آغاز نخستین اردوی علمی دانشجویی مکتب هنر رضوی در مشهدمقدس

 آغاز نخستین اردوی علمی دانشجویی مکتب هنر رضوی در مشهدمقدس

به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، نخستین اردوی علمی دانشجویی با رویکرد آفرینش آثار هنری با محوریت مکتب هنر رضوی با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران در مشهدمقدس آغاز شد.
نشست افتتاحیه این اردوی پنج روزه با حضور امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، محمدجواد استادی مشاور فنی و مجری کلان پروژه مکتب هنر رضوی این مؤسسه، جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه هنر بعدازظهر پنجشنبه 15 تیرماه در محل نگارخانه رضوان مشهد برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حکیمی به بیان مطالبی درباره وجود گنجینه عظیم هنری چند صدساله در حرم مطهر رضوی، تاریخچه فعالیت‌های پژوهشی هنری در آستان قدس رضوی و فعالیت‌های متنوع مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در حوزه‌های مختلف هنری در سه دهه گذشته به ویژه در سال‌های اخیر با محوریت مکتب هنر رضوی پرداخت.
استادی نیز ضمن اشاره به نکاتی در خصوص برنامه‌های عملیاتی پیش‌بینی شده در تفاهم‌نامه مشترک این مؤسسه و دانشگاه هنر، مکتب هنر رضوی و اهداف آن را به دانشجویان حاضر معرفی کرد.

ضرورت ارتباط با دانشجویان دانشگاه هنر
در حاشیه این نشست مشاور فنی و مجری کلان پروژه مکتب هنر رضوی در خصوص برگزاری این اردوی علمی دانشجویی اظهار کرد: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در ذیل اجرایی‌سازی اهداف مکتب هنر رضوی، برنامه‌های مختلفی را در نظر گرفته و دنبال می‌کند.
استادی با اشاره بر اینکه تفاهم‌نامه‌هایی که این مؤسسه با مراکز دانشگاهی و علمی کشور با رویکردهای مختلف امضا کرده است، از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌آید، افزود: در این میان، تفاهم‌نامه با دانشگاه هنر تهران، اولین تفاهم‌نامه‌ای است که اجرایی و عملیاتی شده است.
وی ارتباط با دانشجویان دانشگاه هنر را یکی از محورهای مهم در این تفاهم‌نامه دانست و گفت: علاوه بر ادامه فعالیت‌های جدی پژوهشی با اعضای هیئت علمی این دانشگاه، به دنبال ارتباط با دانشجویان آن به عنوان قشر مهم و آینده‌ساز هنر کشور که قرار است در مسیر عملیاتی تولید آثار و محصولات هنری وارد شوند، هستیم.

لزوم برگزاری اردوها
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بیان کرد: از آنجایی که بسیاری از دانشجویان دانشگاه ممکن است با مبانی و معارف رضوی و فضا و ظرفیت هنر رضوی آشنا نباشند، اقدام به طراحی اردوهای چند روزه کردیم تا دانشجویان در فضای زیارت قرار گیرند و از نزدیک با ظرفیت‌ها، منابع و ویژگی‌های بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) و آستان قدس رضوی آشنا شوند.
وی ادامه داد: پس از برگزاری اردوها نیز با تعریف کارگروه‌های مربوطه و ارتباط با دانشجویان، زمینه ورود آنان را به تولید در عرصه‌های مختلف اعم از پژوهشی، آموزشی و تولید آثار و محصولات هنری کاربردی فراهم خواهیم کرد.
استادی تصریح کرد: در این حالت ما همچون منتور(راهنما) در مؤسسه عمل کرده و سعی می‌کنیم هنرمندی که در دانشگاه تحت آموزش تخصصی قرار دارد و از نظر فنی در حال تربیت است، در مسیر استفاده از تکنیک و فن هنری خود برای طرح مفاهیم و مبانی رضوی در قالب هنر قرار گیرد.
وی افزود: بدین ترتیب به طور مثال پس از بازه زمانی پنج ساله، شاهد جهش جدی در زمینه تولید آثار هنری با مفاهیم رضوی خواهیم بود. همچنین درصد بالایی از دانشجویان رشته‌های هنر به طور جدی گرایش رضوی را در تدوین پایان‌نامه‌ها و آثار دانشگاهی و تولیداتشان دنبال می‌کنند.
مشاور فنی و مجری کلان پروژه مکتب هنر رضوی بیان کرد: در واقع این اقدام، یک نوع سرمایه‌گذاری بسیار منطقی است، زیرا با کمترین هزینه از ابعاد مختلف می‌توان گفتمانی در حوزه تولید هنر رضوی را دنبال کرد.

حضور 28 دانشجو از رشته‌های مختلف هنری
استادی گفت: در این اردو که نخستین اردوی دانشجویی مکتب هنر رضوی است، مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از 28 دانشجوی دختر از رشته‌های مختلف این دانشگاه اعم از معماری، نمایش، موسیقی، سینما، پژوهش هنر و... با برگزاری برنامه‌های گوناگون به مدت پنج روز در مشهد مقدس میزبانی می‌کند.
وی اضافه کرد: پس از اتمام این اردو، ارتباط مؤسسه با این دانشجویان قطع نخواهد شد. در واقع در تلاش خواهیم بود با تعریف پروژه‌های کوچک دانشگاهی و کلاسی، این ارتباط استمرار یابد و بتوانیم مسیر هدایت و راهنمایی دانشجویان را ادامه دهیم.
وی گفت: امیدوارم برپایی این اردوهای علمی دانشجویی ادامه یابد و بتوانیم با سایر مراکز دانشگاهی که تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم همچون دانشگاه تربیت مدرس نیز چنین برنامه مشابهی را برگزار کنیم. بی‌تردید برپایی این اردوها در مشهدمقدس، اولین گام در این مسیر است.
شایان ذکر است، کلیپ‌هایی از محصولات چندرسانه‌ای مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی نیز در این نشست پخش شد.
تاريخ: ۱۴۰۲/۴/۱۷