دفتر سرود «آوای رضوان» در تهران افتتاح شد

 دفتر سرود «آوای رضوان» در تهران افتتاح شد

به گزارش آستان نیوز این مراسم امروز با حضور محمدعلی چمی‌گو مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و مدیران و معاونت‌های فرهنگی دستگاه‌های متولی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم محمدعلی چمی‌گو مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با اشاره به نقش سرود در رویدادهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: با وجود جایگاه مهم سرود در تثبیت رویدادهای پس از انقلاب اسلامی به ویژه زمان ورود رهبر کبیر انقلاب اسلامی به کشور متأسفانه به دلایل مختلفی این جایگاه به حاشیه رفت.

وی بیان کرد: متولیان در این عرصه نتوانستند به خوبی از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این رشته هنری به ویژه برای نسل جوان و نوجوان استفاده کنند چرا که یکی از اقدامات خوب گروه‌های سرود در اوایل انقلاب حضور این افراد در اماکن مذهبی همچون مسجد بود که متأسفانه به مرور زمان به دلیل عدم تطبیق این افراد با فضای مسجد و عدم پیش‌بینی فضای دیگری برای فعالیت آن‌ها، رفته‌رفته شاهد غفلت از این حوزه بودیم.

 

تثبیت مقوله هنری سرود نیازمند الزامات مادی، زیرساختی و معنوی است

 

مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی سپس با اشاره به رویکرد جدید در عصر حاضر به حوزه هنری سرود افزود: در سال‌های اخیر با تغییر سبک‌ها جذابیت‌های خوبی در این حوزه شکل گرفته است.

چمی‌گو تصریح کرد: با همت متولیان فرهنگی در آستان قدس رضوی و تلاش مربیان و اساتید این حوزه توانستیم بار دیگر فضا و فرصت مناسبی را برای عرض اندام این رشته هنری هم در حوزه تولیدات و هم به لحاظ سازماندهی فراهم کنیم.

وی ادامه داد: از جمله اقدامات آستان قدس رضوی، اجرای سرود در محل اقامه نمازهای جمعه، اماکن زیارتی و متبرکه است که از ابتدای سال توفیق اجرای چندین سرود را توسط گروه‌های مختلف در حضور رهبر معظم انقلاب داشتیم و خوشبختانه مورد تفقد ایشان نیز قرار گرفت و رهبری بر ادامه فعالیت آن‌ها تأکید داشتند.

مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: در سال‌های اخیر با همکاری و مشارکت دیگر گروه‌های سرود در سراسر کشور حداقل 4 اجرای منسجم برگزار شد که آخرین آن مربوط به مراسم شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود و 70 گروه سرود هم‌زمان در نماز جمعه اجرا داشتند.

چمی‌گو با بیان اینکه اجرای سرود در کشور هنوز تا شرایط مطلوب فاصله دارد تأکید کرد: 900 نماز جمعه در کشور وجود دارد که ما تاکنون در 70 نماز جمعه اجرای سرود داشتیم و امید است بتوانیم به چشم‌‌انداز 900 محل برگزاری نماز جمعه برسیم.

وی همچنین با اشاره به الزامات بسط و گسترش سرود در کشور افزود: تثبیت مقوله هنری سرود نیازمند الزامات مادی، زیرساختی و معنوی است که باید توأمان در کنار یکدیگر مورد بهره‌برداری قرار گیرد. بخشی از این توانایی در آستان قدس رضوی وجود دارد و بخش دیگر آن به رسالت صدا و سیما در این حوزه بازمی‌گردد که با تبدیل سرودها به کلیپ در گسترده‌تر شدن این موضوع تأثیرگذار باشد.

نقش «آموزش» در فرایند اجرای سرود باید تبیین شود

 

در ادامه این برنامه حمید حسن‌پور معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس نیز با اشاره به ضرورت توجه به سرود در گام دوم انقلاب اظهار داشت: سرود در تمام اُفت و خیزهای انقلاب اسلامی حضور ویژه‌ای داشت و اکنون برای شکل‌گیری اتفاقات جدید در این حوزه نیازمند ریل‌گذاری مناسبی برای آن هستیم.

وی با تأکید بر ارتباط بین گروه‌های سرود با مقوله‌های فرهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: باید با تبیین دلایل کمرنگ شدن سرود در سال‌های اخیر نگاه و رویکرد جدیدی را پیش‌روی متولیان این حوزه قرار دهیم و اگر بتوان راهکاری ارائه کرد که این فعالیت به‌ عنوان یک فعالیت درآمدزا با توجه به ارزش‌های انقلابی و دینی مطرح شود، قطعاً می‌توان شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بود.

معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس همچنین با اشاره به نقش آموزش در حوزه سرود افزود: باید در حوزه آموزش برای هنرمندان این عرصه فضای جدی فراهم شود و در کنار آن به موضوع آموزش مدیریت گروه‌های سرود نیز توجه داشت که شأنی مستقلی از اجرای سرود دارد.

 

کنش‌گرُی اجتماعی لازمه تأثیرگذاری سرود بر جامعه است

 

در بخش دیگری از این مراسم، دلاوری مدیر دفتر رسانه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نیز با اشاره به تجلی دوباره جایگاه سرود در هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از حوزه‌های جدی که باید به همواره در این حوزه مورد توجه قرار گیرد بحث آموزش و توانمندسازی هنرجویان است.

وی با اشاره به نقاط ضعف در موضوع ادبیات سرود بیان کرد: باید در حوزه ادبیات سرود بیش از پیش تلاش داشت که اگر به این موضوع توجه نشود سرود نمی‌تواند نقش خود را به ویژه در شرایط کنونی ایفا کند.

مدیر دفتر رسانه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی ادامه داد: هم‌افزایی دستگاه‌های متولی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد اما متأسفانه انچه اکنون بیش از همه نمود پیدا کرده مدیریت جزیره‌ای است که سبب سردرگمی هنرجویان و فعالان این حوزه شده است.

دلاوری در پایان خاطرنشان کرد: امید است با جهت‌گیری سرود از حالت سفارشی به حالت کنش‌گرُی اجتماعی شاهد اتفاقات و تأثیرگذاری‌های مناسبی قرار گیرد بر جامعه ایرانی باشیم

تاريخ: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