کارگردان و سازنده انیمشن «وصال» گفت: ایده انیمیشن وصال که دارای موضوعی رضوی است با خواندن بیت شعری از عبدالجبار کاکایی به اسم قفل طلا شکل گرفت که پیش از این شنیده بودم.
به گزارش روابط عمومی آفرینش های هنری آستان قدس رضوی، عدنان نصاری به انگیزه رونمایی این انیمیشن در دهه کرامت با بیان این که این انیمیشن به سفارش و حمایت موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی ساخته شد افزود: ما دو نوع فاصله با امام داریم که یکی ازآنها فاصله فیزیکی است و دیگری فاصله متا فیزیکی و دلی که اگر این فاصله را طی کنم در هر جای زمین باشم نزدیک ایشانم و این انیمیشن کوتاه هم دقیقا می خواهد همین را بگوید ولی با یک زبان سمبلیک.
وی درباره ساخت این اثر گفت: ساخت این اثر حدود 7ماه طول کشید و اگر چه در ابتدا قرار بود من 5دقیقه کار بسازم ولی بعدا تصمیم بر این شد که با یک تدوین نهایی این کار به سه و نیم دقیقه کم شود.
نصاری درباره سبک و سیاق اثر نیز گفت: وصال به شکل سه بعدی و به صورت رئال کار شده است. کاراکتر اصلی ما مانند انسان شبیه سازی شده است ولی فضای کلی داستان می طلبید که به صورت سه بعدی ساخته شود.
وی درباره حمایت موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی از ساخت این انیمیشن و اثار مشابه و تاثیر آنها بر مخاطب و چگونگی ساخت آنها گفت: ما در این راه چندین هدف کلی را می توانیم پیش ببریم و مد نظرمان باشد که یکی از انها این است که این آثار را با این هدف تولید کنیم که به بچه مسلمان شخصیت امام را نشان بدهیم و دیگر اینکه من می خواهم این کار را بسازم که کل جهان را مخاطب خودم قرار بدهم.
وی تصریح کرد: ترجیح من در ساخت این کار این بود که این قضیه جهانی باشد چون بر خلاف کلام خدا و اهل بیت در بعضی مواقع پرداختن ما به مسائلی با این موضوع خوب نبوده است و دین اسلام آن طور که هست تعریف نشده است بنابر این اتفاقی که در این میان رخ می دهد باعث مخاطب گریزی می شود چون در بسیاری مواقع ما مستقیم به اصل مطلب می پردازیم و این به کل کار ضربه می زند.
این کارگردان با بیان این که متاسفانه در بسیاری از مواقع اگر در جشنواره ای حرف اثر مذهبی میشود سالن سینما خالی می شود افزود: ما خودمان باعث این مخاطب گریزی شده ایم چون آن قدر به این مسائل بد پرداخته ایم که مخاطب از کار استقبال نمی کند.
وی همچنین درباره این که چرا برای رساندن پیام اثر خود از انیمیشن کمک گرفته است نیز گفت: انیمیشن خصوصیت های مختص و منحصر به فرد دارد که آن را از بقیه مدیوم ها متفاوت می سازد که می توان به گستره مخاطب این نوع کار، باور پذیری، و خصوصیاتی از این قبیل می توان اشاره کرد. |