تولیت آستان قدس رضوی: تلاش داریم دورانی درخشان را در خلق آثار هنری حرم رضوی رقم بزنیم

  تولیت آستان قدس رضوی: تلاش داریم دورانی درخشان را در خلق آثار هنری حرم رضوی رقم بزنیم

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به توجه ویژه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به مقوله هنر، گفت: آثار هنری خلق شده در حرم رضوی در دوره جمهوری اسلامی که رهبران آن اهتمامی ویژه به هنر دارند؛ باید نسبت به گذشته از بالندگی و شکوفایی بیشتری برخوردار باشد و کوشش ما رقم زدن دورانی درخشان در آفرینش آثار هنری حرم رضوی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در دیدار رئیس، مدیران و اساتید برجسته دانشگاه هنر؛ ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه شاهکارهای هنری خلق شده در حرم امام رضا (ع) در دوره‌های گوناگون تاریخی، اظهار کرد: بسیاری از هنرمندان جهان معترف‌اند که هنر و معماری بکار رفته در حرم مطهر امام رضا(ع) نسبت به دیگر اعتاب مقدسه متمایز و منحصربه‌فرد است، این جایگاه هنری نتیجه کوشش هنرمندان دوره‌های مختلف تاریخی است و امروز نیز با توجه به نگاه و توجه ویژه امام راحل(ره) و رهبری معظم نسبت به مقوله هنر، تلاش داریم دورانی درخشان در خلق آثار هنری حرم مطهر رضوی را رقم بزنیم.
وی ارتقا هنرهای مورد استفاده در حرم مطهر را از جمله سیاست‌های آستان قدس رضوی معرفی نموده و با بیان اینکه برنامه آستان قدس رضوی، بهره‌مندی حداکثری از بهترین هنرهاست؛ تصریح کرد: بر این باوریم که هنرهای خلق شده در این آستان نورانی در دوران جمهوری اسلامی، باید نسبت به دوره‌های گذشته  تاریخی فاخرتر باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی در خصوص صیانت از گنجینه هنرهای این بارگاه مقدس، خاطرنشان کرد: حرم مطهر امام رضا(ع) گنجینه‌ای منحصربه‌فرد از ظرایف و لطایف هنر و معماری اسلامی بوده که نگهداری و صیانت از آن‌ها ازجمله وظیفه‌های اصلی و بزرگ آستان قدس است.
وی با تأکید بر اینکه هنرهای حرم مطهر امام رضا(ع) آمیخته با معنویت بوده و تنها جنبه تزئینی نداشته و در کنار زیبایی، انتقال‌دهنده مفاهیم معرفتی و معنوی نیز هست؛ عنوان کرد: در این حرم ملکوتی هیچ‌کس حق ندارد خودرأی باشد؛ این بارگاه نورانی متعلق به همه مردم است و همه حق نظر دارند؛ آستان قدس نیز تلاش دارد از ظرفیت‌های مردمی در بخش‌ها گوناگون برای اداره شایسته این فضای قدسی استفاده کند. در عرصه هنر نیز هنرمندان کشور باید این بارگاه مقدس را از خود بدانند و در آفرینش هنرهای فاخر آن سهیم باشند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی ابراز کرد: آستان قدس از همه هنرمندان برای پاسداری، نگهداری و خلق آثار هنری گران‌مایه در حرم مطهر رضوی دعوت و از آن‌ها برای کمک و همراهی درخواست می‎کند؛ در این حرم نورانی حتی در طراحی و چاپ کتب قرآن و ادعیه باید هنر ارزشمند جاری و ساری باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت استفاده از ابزار هنر در انتقال مفاهیم اسلامی و اخلاقی اشاره و با بیان اینکه خداوند متعال بهترین و نخستین هنرمند هستی است؛ اظهار کرد: بزرگ‌ترین هنرمند نظام هستی پروردگار قادر و متعال است که این جهان، طبیعت، حیوانات و غیره را در اوج نظم و زیبایی به بهترین شکل خلق کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی قرآن کریم را یکی از تجلی‌های هنر الهی دانست و افزود: هرکدام از ائمه اطهار(علیهم¬السلام) هنرمندانی بودند که به‌تناسب شرایط زمانی خویش از هنر بهترین بهره را برای انتقال معارف و آموزه‌های اسلامی می‌بردند؛ آن حضرات برای انتقال مفاهیم حکیمانه، معارف دینی و آموزه‌های انسان‌ساز از هنر فصاحت و بلاغت در سخن به بهترین و زیباترین نحو برای تأثیرگذاری بر مخاطب استفاده می‌کردند.
وی تصریح کرد: زیبایی الفاظ و استفاده از صنایع بلاغی برای انتقال آموزه‌های انسان‌ساز در نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و ادعیه حضرات معصومین(علیهم¬السلام)، از اوج هنر آن بزرگواران حکایت دارد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی همچنین به تشویق و حمایت اهل‌بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) از شعرای آزاده و حق گو اشاره و عنوان کرد: ائمه اطهار(ع) و اولیای دینی به شاعران که هنرمندان مهم زمان خویش بودند توجه داشته و از هنر برای رشد و کمال جامعه استفاده می‌کردند.
وی با بیان اینکه بسیاری از علما و مراجع بزرگ تقلید شاعر بوده‌اند؛ تصریح کرد: بسیاری از علمای بزرگ شیعه شاعر بودند و به شعر و در واقع هنر اهتمام داشتند؛ به‌عنوان مثال آیت‌الله محمدحسین غروی اصفهانی، مشهور به «کمپانی» که از مراجع بزرگ و فقهای مطرح شیعه است شاعر نیز بوده و دیوان شعر دارد؛ همچنین حضرت امام خمینی(ره) با آن مقام والا در فلسفه، حکمت و جایگاه رفیع مرجعیت، شاعر بودند و دیوان اشعار دارند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: هنر در طول تاریخ جایگاه و اهمیت والایی داشته ولی متأسفانه دشمنان دین و انسانیت همواره کوشیده¬اند این عرصه ارزشمند و اثرگذار را به ابتذال بکشاندند؛ به‌خصوص در دوره طاغوت به هنر ظلم فراوانی شد و هنر بیشتر به سمت امور سخیف، بی‌ارزش و پوچ کشیده شد.

گزارش تصویری
تاريخ: ۱۴۰۱/۴/۱۲