پرونده پنجمین کنگره بین‌المللی شعر بانوان عاشورایی بسته شد

 پرونده پنجمین کنگره بین‌المللی شعر بانوان عاشورایی بسته شد

ه گزارش آستان ‌نیوز، پنجمین کنگره دوسالانه شعر بانوان عاشورایی شام‌گاه یکشنبه، هفتم آبان ‌ماه با شعرخوانی و تجلیل برگزیدگان خود در محل تالار بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به پایان رسید.
این کنگره به همت مجموعه‎های دینی و فرهنگی از جمله بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش با مشارکت حوزه هنری، موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و مرکز تشکل‌های شاهد و ایثارگر برنامه‌ریزی و برگزار شد.

حامی حرکت‌های ارزشمند
در این همایش، محمدعلی چمی‌گو، مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس اظهار کرد: در این مجموعه هنری، مقوله شعر و ادبیات غنی خاصه ادبیات اهل بیت(ع) با کمک همه ادبا و شعرا مورد توجه قرار دارد؛ لذا برای حمایت از این حرکت عظیم و ارزشمند که شکل گرفته اعلام آمادگی می‌کنیم.
وی افزود: ما محافل و انجمن شعر شاعران آئینی را در این مجموعه داریم که با راه‎اندازی محفل «رسم دعبل» به طور مستمر از ظرفیت و خلاقیت آن‌ها در کنار جوانان استقبال و استفاده خواهیم کرد.

جلوه دیگری از ایثار
فرحروز فاتحی، رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره شعر زنان عاشورایی نیز با بیان اینکه پنجمین دوره کنگره هم با همراهی متولیان فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی با موفقیت به منزل رسید، گفت: بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش به عنوان متولی اصلی برگزاری این کنگره، از سال 1382 با حضور جمعی از خانواده‌های ایثارگر آغاز به کار کرد.
وی افزود: این بنیاد در حال حاضر سه هزار عضو دارد که قالباً با نظر و رأی خود بانوان اداره شده و پیش می‌رود و در حوزه‎های شعر و ادبیات و نیز چاپ کتاب مشغول به کار فرهنگی است.
فاتحی با تشریح محصولات فرهنگی بنیاد آیه‌ها اظهار کرد: چاپ 100 عنوان کتاب، تولید و توزیع رایگان 61 عنوان کتاب‌های کوچک «پیک افتخار» با تیراژ سه میلیون جلد در مراکز علمی و فرهنگی سراسر کشور و چاپ کتب تخصصی شعر از جمله امور مرتبط با کتاب این مجموعه است.
وی، برگزاری چهار دوره جشنواره فیلم «کوثر»، برپایی نمایشگاه‌ها و نشست‌های تخصصی زنان شاخص ایثارگر و ترتیب همایشی جهت تجلیل از این فعالان و برگزاری چهار دوره کنگره شعر بانوان عاشورایی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، راه‌اندازی سایت و شبکه پیامک ویژه بنیاد و موسسه فرهنگی قرآن و عترت را از دیگر فعالیت‌های شاخص بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش برشمرد.

نخستین مسلمان ایرانی
علیرضا قزوه، رئیس هیئت داوران و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری کشور نیز در خصوص اهمیت جایگاه و حضور بانوان در عرصه‌های مختلف گفت: نقش زنان در برهه‌ها و عرصه‎های مختلف تاریخی از آغاز اسلام و واقعه عاشورا گرفته تا انقلاب اسلامی و دوران هشت ساله جنگ تحمیلی نقشی بی‎بدیل بوده است.
وی با اشاره به نخستین مسلمان ایرانی اضافه کرد: همه بر این گمان هستند که سلمان فارسی نخستین مسلمان ایرانی‌تبار است، در حالی که بر اساس اسنادی چون جلد اول کتاب اَعیان الشیعة نوشته سید محسن امین عاملی، این فرد، بانویی اصفهانی است که اتفاقاً او سلمان فارسی را به سمت رسول‌الله و اسلام هدایت می‌کند.

ماندگاری تاریخ از مسیر هنر و شعر
عابدین عابدی‌مقدم، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی نیز راه‌اندازی این کنگره را ارزشمند دانست و گفت: امشب پنجمین ثمره این حرکت ارزشمند ادبی، را می‌چینیم. در طول تاریخ هر اتفاقی رخ داده با هنر و شعر باقی مانده است.
وی اضافه کرد: شاید اگر این واسطه نباشد، تاریخ به خوبی منتقل نشود. از زمان جاهلیت شعر وجود داشت اما با مضامین زن و ثروت و... اما شعر بعد از اسلام مشحون از فداکاری‌ها و اخلاص است که به قریحه و قلم هنرمندان به امروز منتقل شد.
در طول این همایش با حضور مدیران آستان قدس رضوی و برخی از متولیان نهادهای فرهنگی استان به نمایندگی از خانواده معظم ایثارگران از خانواده‌های خیرآبادی، خلیلی، ذریه زهرایی و نیز از خانواده معزز شهدای مدافع حرم، شهید سرتیپ کجباف از شیراز و یکی از خانواده‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس، سردار برونسی تجلیل به عمل آمد.
در خاتمه این مراسم بعد از رونمایی از کتاب قطره، سومین کتاب شعر ترکیب‌بندهای زینبیه(س) نوشته نغمه مستشار نظامی، از فریبا یوسفی از تهران، رحیمه مهربان از مشهد، حمیده رضایی و فاطمه سلیمان‌پور از قم، الهام عمومی از اصفهان، ایوب پرندآور از جهرم، ابراهیم قبله آریاطان از تبریز، و نیز از میهمانان خارجی این برنامه احمد جنید از کشور یمن، احمد شهریار از پاکستان و زهرا حسین‌زاده از افغانستان با هدایایی به رسم یادبود تقدیر شد.

گزارش تصویری

 

تاريخ: ۱۳۹۶/۸/۸