به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی صورت گرفت؛ آغاز دومین اردوی علمی دانشجویی «مکتب هنر رضوی» در مشهدمقدس

  به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی صورت گرفت؛ آغاز دومین اردوی علمی دانشجویی «مکتب هنر رضوی» در مشهدمقدس

به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، دومین اردوی علمی دانشجویی با محوریت تبیین «مکتب هنر رضوی» با حضور جمعی از دانشجویان پسر دانشگاه هنر تهران در مشهدمقدس آغاز شد.

محمد فنودی رئیس اداره آموزش و پژوهش مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این خصوص اظهار کرد: این اردو با حضور گروهی ۲۴ نفره اعم از ۲۱ دانشجوی پسر دانشگاه هنر و ۳ استاد همراه از بعدازظهر شنبه ۲۴ تیرماه در مشهد آغاز شد و به مدت پنج روز تا چهارشنبه ۲۸ تیرماه با برگزاری برنامه‌های مختلف ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این‌که دانشجویانی در رشته‌های گوناگون هنری همچون عکاسی، معماری، سینما، هنرهای تجسمی و... در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد در این اردو حضور دارند، گفت: در نخستین روز از این اردو، نشست تببین اهداف و برنامه‌های مکتب هنر رضوی با حضور امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و محمدجواد استادی مشاور مدیرعامل مؤسسه در نگارخانه رضوان برپا شد.    
فنودی ادامه داد: برنامه‌های این اردوی علمی در دومین روز با بازدید دانشجویان از موزه‌های قرآن و نفایس، فرش و موزه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) و آشنایی آن‌ها با گوشه‌ای از نفایس تاریخی و هنری این آستان مقدس دنبال شد.  
وی افزود: بازدید از شرکت‌های فرش و کاشی آستان قدس رضوی، حرم‌‌شناسی و بازدید از هنر و معماری حرم مطهر رضوی، از دیگر برنامه‌های این اردوی علمی در روزهای آینده خواهد بود.
فنودی تصریح کرد: برای این گروه از دانشجویان دانشگاه هنر همچون نخستین اردو، برنامه‌هایی دیگری از جمله برگزاری کارگاه تخصصی آشنایی با هنرهای حرم مطهر، اجرای نمایش «آهوان» در تماشاخانه «استاد حسین نوری»، پخش فیلم مستند «در این بهشت بی‌پایان» و... تدارک دیده شده است.
 

نگاه دانشجویان هنر به موزه‌ها
در ادامه، همایون جویا؛ دانشجوی ارشد رشته ارتباط تصویری دانشگاه هنر در بازدید از موزه‌های آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بازدید از موزه‌های این آستان مقدس از جمله موزه قرآن و آثار قرآنی و مذهبی  که مملو از ظرافت و زیبایی است و توسط هنرمندان مختلف خلق شده است، برایم بسیار جذاب و دیدنی بود.
این دانشجوی اهل افغانستان دانشگاه هنر افزود: این آثار هنری الگوی ارزشمندی برایم است، از این رو سعی می‌کنم از نتایج این بازدید در فعالیت‌های هنری‌ام استفاده کنم.   
همچنین امیرمحمد ستارزاده؛ دانشجوی سال سوم دوره کارشناسی رشته فرش دانشگاه هنر در این بازدید بیان کرد: به محض ورود به موزه‌های آستان قدس رضوی، مبهوت و متحیر آثار کم‌نظیر این موزه‌ها شدم.  
وی با اشاره به این‌که برای نخستین بار است از موزه فرش آستان قدس رضوی بازدید می‌کند، گفت: این موزه یکی از استانداردترین موزه‌های کشور است و در آن فرش‌های بسیار نفیسی به مناسب‌ترین شکل نگهداری می‌شود.
ستارزاده با تأکید بر اهداف برگزاری این اردوی علمی دانشجویی افزود: در بازدید امروز شاهد ارتباط عمیق دین و هنر بودیم که هنرمندان در خلق آثار موزه به آن پرداخته‌اند و ما در این اردو باید این موضوع مهم را از دریچه مکتب هنر رضوی مورد بررسی قرار دهیم.
شایان ذکر است، برگزاری اردوهایی علمی دانشجویی، از جمله محورهای اجرای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با محوریت گفتمان‌سازی مکتب هنر رضوی است که نخستین اردو با حضور جمعی از دانشجویان دختر این دانشگاه از 15 تا 19 تیرماه به مدت پنج روز در مشهدمقدس برگزار شده بود.

تاريخ: ۱۴۰۲/۴/۲۵