وحید جلیلی بر ضرورت استفاده بیشتر از هنرهای سنتی کشور در زندگی مدرن امروزی تاکید کرد

 وحید جلیلی بر ضرورت استفاده بیشتر از هنرهای سنتی کشور در زندگی مدرن امروزی تاکید کرد

رئیس هیئت مدیره مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بر ضرورت استفاده بیشتر از هنرهای سنتی کشور در زندگی مدرن امروزی تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، وحید جلیلی رئیس هیئت مدیره مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی عصر پنج‌شنبه پنجم مهر سال جاری در دومین کارگاه ششمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی و طراحی نقوش اسلامی کاربردی در نگارخانه رضوان مشهد گفت: هنرهای سنتی اسلامی- ایرانی باید وارد لایه‌های گوناگون زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی کنونی مردم شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنرهایی مانند تذهیب و خوش‌نویسی سهم چندانی در هنر شهری ندارند، گفت: هنرمندان باید از انجمن‌ها و حوزه‌های هنری خود بخواهند تا شرایط بهره‌گیری از هنرهای سنتی کشور در زندگی شهری امروز فراهم شود.
جلیلی به نقش هنرهای سنتی در جذب گردشگران اشاره و ابراز کرد: باید مشخص شود که نگاه ما به هنرهای سنتی و ظریف اسلامی- ایرانی محدود به حوزه گردشگری می‌شود یا می‌توان این هنرهای اصیل را در ابعاد مختلف زندگی مردم گسترش داد.
وی با تأکید بر اینکه هنرمندان به هنرهای دوره گذشته خود اکتفا نکردند و هنرهای سنتی در ادوار مختلف تاریخی خلق شده است، افزود: همچنین باید بدانیم که می‌خواهیم هنرهای گذشته را تکرار کنیم یا به نوآوری بپردازیم.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی ادامه داد: به نظرم می‌توان در زمینه قالب‌ها و محتواهای هنری نوآوری‌های متعددی ایجاد کرد. بطور مثال همچون گذشتگان از هنرهای سنتی در تزئین وسایل و ادوات زندگی استفاده کرد.
وی به قدمت تاریخی و هنری ایران اشاره کرد و گفت: کاربردی‌ شدن هنرهای سنتی و گسترش آن در زندگی مدرن امروزی موجب افزایش سطح اشتغالزایی شده و در زیباشناسی بصری عامه مردم نیز تحول ایجاد می‌کند.
جلیلی با بیان اینکه هر دوره تاریخی مکتب هنری خاص خود را داشته است، افزود: آیا نمی‌توان متناسب با تجربه زیستی جامعه ایرانی و اتفاقات تازه در مناسبات انسانی عصر حاضر، یک ترجمان در هنر کشور پیدا کرد.
 وی تصریح کرد: در بحث محتواها هنرمندان با نگاه ظریف، دقیق و عمیق خود می‌توانند موجب تجلی انعکاسی از جامعه پیرامون‌مان و بازنمایی نمادهای بصری این دوره در هنرهای سنتی شوند.

تذهیب؛ مایه تهذیب نفس
همچنین دبیر هنری ششمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی با تأکید بر به کارگیری عناصر کاملاً ایرانی در تزئین وسایل و ادوات زندگی مردم در گذشته گفت: با ورود اسلام به ایران، هنرمندان تمام تلاش خود را برای خدمت به اسلام به کار بستند، بدین ترتیب هنر تذهیب در کشور رشد کرد و هنرمندان مذهب و خوشنویس در کنار هم توانستند قرآن را به بهترین و زیباترین وجه ارائه کنند.
رضا مهدوی نقش این دوسالانه را در ارتقای هنر تذهیب کشور بی‌نظیر دانست و افزود: هنرهایی مانند نگارگری و تذهیب با بخش درونی وجود انسان سر و کار دارند و موجب پالایش وجود و تهذیب نفس می‌شوند.
وی با بیان اینکه امیدوارم شرایطی فراهم شود تا بخش نگارگری مجدد به محورهای دوره‌های بعدی دوسالانه افزوده شود، گفت: در حال حاضر دغدغه ما حرکت درست نسل جوان در این هنرهاست.
تاريخ: ۱۳۹۷/۷/۷