نگاهِ پارچهی روی میز، به هر سو میچرخید. انتظار سبزش، سایهسار گوهری شده بود که شعر آیینی به آن میبالید. اما گوهر نابِ سالها تلاش پیر غلام شعر اهل بیت(علیهم السلام)، این دقایق را نیز میتوانست تاب بیاورد. دقایقی که قرار بود به شعرخوانی آیینی بگذرد تا در نهایت از تلاشهای چند سالهی یکی از اساتید شعر، در قالب کتابی جدید رونمایی شود.
یاران بشارتی...
به رسم عصر سومین روز از هفته، شاعران انجمن ادبی رضوی در جوار هشتمین امام، گرد هم آمده بودند تا احساسات بیمثال خود را در قالب نظم به سمع یاران برسانند. وصف گل و لالههای باغ نبوی، از زبان دوستداران ادب فارسی شیرینی انتظار را دوچندان میکرد. کلام مصلحی، یکی از شاعرین انجمن، این بود:
یاران بشارتی چه خوش آمد بهار گل
رونق گرفته بار دگر کار و بار گل
شعر بعدی در وصف شش ماههی کربلا از زبان عباسی شاعر دیگر انجمن:
لبخند را ز کودک شش ماهه یاد گیر
بر فعل و انفعال همه دشمنان بخند
در صدر مجلس، اساتید ادب شعر آیینی، آقایان، شکوهی، شفق، نیک و مؤید حضور داشتند و به ترتیب لیست، سایر شاعران گرانقدر انجمن، آنچه سروده بودند را به گوش دوستداران شعرفارسی – آیینی میرساندند.
جلساتی مستمر و منظم
قاسم شاهد، مسؤول انجمن ادبی رضوی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، از بدو تشکیل انجمن که به سالها قبل برمیگردد، این جلسات هفتگی، به طور مداوم و مستمر در طول سال به جزء ماه مبارک رمضان دوشنبه هر هفته راس ساعت 17 در صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی اتاق 154 برگزار شده و هدف از تشکیل آن جذب استعدادهای بالقوه در زمینه شعر و ادبیات آیینی به ویژه شعر رضوی بوده است. در این جلسه شاعران و علاقه مندان به شعر آیینی حضور یافته و آثار سروده شده خود را خوانش می نمایند تا در صورت ایراد یا نقص در مضامین و موارد دستوری توسط اعضای محترم شواری شعر انجمن ادبی رضوی مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد. نحوه عضویت در جلسه شعر انجمن ادبی رضوی، حضور مستمر و منظم و همچنین علاقه مند به سرودن شعر آینی می باشد. برنامههای ویژهای مانند برگزاری شب های شعر، نشستهای تخصصی با موضوع شعر و ادبیات آیینی ، تولیدات مکتوب شعر آیینی و رونمایی از آنها که توسط انجمن برگزار میگردد نیز از طریق فراخوان عمومی و ارسال پیامک برای اعضاء اطلاعرسانی میشود. مثل مراسم رونمایی از کتاب استاد محمد نیک که از قبل، به اطلاع دوستان رسیده بود.
عمر انسان، کوتاه است
در پایان خوانش اشعار آیینی، مراسم رونمایی از دومین اثر استاد محمد نیک عضو شورای شعر انجمن ادبی رضوی، با نام "السلام علیک یا خورشید" که توسط موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی به زیور طبع آراسته گردیده بود با حضور یاران شاعرش، شفق، شکوهی و مؤید با برداشتن پارچهی سبز انجام شد. شاعری که اولین کتابش با نام «هرگز گلی را پرپر نکردم» در سال 1383 منتشر شد و سرودههای آن در قالب غزل، مثنوی، رباعی، دوبیتی و با مضامین عاشقانه و عارفانه به طبع رسید. استاد نیک در مورد حضورش در انجمن ادبی رضوی و نشر دومین اثرش گفت:
«حدود شش دهه در انجمنهای مختلف شرکت نمودم که در انجمن ادبی رضوی این حضور 27 ساله شده است. بعد از استاد شفق، از قدیمیهای انجمن ادبی رضوی هستم. به نظر بنده، آستان قدس رضوی، بهترین ناشر در نشر کتب آیینی است که با چاپ اثر دومم، این مهم را به انجام رساندم. از آنجا که عمر انسان کوتاه هست و فرصتها را باید غنیمت شمرد، بر آن شدم تا سرودههایم را گردآوری نمایم. برای انتخاب نام کتاب، تفألی به اشعارم زدم و اینچنین آمد: "السلام علیک یا خورشید"»
سایهی بالاسر
تفأل به کتاب، لذتی ناب دارد. من نیز تفألی به کتاب جدید استاد زدم و سرودهای به نام "روز جدایی" را مقابلش گذاشتم. احساسش را هنگام سرودن آن شعر پرسیدم. آهی کشید و گفت: «روز جدایی، حسرت روزهایی است که پدر داشتم و آن را برای پدر خدابیامرزم سرودم.
این خانه روزی پدر داشت
چشم امیدی به در داشت
در آفتاب حوادث
یک سایه بالای سر داشت
استاد محمد نیک، دستخطش را در برگ دوم کتاب برایم به یادگار گذاشت.
|