هر سطر قرآن «بایسنغر میرزا» زینت بخش موزه های مختلف جهان است

 هر سطر قرآن «بایسنغر میرزا» زینت بخش موزه های مختلف جهان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، علی ثابت نیا در باره چاپ قرآن نفیس به خط «بایسنغر میرزا» در مرکز بین المللی چاپ و نشر قرآن کریم آستان قدس رضوی عنوان کرد: آستان قدس رضوی در راستای معرفی هنرهای اسلامی، اقدام به باز نشر نفایس گنجینه‌های بارگاه منور رضوی کرده است.

وی بیان داشت: در سال‌های گذشته آستان مقدس رضوی آثاری همچون قرآن ابراهیم سلطان که از قرآن های معروف عصر تیموری است را باز تولید کرده و همچنین در 5 مجلد شاهکارهای هنری آستان قدس رضوی که به موضوعات مختلفی پرداخته را به زیور طبع آراسته است که کتیبه های صندوق پوش ها و ضریح پوش ها، آثار خوشنویسی و نگارگری و قرآن های نفیس موجود در آستان قدس رضوی از جمله آن‌هاست.
ثابت نیا تصریح کرد: در حال حاضر آستان قدس رضوی، چاپ قرآن بایسنغر میرزا که یکی از ویژه ترین قرآن های موجود در گنجینه های جهان است را در دستور کار قرار داده است.

مدیر عامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، با اشاره به اینکه این قرآن بزرگ به دستور شاهرخ تیموری توسط بایسنغر میرزا نگارش شده است، افزود: تعداد 144 صفحه از اصل این قرآن در آستان قدس رضوی موجود است که از این تعداد، 8 سطر آن در موسسه کتابخانه و موزه های ملی ملک و مابقی در اداره مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
وی با بیان این مطلب که قطع این قرآن نفیس، قطع نامتعارفی است، ابراز داشت: قطع اصلی این قرآن 105 در 185 سانتیمتر است و با توجه به محدودیت هایی که در دستگاه های چاپ و صحافی موجود است، مجبور بودیم برای بازنشر قرآن، آن را به ابعاد قرآن ابراهیم سلطان یعنی ابعاد 50 در70 به چاپ رساندیم.

ثابت نیا خاطرنشان کرد: این قرآن با جلدی نفیس همراه کتابچه ای که حاوی توضیحاتی در خصوص این نسخه معروف است، به علاقه‌مندان عرضه خواهد شد.
مدیر عامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی تصریح کرد: وجود، حفاظت و نگهداری این تعداد صفحات قرآن، مدیون سنت حسنه وقف است.
وی افزود: نشر جلدهای نفیس آستان قدس رضوی و کتاب‌های ادبی موجود در خزانه این آستان مقدس، از برنامه‌های آینده موسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی است.

تاريخ: ۱۳۹۴/۲/۱۰