با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفت؛افتتاح بزرگترین فروشگاه محصولات هنری رضوی با برند «مهر» در جوار حرم مطهر رضوی

 با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفت؛افتتاح بزرگترین فروشگاه محصولات هنری رضوی با برند «مهر» در جوار حرم مطهر رضوی
 
بزرگترین فروشگاه محصولات هنری رضوی با برند «مهر» مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) افتتاح شد. 

آیین افتتاحیه این فروشگاه همراه با رونمایی برخی از محصولات هنری رضوی که به تازگی در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در حوزه سوغات زائر تولید شده است، شب گذشته به همت این مؤسسه در محل مجتمع تجاری قدس واقع در دوربرگردان شیخ طوسی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) برگزار شد. 
محسن داوری فرماندار مشهد، عبدالحمید طالبی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، از جمله مدیران استانی حاضر در این افتتاحیه بودند. 
 

فعالیت 4 فروشگاه عرضه محصول

در حاشیه این افتتاحیه مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اظهار کرد: این فروشگاه پس از سه فروشگاه‌ مؤسسه واقع در خیابان کوهسنگی 17، باب الجواد(ع) حرم مطهر رضوی و همچنین هتل قصر الضیافه در جوار صحن امام حسن مجتبی(ع)، چهارمین و بزرگترین فروشگاه محصولات هنری رضوی با برند مهر در مشهدمقدس است. از وب‌سایت فروش اینترنتی محصولات مؤسسه نیز به زودی رونمایی خواهد شد.
امیرمهدی حکیمی با تأکید بر فعالیت این مؤسسه با محوریت مکتب هنر رضوی گفت: در این راستا، اصلاح مصرف فرهنگی مردم که در جامعه امروز سبک زندگی را می‌سازد، بخشی از اهداف ما است. 
وی با اشاره به گنجینه بی‌نظیر و دیرینه‌ای که از آرایه‌های هنری در حرم مطهر رضوی وجود دارد، افزود: امکان به کارگیری آرایه‌ها و زیبایی‌های حرم مطهر در تولید محصولاتی هنری رضوی که در زندگی جاری مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد، وجود دارد. بدین ترتیب این آرایه‌ها از فضای حرم مطهر به خانه‌های مردم ایران منتقل می شود .  

اثرگذاری در اقتصاد هنر و اشتغال‌زایی 

حکیمی تصریح کرد: محصولات هنری بسیاری بر این اساس در مؤسسه طراحی شده که بخشی از آن‌ها همچون محصولاتی که در این مراسم رونمایی شد، تجاری‌سازی شده است. امیدوارم این حرکت سرعت بیشتری نیز پیدا کند.
مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: این فعالیت‌ها چندوجهی است و با حوزه‌های تولید محصول، اقتصاد هنر و فرهنگ و اشتغال و کارآفرینی مرتبط است. در واقع هر فروشگاهی که افتتاح می‌شود و هر محصول جدیدی که به تولید انبوه می‌رسد، موجب اشتغال فردی می‌شود. بی‌شک مایه افتخار ما در آستان قدس رضوی است که رسالت اجتماعی نیز داشته باشیم و به اقتصاد ایران و اشتغال آفرینی در جامعه کمک کنیم.  
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم تمامی فعالیت‌هایی که در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی؛ از حوزه معاونت هنری تا بازرگانی انجام می‌شود، مورد رضایت حضرت رضا(ع) و توجه و استقبال زائران قرار گیرد. 

    
توجه به اقتصاد هویت‌بنیان

در ادامه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز بیان کرد: امیدوارم این فروشگاه که متصل به یک معنای عمیق است، فقط محصول نفروشد بلکه هویت ما را هم نمایندگی بکند و موجب امتداد زیارت زائران شود و ما نیز بتوانیم اقتصاد هویت‌بنیانمان را که در سایه صنایع دستی و هنرهای سنتی تجلی پیدا می‌کند، هدایت و راهبری کنیم.
مریم جلالی گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی ما خانواده محورترین، عدالت پایه‌ترین و هویت بنیان‌ترین صنعت است و معیشت را با هویت گره زده است، بدون آن‌که معیشت رنگ خودکامگی، خودخواهی و فردگرایی بگیرد. 
وی تصریح کرد: نهادهایی همچون آستان قدس رضوی باید به توانمندسازی خانواده‌ها در زنجیره ارزش؛ از ابتدای تولید تا مصرف محصول کمک کنند. 

لزوم هم‌جوشی دستگاه‌های فرهنگی

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تلاش مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی مبتنی بر ایجاد یک گفتمان تازه با محوریت مکتب هنری رضوی، مقدس است و این مسیری که برای تولید معنای تازه و توسعه معنایی تحت عنوان این مکتب، آغاز شده نیاز به کمک تمامی دست‌اندرکاران فعال در این حوزه دارد. 
وی ادامه داد: البته بیشتر از هم‌افزایی و همکاری به هم‌جوشی دستگاه‌های فرهنگی نیاز داریم. معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی این وزارتخانه نیز در تلاش است چنین تنفس‌گاه‌های معنوی را به صنایع دستی اضافه کند.
جلالی تصریح کرد: بی‌شک این مؤسسه با توجه به ظرفیت عظیم هنری موجود در گنجینه حرم مطهر رضوی، هنوز راه طولانی در مسیر ترویج فرهنگ زیارت با تولید محصولات هنری رضوی در پیش دارد. این فعالیت‌ها با توجه به تلاش این مؤسسه در کارکردها و رویکردهای خلاقانه، مبارک است.
وی افزود: امیدوارم مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی این وزارتخانه در یک همکاری پیوسته بتوانند محصولات هنری تولید کنند که کاربردی و هویت‌بنیان باشد و زنجیره ارزش را کامل کند. 
 

انتقال گفتمان رضوی به خانواده‌ها

همچنین فرماندار مشهد ضمن تقدیر از اقدام خلاقانه مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در افتتاح این فروشگاه گفت: امروزه سبک زندگی و گفتمان نسل جوان با نسل قبل خود متفاوت است. اگر ما می‌خواهیم فرهنگ رضوی و نگاه معنوی و دینی خود را به نسل‌های دیگر منتقل کنیم، باید طبق خواسته‌ها و نیازهای آنان اقدام کنیم. 
محسن داوری ادامه داد: این محصولات هنری که به مردم عرضه شده است، می‌تواند گفتمان دینی و رضوی را به خانه و خانواده‌ منتقل کند و خودش رنگ و بوی معنوی بگیرد. 
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم فعالیت در چنین حوزه‌هایی را ترویج داده و در بخش‌های مختلف دیگر، خارج از حرم مطهر توزیع کنیم و آن‌ها را نیز براساس نیازسنجی از سلایق مختلف گسترش دهیم، اثرگذار خواهیم بود. بی‌تردید این امر جایگزین بخشی از حوزه‌های انحرافی که امروزه تبلیغ می‌شود، خواهد شد که از اصول محوری ما در گفتمان انقلاب اسلامی است.
داوری با بیان یکی از برنامه‌های حمایتی فرمانداری مشهد در زمینه کمک به معیشتی که حوزه اقتصاد زیارت برای جامعه ایجاد می‌کند، افزود: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از آنجایی که خودش را به سلایق نسل جوان نزدیک کرده و با گفتمان سبک زندگی جدید محصولاتش را طراحی می‌کند، بی‌شک بسیار اثرگذار خواهد بود و هر چه در این مسیر حرکت کند، اثرگذاری‌اش نیز بیشتر خواهد شد.
تاريخ: ۱۴۰۱/۱۲/۲۹