نخستین جشنواره فیلم مستند «بهشت» در مشهد به کار خود پایان داد

 نخستین جشنواره فیلم مستند «بهشت» در مشهد به کار خود پایان داد

به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، آیین پایانی نخستین جشنواره فیلم مستند «بهشت» در پردیس سینمایی هویزه مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، نخستین جشنواره ملی فیلم مستند بهشت با حضور حجت‌‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی، جعفر مروارید مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی ، جمعی از مدیران فرهنگی و مستندسازان کشور و همچنین دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی با تقدیر از برگزیدگان این جشنواره شب گذشته در پردیس سینمایی هویزه مشهد به کار خود پایان داد.
مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این مراسم با اشاره به بیش از شش ماه فعالیت دبیرخانه جشنواره فیلم مستند بهشت در سال جاری در این مؤسسه گفت: این حرکت با حضور جمعی از مستندسازان کشور برای ثبت و ضبط پیاده‌روی زائران حرم مطهر رضوی در دهه آخر صفر شروع شد.
محمدعلی چمی‌‌گو به برپایی کارگاه‌های آموزشی جشنواره بهشت در مشهد اشاره کرد و افزود: این جشنواره اولین قدم در مسیر گردآوری آثاری با موضوع زیارت حرم امام رضا(ع) بود که امیدواریم در سال‌های آینده نیز تداوم پیدا کند و بستری فراهم شود تا هنرمندان بتوانند وظیفه خود را نسبت به ساحت بارگاه مطهر امام هشتم(ع) انجام دهند.
 مسعود زارعیان : جشنواره فیلم مستند بهشت تلاشی در جهت رفع کمبود فیلم رضوی شاخص
دبیر جشنواره فیلم مستند بهشت در این مراسم ابراز کرد: متأسفانه فیلم رضوی شاخصی در طول سال های گذشته در کشور تولید نشده است.
مسعود زارعیان ادامه داد: با برگزاری جشنواره فیلم مستند بهشت تلاش کردیم تا زمینه برای افرادی که می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند، فراهم شود.
وی با تأکید بر اینکه جشنواره بهشت آموزش‌محور بود، گفت: این جشنواره برخلاف سایر جشنواره‌ها به جای اینکه منبعی برای جمع‌آوری آثار باشد، به سمت تولید رفت.
دبیر جشنواره فیلم مستند بهشت بیان کرد: در مجموع حدود 14 روز کارگاه با حضور 140 هنرجو از اقصی نقاط کشور در طول این جشنواره برگزار شد که ماحصل آن تولید حدود 40 اثر مستند بود و ده اثر آن در این سینما به نمایش عموم درآمد و یک اثر به بخش مسابقه جشنواره راه یافت. 
ضرورت توجه به نسل نوپای انقلاب
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در این مراسم گفت: کارگاه آموزشی در بطن برگزاری جشنواره فیلم مستند بهشت با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و حضور مسعود زارعیان ویژه نوجوانان علاقه‌مند در حوزه فیلم‌سازی برپا شد که در گام نخست شاهد اتفاقات خوبی بودیم.
ابراهیم زره‌ساز با بیان اینکه این کارگاه به‌صورت «مهرواره» برگزار شد، افزود: حدود 40 کارگردان نوجوان در این کارگاه فیلم‌سازی شرکت کرده و حائز رتبه شدند که از تمامی آن‌ها با اعطای هدایایی تقدیر شد. در این مراسم نیز به‌صورت نمادین از سه نوجوان حاضر در کارگاه تجلیل می‌شود.
وی ادامه داد: ایجاد فضای بازیابی هویت دینی، هویت رضوی، هویت انقلابی و هویت ملی نسل نوپای انقلاب در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی مد نظر خواهد بود که در این بین ابزاری بالاتر از هنر و هنر هفتم نیست. امیدوارم با همکاری نهادهای فرهنگی کشور شاهد شکوفایی این نسل باشیم.

بهره‌گیری از خلاقیت برای تجلی حقیقت
مستندساز پیش‌کسوت کشور نیز با بیان اینکه حقیقت مانند منشوری بی‌نهایت است، ابراز کرد: هر فردی می‌تواند بخشی از این منشور را کشف کند و این کشف است که می‌تواند سینما را که پرچم ملت‌ها است پرچم ایران کند.
محمدرضا اصلانی با تأکید بر اینکه امیدوار است این جشنواره بتواند سبک و راه جدیدی را برای سینمای ایران رقم زند، در توصیه به جوانان مستندساز گفت: خلاقیت را به عنوان ابزاری که می‌تواند حقیقت را متجلی کند در نظر بگیرید.
تجلیل از محمدرضا اصلانی این مستندساز پیش‌کسوت کشور و محمدمهدی خالقی و محسن اسلام‌زاده مستندسازان جبهه انقلاب اسلامی، از دیگر برنامه‌های اختتامیه جشنواره فیلم مستند بهشت به شمار می‌رود.
همچنین در این مراسم از مرتضی شعبانی مستندساز جبهه مقاومت با حضور خانواده شهید علی شارژی تقدیر شد. مرتضی شعبانی نیز جایزه خود را به پدر این شهید مدافع حرم تقدیم کرد.
کلیپ فعالیت‌های دبیرخانه جشنواره و مراحل مختلف برگزاری آن؛ از کارگاه‌ها تا نمایش فیلم‌ها و تعدادی نماهنگ و فیلم مستند با رنگ و بوی زیارت حرم مطهر رضوی نیز در این مراسم پخش شد.

