مراسم كتابت بندگي با حضور 604 دانشجوي دانشگاه فردوسي در حرم رضوي

 مراسم كتابت بندگي با حضور 604 دانشجوي دانشگاه فردوسي در حرم رضوي

 مراسم کتابت قرآن كريم با عنوان «كتابت بندگی» با خط تحریری 604دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد، صبح پنجشنبه هفته گذشته در رواق دارالهدایه صحن جمهوری حرم مطهر رضوی، برگزار شد.

در این مراسم که همزمان با هفته قرآن و دانشگاه و به‌منظور افزايش توجه دانشجویان به قرآن و هنرهای قرآنی و استعدادیابی آنان، به پیشنهاد کانون قرآن و عترت دانشگاه فردوسی از سوي موسسه آفرینش‏های هنری آستان قدس برگزار می‏شد، قرآنی با 604صفحه 14سطری به خط تحریری دانشجویان براي اهدا به مقام معظم رهبری کتابت شد.
در اين مراسم، محمد ضرابی، مديرعامل موسسه آفرينش‌هاي هنري آستان قدس رضوي، با اعلام اینکه از اول انقلاب تا كنون حدود 72میلیون جلد قرآن چاپ شده است، عنوان کرد كه 70میلیون اين قرآن‌ها به خط عثمان‏ طه است و تنها 2میلیون آن، به خطوط ایرانی اختصاص دارد. وي ادامه داد: با توجه به تاکیدهاي مقام معظم رهبری و تولیت آستان قدس رضوی و وجود چاپخانه تخصصی قرآن در مشهد، خیلی خوب است که در راستاي ترویج خوشنویسی ایرانی و به‏ویژه استفاده از ظرفیت‏هایی پنهانی که در دانشجویان موجود است، به قرآن بپردازیم.
مدیرعامل موسسه آفرینش‏های هنری آستان قدس رضوي افزود: این طرح آغازی است که با دانشگاه فردوسی داشته‏ایم و به‌دنبال این هستیم که با دانشگاه‏های دیگر نیز آن را به انجام برسانیم. جدای از حرکت فرهنگی این موضوع، بیشتر به دنبال جلب توجه دانشجویان و خوشنویسان ایرانی به کتابت قرآنی هستیم ضمن اینکه برنامه کتابت بندگی را که با هنرمندان خوشنویس در ماه مبارک آغاز شد، در سطح بالاتری با خوشنویسان برتر ایران، دنبال خواهیم کرد. 
قائم مقام توليت عظماي آستان قدس رضوي نيز در مراسم كتابت قرآن كريم در حرم مطهر رضوي با اشاره به اهميت توجه به نيازهاي معنوي مردم در جهان امروز گفت: اعتراض امروز مردم همگي برآمده از اين نياز آنها به شيوه حكومتي است كه بتواند جوابگوي نيازهاي مادي و معنوي آنها باشد و تنها شيوه حكومتي برآمده از تعاليم الهي و قرآني است كه مي تواند تمام خواسته هاي زندگي آدمي را تامين كند.
احمد علوي با بيان اينكه قرآن نقشه راهنماي انسانها در دنيا و تامين كننده سعادت انسانها در دنيا و آخرت است افزود: مطمئن برگزاري چنين برنامه هايي مي تواند مقدمه اي براي آشنايي و عمل به مفاهيم بلند قرآني باشد
وي سپس به فعاليت هاي آستان قدس رضوي در حوزه قرآن اشاره كرد و تصريح كرد: آستان قدس رضوي در همان سالهاي ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي و بنابر توصيه ها و دستورات توليد عظماي آستان قدس رضوي آغاز شد،‌ به طوري كه امروزه در زمينه آموزش قرآن، از آموزش ابتدايي قرآن به خردسالان و نوجوانان تا انجام پژوهش‌هاي عميق در علوم مختلف قرآني در موسسات آستان قدس رضوي انجام مي گيرد.
