به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، نخستین اردوی علمی دانشجویی «مکتب هنر رضوی» با برگزاری برنامههای مختلف؛ از نشستهای هنر و معماری تا بازدیدهای میدانی در حرم مطهر رضوی، در مشهدمقدس برگزار شد.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این خصوص اظهار کرد: این اردوی دانشجویی با محوریت گفتمانسازی مکتب هنر رضوی با حضور جمعی از دانشجویان دختر دانشگاه هنر تهران در مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد و از رشتهها و دانشکدههای مختلف این دانشگاه، از 15 تا 19 تیرماه به مدت پنج روز در مشهدمقدس برپا شد.
محمدجواد استادی ادامه داد: هدف از برگزاری این اردوی علمی دانشجویی، قرار گرفتن دانشجویان هنر در فضای فرهنگ و معارف رضوی بود تا از این طریق زمینهسازی هدایت محتوایی و موضوعی آنان در جهت تولید آثار و پژوهشهای مبتنی بر هنر اسلامی به ویژه هنر رضوی محقق شود.
وی افزود: همچنین تفهیم سیاستهای هنری آستان قدس رضوی در چارچوب مکتب هنر رضوی به این دانشجویان به عنوان سفیرانی که میتوانند این ادبیات را در فضای دانشگاهی کشور در دانشکدههای محل تحصیل خود به سایر دانشجویان منتقل کنند، از دیگر اهداف برگزاری این اردو بود.
برگزاری نشستها و بازدیدهای میدانی
استادی با بیان اینکه این اردوی دانشجویی طی برنامه پنج روزه در بخشهای مختلف برنامهریزی شده بود، گفت: اردو با برگزاری نشستی در راستای تبیین مکتب هنر رضوی، مفاد مرتبط با تفاهمنامه منعقدشده میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر، سیاستهای مجموعه آستان قدس رضوی در زمینه هنر و معرفی سابقه هنر در آستان قدس رضوی در نگارخانه رضوان آغاز شد.
وی با اشاره به بازدید دانشجویان از موزههای آستان قدس رضوی در این اردوی علمی، بیان کرد: همچنین در مدت برگزاری این اردو، دانشجویان بازدیدهای گستردهای از حرم مطهر رضوی با رویکرد بررسی آثار معماری و هنری این آستان مقدس داشتند.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی افزود: همچنین در نشستی که با همکاری بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی این بنیاد در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) برگزار شد، سابقه حرم مطهر رضوی از ابتدا تا به امروز و تحولات معماری و هنری که در حرم مطهر در دورههای مختلف تاریخی اتفاق افتاده است، مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این نشست، دو استاد هنرمند فعال در حوزههای گچبری و آینهکاری حرم مطهر رضوی نیز به ارائه مباحث مرتبط در این حوزهها پرداختند و بدین ترتیب دانشجویان با این هنرهای سنتی بیشتر آشنا شدند.
نمایش آثار هنری
استادی گفت: در این اردو، جلسهای نیز با محوریت بررسی تحولات عمرانی مجموعه حرم مطهر رضوی به ویژه روضه منوره در دوران شیوع بیماری کرونا که در قالب کتاب «عمارتخانه خورشید» تدوین شده است، برپا شد تا دانشجویان با گنجینههای هنری آستان قدس رضوی و اقدامات مهمی که در زمینه نگهداری، صیانت و حراست از آنها اتفاق میافتد، آشنا شوند.
وی اضافه کرد: نمایش فیلم «در این بهشت بیپایان» که با محوریت این تحولات عمرانی حوزه روضه منوره تهیه شده بود، از جمله این برنامهها بود که مورد استقبال خوب دانشجویان قرار گرفت.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی اظهار کرد: دانشجویان از دو شرکت کاشی و فرش آستان قدس رضوی نیز بازدید کردند و با بخشی از ظرفیتهای تولیدی آستان قدس رضوی از نزدیک آشنا شدند.
وی ادامه داد: همچنین دانشجویان دانشگاه هنر در این اردو به تماشای نمایش «آهوان» از تولیدات جدید حوزه نمایش این مؤسسه و یکی از آثار برگزیده شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی در تبریز، در تماشاخانه «استاد حسین نوری» مشهدمقدس نشستند.
استادی گفت: در آخرین روز از برگزاری این اردو نیز همزمان با سالروز بازدید رهبر معظم انقلاب از آرامگاه فردوسی، دانشجویان به بازدید از این آرامگاه رفتند.
برنامهریزی برای ارتباط مستمر با دانشجویان
وی تصریح کرد: در پایان برگزاری این اردوی پنج روزه، فرمهایی در اختیار دانشجویان قرار گرفت تا به بیان نظرات و دیدگاههای خود نسبت به مکتب هنر رضوی و ارائه پیشنهاداتشان در زمینه همکاری با تعامل با این مؤسسه در زمینه هنر رضوی بپردازند.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی گفت: همچنین این مؤسسه از بین این دانشجویان حاضر در اردو، دانشجویانی که مستعدتر بوده و زمینه همکاریهای نزدیکتری به ویژه در حوزه پژوهش و تولید داشتند، شناسایی کرد. زمینهسازی ارتباط مستمر با دانشکدهها و دانشجویان در زمینه فعالیت در حوزه هنر رضوی نیز برنامهریزی شد.
وی با اشاره به اینکه دومین اردوی مکتب هنر رضوی با حضور دانشجویان پسر دانشگاه هنر برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری این اردوهای علمی دانشجویی، زمینه توسعه بیش از پیش مکتب هنر رضوی و ادبیات آن را در سطح ملی فراهم کند.
|