معرفی برگزیدگان

در بخش های مختلف مراسم اختتامیه جشنواره فیلم مستن دبهشت برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شدند .
فیلم «سلام بر علی پسر موسی» به تهیه‌کنندگی وحید چاووش توانست عنوان «بهترین فیلم» این جشنواره را آن خود کند. این فیلم روایتگر داستان مردی از اهالی روستای حشمت‌آباد است که به زائران پیاده امام رضا(ع) خدمت می‌کند.
وحید چاووش در این مراسم جایزه خود را به امین قدمی کارگردان فیلم تقدیم کرد که او نیز جایزه پنج میلیون تومانی این فیلم را به غلام صوفی قهرمان قصه این فیلم مستند اهدا کرد تا برای برپایی ایستگاه صلواتی زائران پیاده حرم رضوی هزینه شود. قدمی تندیس جشنواره را نیز به حسینیه روستای حشمت‌آباد اعطا کرد.
تندیس جشنواره و جایزه «بهترین کارگردانی» به حسین نارمنجی برای فیلم «عاشقانه‌ای برای یک دوست» و تندیس جشنواره و جایزه «بهترین فیلم مستند موبایلی» به فیلم «گریز» اثر به‌آفرین عزیزی اهدا شد.
همچنین از فیلم «شفاعت» اثر رضا اکبریان به عنوان اثر برگزیده در بخش فیلم‌های کارگاهی تجلیل شد. فیلم‌های «بهونه»، «مادری»، «دلتنگی» و «دغدغه» نیز که به ترتیب توسط سید مهدی میرتبریزیان، محمد ذلیکانی، مرضیه عزیزی و علی یاری ساخته شده است، شایسته تقدیر در این بخش شناخته شدند.
فیلم‌های مادری و سلام بر علی پسر موسی نیز در آیین پایانی نخستین جشنواره فیلم مستند بهشت به نمایش درآمد.

سید محمود رضوی 5 سیمرغ خود را به حرم امام هشتم(ع) اهدا کرد
در پایان مراسم دیشب سید محمود رضوی تهیه کننده سینما پنج سیمرغ بلورین خود را که در طول سال‌های 1387 تا  1395 از جشنواره‌ بین‌المللی فیلم فجر دریافت کرده بود به مجموعه آستان قدس رضوی اهدا کرد.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم بیان کرد: نخستین جشنواره فیلم مستند بهشت مجالی شد تا همه هنرمندان پرچم رضایی خود را از سراسر کشور برای روایتگری و تصویرگری دل‌های عاشقی که در جای‌جای ایران اسلامی دل در گروی حضرت رضا(ع) دارند، به کار بندند.
حجت گنابادی‌نژاد با اشاره به اینکه سید محمود رضوی اهل مشهد است، افزود: او چهره آشنای عرصه سینما است که هر جا به عنوان هنرمند حضور پیدا کرده است، عطر و هویت مشهدی‌اش محفوظ بوده است.
وی ادامه داد: آثار ارزشی سید محمود رضوی که ارزش‌های انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده علاوه بر اینکه آثار هنری فاخری بوده است، یک روایتگری و حقیقت‌گری بود که از حقایق تاریخ انقلاب اسلامی پرده‌برداری کرد و توانست نسل جوان را با بسیاری از واقعیت‌های تاریخ انقلاب آشنا کند.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: به پاس تلاش‌ها، خدمات و همچنین درخواست سید محمود رضوی، از طرف تولیت آستان قدس رضوی موافقت شد تا این هنرمند به کسوت خادمان بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) درآید.
در حاشیه مراسم سید محمود رضوی اهدای این جوایز را به موزه حرم مطهر رضوی مایه افتخار خود دانست و ابراز کرد: این درخواست را دو سال پیش مطرح کرده بودم و امشب شرایط آن فراهم شد تا این سیمرغ‌های بلورین در آیین پایانی جشنواره فیلم مستند بهشت اهدا شود.
تهیه‌کننده فیلم «ماجرای نیم‌روز» با بیان اینکه عِرق زادگاهش را دارد، افزود: اهالی سینما در موزه آستان قدس رضوی اثری ندارند، بنابراین علاقه بسیاری داشتم که شروع‌کننده این مسیر باشم. البته نگهداری جوایزی متعلق به سینمای کشور در گوشه‌ای از حرم مطهر امام هشتم(ع) مایه افتخار است.
شایان ذکر است در بخش پایانی این مراسم  فیلم "ماجرای نیمروز، رد خون " اکران شد.
 
تاريخ: ۱۳۹۷/۱۲/۱۱