رویداد بین‌المللی «از غدیر تا عاشورا» برگزار شد؛ عرض ارادت به ساحت علوی در جوار حریم رضوی

  رویداد بین‌المللی «از غدیر تا عاشورا» برگزار شد؛ عرض ارادت به ساحت علوی در جوار حریم رضوی


به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، رویداد بین‌المللی ادبیات و هنر «از غدیر تا عاشورا» در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد.

این رویداد صبح امروز با محوریت تأثیر آموزه‌های فرهنگ غدیر در آثار ادبا، اندیشمندان و هنرمندان کشورهای اسلامی و غیراسلامی و در ادامه برگزاری ششمین دوره همایش بین‌المللی «باران غدیر» در مردادماه در تهران، با حضور جمعی از چهره‌های برجسته حوزه ادبیات و هنر ادیان و مذاهب ملل مختلف در تالار اجتماعات شیخ طبرسی(ره) ساختمان بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهدمقدس برپا شد.
 
 

توجه ادیان مختلف به خاندان پیامبر اکرم(ص)
امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: توجه ملل، اقوام و ادیان مختلف به خاندان پاک پیامبر اکرم(ص) از زندگی و سخنان بی‌مانند این بزرگان سرچشمه می‌گیرد.
وی با تأکید بر اینکه محبت به مردم در رفتار و گفتار خاندان عصمت و طهارت(ع) بوده است، افزود: انسان‌های بی‌شماری نیز در میان ادیان، اقوام و ملل مختلف محبت و علاقه به این خاندان را در درون خود پرورانده‌اند چنان که شعرا، ادبا و هنرمندان بسیاری در مدح و رسای این خاندان به خلق آثار پرداختند.
 
 

برگزاری ۶ دوره همایش «باران غدیر»
حجت‌‌الاسلام محمدرضا زائری دبیر ششمین همایش بین‌المللی «باران غدیر» نیز ضمن تقدیر از مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در برگزاری رویداد «از غدیر تا عاشورا» در مشهدمقدس بیان کرد: گزاف نیست اگر ادعا کنیم بیشترین مدح و ستایش تاریخ بشر متوجه حضرت علی(ع) بوده است.
وی با بیان اینکه همایش باران غدیر در طول شش دوره گذشته میزبان هنرمندان، ادبا و اندیشمندان مختلف بوده است، افزود: هر یک از ادیان، طوائف و مذاهب مختلف کوشیده‌اند حقایق نورانی شخصیت خاندان رسالت از جمله امام علی(ع)، امام حسین(ع) و امام رضا(ع) را به زبان‌های مختلف عرضه کنند.
 

در ادامه «اخلاق آهن» استاد، محقق و شاعر از هندوستان و «سامی سارنگ» شاعر و استاد دانشگاه هندوستان به ترتیب شعرهای خود را به زبان فارسی و اردو به پیشگاه حضرت مولا علی(ع) و امام رضا(ع) تقدیم کردند. همچنین «صالح هواری» شاعر فلسطینی مقیم سوریه شعرهایی با محوریت امام علی(ع) و ادبیات پایداری و «هیلانه عطاءالله» شاعر اهل سوریه نیز شعری در مدح و عظمت امام حسین(ع) و واقعه عاشورا به زبان عربی قرائت کردند.
«طلال بیطار» هنرمند حوزه هنرهای تجسمی از سوریه نیز با اشاره به خلق تابلوهایی با محوریت امام علی(ع) و امام خمینی(ره) گفت: ما هر چه تلاش کنیم نمی‌توانیم مرتبه بزرگان دین را بجا آوریم، اما می‌توانیم به محبت و صلحی که آنها برای نسل‌های بعدی خود به همراه آوردند، اشاره کنیم.
همچنین در این مراسم، «آنتوان بارا» نویسنده و پژوهشگر اهل سوریه و مقیم کویت در خصوص واقعه غدیرخم و عاشورا نکات و مطالبی را مطرح کرد.
 

حضرت علی(ع) یک شخصیت جهانی است
«النا لاویان» پژوهشگر و شاعر کلیمی ایرانی نیز در این مراسم با اشاره به برخی از صفات و ویژگی‌های رفتاری و گفتاری حضرت علی(ع) گفت: در مجامع جهانی همواره گفته‌ام که علی(ع)، یک چهره جهانی است. در واقع، علی(ع)، یک فلسفه بزرگ است.  
همچنین این بانوی شاعر شعرهایی با محوریت امام رضا(ع) و امام علی(ع) در این مراسم قرائت کرد:
«سپاس از یاربم چون من علی داد
علی جانم علی دریای مِی داد
بود این خُم همی تاکش زِحیدر
مبارک حیدرم صفدر چو رهبر
ستایش مَر تو را چون احمدم داد
محمد با علی کیهان به دم داد
فرا فرزانه‌ای جانان زهرا
براهین گل ستان هم‌بوی سالار
مبارک گشته ما این جشن تقدیر
غدیرم هم‌نفس با عقل و تدبیر...».
 
 

غدیر چشم به راه حضور مهمانی است
همچنین در این مراسم استاد محمدجواد غفورزاده(شفق) شاعر پیشکسوت آیینی مشهدی چند رباعی و یک غزل‌واره را با محوریت غدیر زمزمه کرد:
«غدیر خاطر از گل شکفته‌تر دارد
 غدیر یک چمن آلاله زیر پر دارد
 غدیر از سفر حجت‌الوداع هنوز
 هزار خاطره ناب در نظر دارد
غدیر چشم به راه حضور مهمانی است
که جان عاشق و چشم خدانگر دارد
چه میهمان عزیزی که در مدینه وحی
 غم هدایت و آزادی بشر دارد
غدیر گفت خدایا چگونه اقیانوس
به سوی برکه خم نیت سفر دارد
غدیر دید که دستش تهی زِ برگ و نواست
زلال روشنی از آب مختصر دارد
به ماه گفت برو فرشی از حریر بیار
 پیام داد به خورشید چتر بردارد
 به صبح گفت که روشن کن این بیابان را
شب جدایی ما مژده سحر دارد...».
 
 

غدیر از می اوصاف مرتضی لبریز
در پایان مراسم نیز کبری حسینی بلخی شاعر اهل افغانستان دو غزل با محوریت غدیرخم و عاشورا خواند.  
«هوا زِ عطر گلاب محمدی پُر بود
تمام دشت پُر از مرد، اسب و اُشتر بود
تمام قافله‌ها صف به صف قطار شده
غرور سرکش قوم عرب مهار شده
محمد آمده تا حرف آخرینش را
نهاده رو به جهان منبر برینش را
که تا نزول دهد وحی آسمانی را
به این جهان بزند حرف آن جهانی را
غدیر از می اوصاف مرتضی لبریز
به گوش گوش ستاره شده طلاآویز
زِ قله‌های زمین مهر و ماه تابیدند
تمام ریگ بیابان به چشم سر دیدند...».
پخش کلیپی از مجموعه قوالی‌های رضوی هراتی «قول و قبول»، از آثار تولیدی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، از دیگر بخش‌های این رویداد حوزه ادبیات و هنر بود.
 
تاريخ: ۱۴۰۱/۵/۵