
 
امیر مهدی حکیمی، رئیس جشنواره گنجینه مهر نیز عنوان کرد: شما شرکت‌کنندگان در دایره منظومه و هنر رضوی قرار دارید. شما گوشه‌ای از گنجینه مشترک هنر حرم مطهر را کاربردی کردید. ما بر اساس رسالتی که داریم به دنبال تحقق بخشی به مهمی هستیم که هنرمندان زیادی در این بارگاه به یادگار گذاشتند و هر کدام بهترین آثار خود را جلوه کردند.
 
وی ادامه داد: هنرمندان آنچه را که باور درونی داشتند در خلق آثار به یادگار گذاشتند و در تاریخ ماندگار ماند. چه جایی بهتر از حرم و فضای رضوی برای ماندگاری است. هیچ جایی در دنیا و جهان اسلام به اندازه حرم رضوی، گنجینه هنری وجود ندارد. آثار هنری ۹ صده در حرم گرد آمده اند و امروز هنر ما، انتقال این گنجینه است. خلق آثاری که از این هنرها الهام می‌گیرد. امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند و بتوانیم نقشی بیافرینیم.
 
علیرضا شیخی، دبیر اولین جشنواره گنجینه مهر در مراسم اختتامیه بیان کرد: امیدوارم که آخرین جشنواره نباشد و کار‌های بهتری شاهد باشیم ۴۱۰ مرحله اول به دبیرخانه رسید و ۸۰ اثر برای نمایشگاه انتخاب شدند و تعدادی حائز جایزه از هیات داوران گشتند.
 
شیخی خاطرنشان کرد: رویکرد جشنواره بر این مبنا است که ما دنبال تولید آثار خاص و آنتیک نیستیم، هدف جشنواره تجاری سازی و تولید انبوه است. مسلما آثاری اینجا قرار می‌گیرند که برای زندگی امروز طراحی شده باشد، بحث تجاری سازی هم خیلی مهم است.
 
شایان ذکر است؛ در قسمت پایانی مراسم اختتامیه بیانیه هیات داوران اولین جشنواره گنجینه مهر توسط محمد جواد استادی، عضو شورای سیاست‌گذاری قرائت شد و ۱۱ جایزه در چهار بخش به برگزیدگان اهدا گردید.
 
در بخش جستجوی هویت؛
 
شایسته تقدیر : محمد طاری از مشهد
رتبه سوم : میثم خداشناس از تبریز
هیات داوران هیج اثری را شایسته رتبه دوم و اول نشناخت‌
 
در بخش طرح و ایده؛
 
رتبه دوم: حسین کیان پاک از مشهد
 
در بخش نقشی برای زندگی؛
 
رتبه سوم مشترک : زهرا صالح نژاد از مشهد
رتبه سوم مشترک: نعیمه محمدزاده از تبریز
رتبه دوم : الهام کچویی از اصفهان
رتبه اول : مجید فراری از اصفهان
 
در بخش محصولات هنری؛
 
رتبه سوم : آرش نیک نژاد از اهواز
رتبه دوم مشترک : راضیه کلیایی از تبریز
رتبه دوم مشترک : مهناز لنبانی از اصفهان
رتبه اول : فاطمه ساعدی از سراوان
تاريخ: ۱۴۰۳/۲/۳۰