وي ادامه داد: د ركنار آموزش و پژوهش قرآن در مدارس امام رضا(ع) و دانشگاه علوم اسلامي رضوي موضوع حفظ و نگه داري از قرآن هاي نفيس و گاها منحصر بفرد منسوب به دست خط ائمه اطهار در مجموعه هاي آستان قدس صورت ميگيرد.
وي توجه به هنرهاي قرآني را يكي ديگر از زمينه هاي فعاليت آستان قدس رضوي دانست و افزود: پرداختن به جنبه هاي مختلف هنرهاي قرآني از خطاطي گرفته تا تذهيب و كاغذسازي و حتي چاپ آثار نفيس قرآني درمجوعه هاي مختلف آستان قدس رضوي و موسسه آفرينش هاي هنري مورد توجه قرار گرفته.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم با اشاره به فعاليت هاي گسترده آستان قدس در حوزه قرآن و هنرهاي قرآني به تشريح فعاليت هاي صورت گرفته در مجلس شواري اسلامي در خصوص ترويج و توسعه مفاهيم و ارزشهاي قرآني در كشور پرداخت.
جواد آرين منش به تشكيلي كميسيون قران و عترت در مجلس هفتم اشاره كرد و خاطرنشان كرد: در اين كميسيون تلاش شده تا خلاء هاي قانوني در راه توسعه و ترويج معارف قرآني كشف، بررسي و مرتفع گردد. در همين راستا در بودجه هاي ساليانه جايگاه ويژه اي براي فعاليت هاي قرآني در مراكز اجرايي كشور درنظر گرفته شده است.
وي با اشاره به اينكه با تلاش اين كميسيون در برنامه پنجم توسعه، اجراي منشور توسعه و ترويج فعاليت هاي قراني، مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان وظيفه جدي براي دولت مشخص شد افزود: علاوه بر اعتبارات و فعاليت هاي موسسات و مراكز فرهنگي و قرآني عمومي در بودجه سال 1390 مقرر شد نيم درصد از اعتبارات دستگاه هاي اجراي كشور بايد صرف فعاليت هاي قرآني شود.
وي به برخي ناهماهنگي ها درميان مسئولين كشوري در خصوص فعاليتهاي قراني اشاره كرد و خاطر نشان كرد: علي رغم توصيه‌ها و تذكرات و هشدارهاي پي در پي رهبر معظم انقلاب پيرامون جنگ نرم و تهاجم فرهنگي گاهي شنيده مي شود كه برخي مسئولين اجرايي اساسا چينين واقعيت تلخي را منكر مي شوند و همين دست تفكرات روند حركت در پيشگيري انحرافات و رواج تفكرات انحرافي و عرفانهاي كاذب در كشور را با مشكل مواجه كند.
وي به مطالبه رهبر معظم انقلاب در خصوص تربيت 10 ميليون حافظ قرآن در كشور اشاره كرد و خاطر نشان كرد: اين مطالبه به حق رهبري نيازمند برنامه ريزي جدي و زيربنايي و تحول اساسي در نظام آموزش و پرورش كشور است.
نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: آموزش و پرورش كشور با اجراي طرح ملي حفظ قرآن در چند روز پيش در نظر دارد تا تحول جدي در نظام آموزش و ترويج قرآن در مدارس كشور ايجاد كند. در همين زمينه استان خراسان رضوي نيز متعهد شده است نسبت به تربيت 200 هزار حافظ قرآن در مدراس استان اقدام نمايد. 
گفتنی است؛ در این مراسم که دوساعت به‏طول انجامید، بعد از توضیحاتی که درباره چگونگی کتابت به دانشجویان داده شد، 10نفر از استادان خوشنویسی مکتب هنر رضوان، بر امر كتابت نظارت داشتند تا ضمن رفع ایرادهاي احتمالی، 8استعداد برتر این مراسم را شناسایی کنند تا از کلاس‏های خوشنویسی این مکتب به رایگان بهره‌مند‌شوند.
تاريخ: ۱۳۹۰/۸/۲۱