جلسه شعر رضوي (25 آذر92)

 جلسه شعر رضوي (25 آذر92)
جلسه این هفته شعر انجمن ادبی رضوي راس ساعت 17 با قرائت آیاتی از قرآن کریم در حرم مطهر رضوی- صحن جمهوری اسلامی آغاز شد.
سپس آقایان: ابوالقاسم جلیلیان مصلحی، سهراب گُل هاشم، محمد صادق بخشی، راحتی سبزواری، محسن قهرمان، علی نیک فرجام، عبدالخالق کارگر، رضا رضایی، دکتر پورحاجیان، غلامرضا شکوهی، سید حامد حسینی راوش شاعرانی بودندکه دراین جلسه به خوانش سروده هایشان پرداختند.
در ادامه شورای شعر انجمن ادبی رضوی بخشی از اثر سید حامد حسینی راوش با عنوان "راز مگوی عالمیان است فاطمه" را مورد نقد وبررسی قرار دادند.
« راز مگوی عالمیان است فاطمه »
این خود سعادتی است که هم خون کوثرم
در سایۀ همای همایون کوثرم
ظرف وجود من شده لبریز او چنانک
خالی ز غیر کوثر و مشحون کوثرم
حزن حسین کرده مرا غم زده،همه
خود بیشتر از آن همه محزون کوثرم
صحراگرفت راه،فدک از فدک شکست
میرات خوار گریۀ هامون کوثرم
با شور او به مقتضی مُدعی مَثَل
هم گاه دستگاه همایون کوثرم
هر روز چشمۀ غزلی از زلال او
جوشیده است در من و مدیون کوثرم
زینت شده است سورۀ کوثر به پنج نون
تحت الکساء شده(رقم) نون کوثرم
محمد جواد غفورزاده شفق ضمن تشکر از حسینی راوش، در خصوص مصرع مطلع " این خود سعادتی است که هم خون کوثرم "،گفت: جمله هم خون کوثرم به معنای هم خون بودن با حضرت زهرا(سلام الله علیها) پس از گذشت 1400 سال داراي اشكال است و عنوان ذریه و از نسل ایشان بودن صحیح است.
وی هم چنین در مصرع "ظرف وجود من شده لبریز او چنانک"، به جای واژه "او" کلمه "مِهر"  را پیشنهاد داد و تصریح کرد: این گونه مفهوم احترام آمیزی می یابد که باعث می شود مصرع "خالی ز غیر کوثر و مشحون کوثرم" معنای کامل را پیدا کند.
سپس محمد نیک بیان کرد: بیت " حزن حسین کرده مرا غم زده، همه/ خود بیشتر از آن همه محزون کوثرم" در جای مناسبی استفاده نشده است، زیرا شعر با موضوع حضرت زهرا (سلام الله علیها) بوده و باعث شده ارتباط عمودی شعر قطع شود و گریزی به کربلا داشته باشد که بدون زمینه و مقدمه بلافاصله آمده است.
غلامرضا شکوهی نیز مصرع " صحرا گرفت راه،فدک از فدک شکست" را دارای معنای مناسب ندانست و گفت:  بهتر است اینگونه استفاده شود "صحرا گرفت راهِ بیابانِ بی فدک" که به معنای صحرا،بیابان مجنونی شد به خاطر از دست دادن فدک و تصویر مناسبی را ایجاد می کند.
محمد علي سالاري هم مصرع " هم گاه دستگاه همایون کوثرم " را داراي اشكال دانست و گفت: مفهوم این مصرع که مضمون دستگاه موسیقایی دارد ارتباطی با حضرت زهرا(سلام الله علیها) نداشته و عملا چیزی به شان و شخصیت ایشان نمی افزاید و ارتباط معنایی با شعر ندارد.
غلامرضا شکوهی هم چنین مصرع " با شور او به مقتضی مُدعی مَثَل "  جمله " مُدعی مَثَل" را دارای معنای شفاف ندانسته و گفت: هیچ تصویری در ذهن مخاطب ایجاد نمی کند و بهتر است از واژه گان آسان تر و روان تری استفاده شود.
در پايان، كتاب های "این حسین کیست" (جلد سوم) و "گلبرگ های احساس" از آثار محمد جواد غفورزاده شفق به اعضاي جلسه اهدا گرديد.
این جلسه در ساعت 19 با ذکر صلوات خاصه امام رضا (علیه السلام ) به پایان رسید.

تاريخ: ۱۳۹۲/۱۰/۱