خوشنویس برجسته خراسانی گفت: بهرهگیری از بستر فضای مجازی و اجرای برنامههای زنده (live) هنری دردوران مقابله با بیماری کرونا موجب حفظ ارتباط هنرمندان و هنردوستان به مثابه یک زنجیره محکم میشود.
احمد قائم مقامی درباره نخستین شب برنامه خوشنویسی «کتابت بندگی» زیر نظر مکتب هنر رضوان در گفتوگو با روابط عمومی ابراز کرد: شب گذشته در مدت نزدیک به یک ساعت، حدود پنج اثر از آیات قرآنی را به صورت سیاه مشق و یا قطعهنویسی اجرا کردم که این برنامه به صورت زنده در فضای مجازی برای مخاطبان پخش شد.
وی به حضور هر سالهاش در برنامههای کتابت آیات قرآنی ویژه ماه رمضان اشاره و اضافه کرد: از اینکه فرصت حضور در برنامه کتابت بندگی امسال نیز نصیبم شد بسیار خوشحال هستم و آن را توفیق بزرگی میدانم. امیدوارم این برنامه به شکل معنوی در اذهان عموم بازتاب کرده باشد.
این مدرس خوشنویسی گفت: در ماه مبارک رمضان هر فردی با توجه به منویات و مکنونات قلبیاش، با عنایت به آیات قرآن کریم توفیقی نصیبش میشود تا به گونهای بتواند دِین خود را در حوزه فرهنگ و هنر ادا کرده و روحش را پاکسازی کند. من نیز از اینکه چنین فرصتی برایم پیش آمد تا با قلمی که دارم قدمی در این مسیر بردارم، بسیار خرسندم.
وی ادامه داد: بیتردید اجرای برنامه خوشنویسی در حضور مخاطبان که هنرمند و مردم با یکدیگر در ارتباط نزدیک و چشمی قرار میگیرند، تأثیرات زیباتری دارد. چرا که برگزاری برنامههای هنری جمعی، نقش اثرگذاری در انگیزه و نوع کار خوشنویس دارد، از سوی دیگر مخاطبان نیز با انگیزه بیشتر بهره معنوی را از برنامه برده و در آینده کوشاتر خواهند بود.
قائم مقامی افزود: با توجه به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در شرایط فعلی مقابله با بیماری کرونا این برنامه بدون مخاطبان حضوری برگزار شد، بنابراین حال و هوای آن با سالهای گذشته تفاوت چشمگیری داشت و امکان کتابت آثار با توجه به درخواست و سفارش مخاطبان حضوری نبود، اما در مجموع از اجرای آن راضی هستم.
وی با تأکید بر اینکه شرایط فعلی جامعه زودگذر است و نقش مهمی در تاریخ هنر نخواهد گذاشت، گفت: اگر چه نمیتوان از برگزاری برنامههای مجازی تأثیر آموزشی آنچنان خاصی انتظار داشت، اما اجرای آنها در روح و روان هنرمندان و هنردوستان اثرگذار است. امیدوارم به زودی شاهد برطرف شدن این محدودیتها و مشکلات باشیم و بتوانیم به صورت حضوری برنامهها را برگزار کنیم.
لزوم توجه بیشتر به ظرفیتهای فرهنگی مشهد
این هنرمند برجسته با تأکید بر قداست والای بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) بیان کرد: ما با هر پوشش و لباسی، در هر مکان و فضایی و با هر نیتی باید در مسیر گسترش معنویت بارگاه ملکوتی علیبن موسیالرضا(ع) و نشان دادن ارادت قلبی خود به این امام همام قدم برداریم.
وی با اشاره به فعالیتهای متنوع مکتب هنر رضوان وابسته به مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در طی سالهای گذشته افزود: این قدمها میتواند شامل برپایی کلاسهای آموزشی یا انجام حرکتهای فرهنگی به همت این مؤسسه شود. به عبارتی این برنامهها همچون ابزاری است که میتواند کارآمدی ارادت هنرمندان به حضرت رضا(ع) را تجمیع کند.
قائم مقامی با ابراز رضایتمندی از عملکرد مکتب هنر رضوان گفت: امیدوارم نهادهای مختلف فرهنگی مشهد از جمله آستان قدس رضوی در ادامه برگزاری برنامههای خود به سطح موجود اکتفا نکنند. چرا که این شهر مقدس باید سهمیه بالاتری در حوزه فرهنگ داشته باشد و لازم است که نهادهای فرهنگی در اهتمام بخشیدن به مجموعه رسالت خود در این حوزه تلاش بیشتری کنند.
وی ادامه داد: مشهد مقدس با توجه به ظرفیتهای حرم مطهر رضوی میتواند به پایتخت عظیم فرهنگی نه تنها برای فعالیت خوشنویسان خراسانی بلکه خوشنویسان ایران و حتی دنیا مبدل شده و مراکزی فرهنگی هنری آن نیز همواره مملو از جمعیت باشد. بیتردید مدیران و مسئولان فرهنگی باید به این موضوع اهمیت بیشتری بدهند.
یادآور میشود، برنامه کتابت بندگی به مناسبت ماه مبارک رمضان با حضور هشت استاد برجسته خوشنویسی از 13 تا 20 اردیبهشت 99، در ساعت 22 در مشهد در حال برگزاری است و اجرای آثار هر هنرمند به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی به نشانی aqart.ir@ و صفحه اینستاگرام مکتب هنر رضوان به نشانی rezvan_artschool@ پخش میشود.