مديرعامل موسسه آفرينش‌هاي هنري آستان قدس رضوي: فيلم جاده ولايت در 2000 دقيقه ساخته خواهد شد

 مديرعامل موسسه آفرينش‌هاي هنري آستان قدس رضوي: فيلم جاده ولايت در 2000 دقيقه ساخته خواهد شد

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آستان قدس رضوي؛ نشست «شبی با هنرمندان» به مناسبت بزرگداشت روز شعر و ادب، با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان شهری و به منظور تجلیل از هنرمندان رضوی شامگاه 26 شهریور در محل سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری امام خمينی(ره) برگزار شد.

اين مراسم كه به همت موسسه آفرينش‌های هنری آستان قدس رضوی بعد از تلاوت آياتی چند از قرآن كريم توسط گروه تواشیح «نیایش رضوان» و پخش سرود جمهوری اسلامی ايران و صلوات خاصه امام رضا(ع) با صدای محمد اصفهانی، با اجرای قاسم رفیعا آغاز شد.

«محمد ضرابی»؛ مديرعامل موسسه آفرينش‌های هنری آستان قدس رضوی، به عنوان نخستین سخنران این مراسم ضمن خير مقدم به هنرمندان رضوی، گفت: قريب به 7 سال از شکل‏گیری و برگزاری جشنوارهامام رضا(ع) در حوزه هنر و بیش از 10 سال از عمر موسسه آفرينش‌های هنری آستان قدس رضوی می‌گذرد. با توجه به داشته‌های آستان قدس و شخصيت و جایگاه ویژه که امروز امام رضا(ع) در تفکر جهانی دارد اين سوال بر ما وارد است كه برای امام رضا(ع) چه كار ماندگاری انجام داده‌‌ايم؟

وی ادامه داد: در کدام یک از موزه شاخص دنیا نمادی شاخص از امام رضا وجود دارد؟ در کدام یک از شهر‏ها بزرگ جهان که توریسم دارد نمادی از امام رضا وجود دارد؟ چه کتاب شعری از ما شاعران برای امام رضا نوشته شده که انعکاسی جهانی داشته است؟ سوالاتی که پاسخش بر ما واجب است.

ضرابی با انتقاد از عملکرد هنرمندان و دستگاه‏های مسئول فرهنگ و هنر افزود: نگاهی به موز‏ه‏ها و گالری‏های معتبر دنیا نشان می‏دهد که ما کار چندانی برای انعکاس جهانی امام رضا(ع) نکرده‏ایم. در اين زمينه همه ما بايد پاسخگو باشيم و دلهره هنرمندان بايد اين مساله باشد كه در اين عرصه كاری انجام دهند.

ضرابی با اشاره به روز شعر ادامه داد: موسسه آفرینش‏های هنری این آمادگی را دارد که شرایطی برای چاپ اشعار رضوی و آئینی شاعران فراهم کند. همچنین آمادگی داریم که کتابنامه شعر رضوی آماده بشود از اشعار شاعران. در بحث پژوهش، فیلم‏سازی، داستان و... هم کار هایی کرده ایم.

وی در پایان با اشاره به اشتیاق دنیا در استقبال از آثار هنرمندان ایرانی در خصوص امام رضا گفت: هنرمندان با توجه به ابزاری که در اختیار دارند و به عنوان يك وسيله ارتباطی بايد بتوانند آثاری در خور شأنامام رضا(ع) خلق كنند و خیلی درگیر پنجره و بارگاه نشوند. بهتر است كمی در شخصيت اين گوهر ناياب رخنه كنند تا با مطالعه هنری در شان شخصیت امام تولید کنیم.

در ادامه اين مراسم با پخش نماهنگی از روند كتابت كلام وحی که ماه مبارک رمضان در حرم رضوی تحت عنوان «كتابت بندگی» توسط هنرمندان مشهدی انجام گرفت، پخش شد و از 60 نفر از هنرمندان خوشنویس و مذهب حاضر در این طرح تقدیر به عمل آمد.

در ادامه مراسم «جواد آرين‌منش»، نمایینده مردم مشهد و کلات در مجلس، با گرامی‏داشتن روز شعر و شاعری و با یادکرد از شاعرانی چون کمال، صاحبکار و سرویها و همه کسانی که چراغ شعر را روشن نگه داشته‏اند، گفت: انتظار همه ما اين است كه پيام رضوی در اقصی نقاط جهان منتشر شود و ما هم به سهم خود در مجلس برای تحقق اين امر تلاش كرده‌ايم برای نخستين بار است که در ماده 12برنامه پنجم توسعه، موضوع ترویج فرهنگ زيارت و رضوی به عنوان یک اصل مطرح شده و برایش ردیفی در بودجه‏ کشور درنظر گرفته شده است.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به رقم 86.4میلیارد تومانی زیارت در بودجه سال 90 ادامه داد: سهم شاخص‏های فرهنگی در دو سه سال اخیر راضی کننده بوده است و هدف همه ما هم این است که در جهت توسعه فرهنگ و هنر گام برداریم تا فرهنگ ایرانی اسلامی خود را به همه جهان نشان بدهیم.

اردشير رستمی، بازيگر نقش شهريار در سريال شهريار نيز که میهمان ویژه این مراسم بود لحظاتی را به صحبت در خصوص شعر و شهریار اختصاص داد.

وی در ادامه گفت: من مثل هر ايرانی ديگر با شعر بزرگ شده ام و نگاهم به شعر، كلمه نيست و به نظر من همه اجزاء شعر اعم از بيت، مصرع و ... نوعی از شعر است، شعر یک جهان بینی است.

رستمی در جایی از صحبت هایش و در خصوص نامگذاری روز تولد استاد شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی گفت: وقتی شخصیتی مثل فردوسی داریم به نظرم اگر خود استاد شهريار هم زنده بود، می‌گفتند كه روز شعر و ادب بايد به نام فردوسی نامگذاری می‌شد.

تقدیر از 40 نفر از شعرای انجمن ادبی رضوی و دو نفر برنده مسابقه پیامکی تلویزیونی «رو به پنجره» از دیگر برنامه‏های این نشست بود که به مراسم پایان داد.

گفتنی است در این مراسم محمد نیک و راضیه رجایی از شعرای انجمن ادبی رضوی لحظاتی به شعرخوانی پرداختند. همچنین از«حسن موحديان»، فرماندار مشهد و «اردشیر رستمی» با اهدای تکه‏هایی از یک قالی قدیمی حرم رضوی تقدیر به عمل آمد.

گفتنی است؛ در پايان سه نفر از شعرای انجمن ادبی رضوی شعرهايی را قرائت كردند و اعضای اين انجمن و برندگان ويژه مسابقه رو به پنجره مورد تقدير قرار گرفتند.

تاريخ: ۱۳۹۰/۶/۲۸