کارگاه «کلیشه ضد کلیشه در جشنواره‌های عکس» در نگارخانه رضوان برگزار شد

 کارگاه «کلیشه ضد کلیشه در جشنواره‌های عکس» در نگارخانه رضوان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری، برپایی کارگاه آموزشی کلیشه ضدکلیشه در جشنواره‌های عکس با تمرکز بر آثار جشنواره سراسری عکس «خانه دوست» به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و با استقبال گسترده عکاسان جوان مشهدی به‌ویژه عکاسانی از شهرهای زاهدان، بجنورد و سبزوار بعدازظهر روز پنجشنبه 18 مهر در نگارخانه رضوان مشهد مقدس صورت گرفت.
مدرس این کارگاه با تأکید بر محدود بودن تعداد جشنواره‌های برگزار شده در حدود سه دهه گذشته گفت: در حال حاضر در دورانی زندگی می‌کنیم که جشنواره‌ها در بیشترین حد تولید و فعالیت خود هستند.
کیارنگ علایی درباره اهمیت جشنواره‌ها بیان کرد: جشنواره‌ها دست‌مایه بسیار خوبی برای پژوهش و همچنین میانبری برای رسیدن به اهداف شرکت‌کنندگان خود هستند. همچنین امروزه مسئله درآمدزایی و امرار معاش از طریق شرکت در جشنواره‌ها پررنگ شده است و میزان جوایز آن‌ها اهمیت خاصی دارد.
وی در ادامه با ارائه نکاتی در محورهای جزیره‌ای بودن جشنواره‌ها، ایجاد حفره میان شهرستان و پایتخت، کم هزینه‌بودن، پرتکرار بودن، آلوده شدن آن‌ها به کلیشه و... به معرفی تصویر عمومی و وجاهت جشنواره‌ها پرداخت.
این مدرس مشهدی با ذکر توضیحاتی درباره آموزش معیوب در برخی هنرستان‌ها، دانشگاه‌ها و... تقلید از آثار برگزیده دوره‌های گذشته جشنواره‌های عکس، نقش فرهنگ زیستی و تربیتی افراد در نگاه عکاسی آنان و کم‌رنگ شدن نگاه عکاسانه، حلقه‌های معیوب جشنواره‌های عکاسی را معرفی کرد.
تعریف نگاه عکاسانه، کیوریتور‌ها و نقش آنان، چگونگی داوری جشنواره‌های عکس، اجماع داوران و نسبی بودن آرا و نقش سلیقه در داوری جشنواره و رد آن و معرفی نیازهای امروزی جشنواره‌ها برای داشتن عملکردی بهتر، از دیگر محورهای گفت‌وگوی علایی در کارگاهکلیشه ضدکلیشه در جشنواره‌های عکسنگارخانه رضوان بود.
ویژگی‌های عکاسی معاصر، تعریف عکس کلیشه‌، نمودهای کلیشه در جشنواره‌ها و ویژگی‌های عکس‌های غیرکلیشه‌ جشنواره‌ها، در بخش دیگر این کارگاه دو ساعته مطرح شد.
همچنین نمونه‌هایی از عکس‌های کلیشه ادوار مختلف جشنواره سراسری عکس خانه دوست با محوریت حرم مطهر رضوی مانند عکاسی از پنجره هواپیما، استفاده از ساده‌ترین آیتم‌ها همچون تابلوی جاده‌ای مشهد-80 کیلومتر، عکاسی از غروب، ضمیمه کردن کودکان به عکس و تصنعی بودن آن، بهره‌گیری از برخی فیگورهای رایج، زوایای عجیب و... در این کارگاه به نمایش گذاشته شد.
تعدادی از عکس‌های ضدکلیشه‌ ادوار گوناگون جشنواره خانه دوست نیز با معرفی عکاس آن در صفحه نمایش نگارخانه رضوان در معرض دید حاضران قرار گرفت و علل جذابیت آن‌ها بیان شد.
لازم به ذکر است،کارگاه کلیشه ضد کلیشه در جشنواره‌های عکس به عنوان نخستین کارگاه آموزشی هفتمین جشنواره سراسری عکس خانه دوست برگزار شد که فراخوان رسمیآن طی روزهای آینده از سوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اعلام خواهد شد.

تاريخ: ۱۳۹۸/۷/۲۸