پنجمین ویژه برنامه "ماه هنر" با حضور جمعی از هنرمندان حوزه ادبیات داستانی در نگارخانه رضوان برگزار شد.
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این نشست گفت: داستان یکی از حوزههای مهم هنری است که اغلب با قصه اشتباه گرفته میشود؛ در حالی که داستان پیشینه ای مدرن در صد سال اخیر و دوره معاصر دارد . از این رو انجمن عصر داستان در مؤسسه با تأکید بر خوانش بهترین آثار از نویسندگان برتر جهان در جهت آموختن و شناخت داستان به معنای واقعی و کشف استعداد های جوان برگزار می شود.
امیر مهدی حکیمی ادامه داد: در هنری که از دین سخن میگوید فرم و محتوا بسیار مهم است و در اینجا هنرمند متعهد اهمیت فراوانی دارد.
حکیمی با اشاره به نقش زنده یاد سعید تشکری در شکل گیری جریان ادبیات داستانی در شهر مشهد افزود: بهترین آثار زمانی خلق میشود که از دل هنرمند برخاسته باشد؛ آثار سفارشی نه تنها جذاب نیستند ، در عرصه جهانی نیزحرفی برای گفتن ندارند.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در پنجمین ویژه برنامه "ماه هنر" در جمع هنرمندان حوزه ادبیات داستانی گفت: داستان رضوی به دنبال نشر اندیشه و سیره امام رضا(ع)، معرفی حرم مطهر رضوی و نشر فرهنگ زیارت است.
محمد جواد استادی ضمن یادآوری حدیث رضوی که اگر مردم زیبایی کلام اهل بیت علیهما سلام را درک کنند حتما از آنها تبعیت میکنند، اظهار کرد: هنر محمل انعکاس و بازتاب زیبایی است و هنرمند میتواند در قالب آثار هنری و ادبی آن را به مردم منتقل کنند.
وی ادامه داد: مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، در طول چهار سال گذشته با رویکردی متفاوت نسبت به مأموریت سالهای پیشین خویش و با تمرکز بر مکتب هنری رضوی فعالیت میکند.
استادی با اشاره وجود شاهکارهای هنری بینظیر در حرم مطهر رضوی و لزوم معرفی آنان در جامعه به ویژگیهای آنان از جمله استمرار خلق آفرینشهای هنری در دورههای مختلف و وجود تنوع و گستردگی هنرها اشاره کرد و گفت: این مؤسسه در تلاش است که دریابد در پی هر هنر به کار رفته در حرم مطهر چه معنایی نهفته است که همه افراد حتی غیر مسلمانان را به خود جذب میکند. تلاش می کنیم دریابیم چطور هنرمندان معنا و مفهوم را از حالت انتزاعی خارج کرده و به فرم تبدیل کرده که این حس معنوی در زائر ایجاد میشود. هدف ما این است در قالب ایده مکتب هنر رضوی این هنرها را بازخوانی کنیم تا به یک الگو برای این کار برسیم.
مدیر پروژه مکتب هنر رضوی تصریح کرد: در گام اول مبانی نظری ایده مکتب هنری رضوی با بهرهگیری از اندیشمندان هنرهای اسلامی در داخل و خارج کشور تبیین شده است. در طی سه سال با بهترین دانشگاههای هنر در کشور مجموعهای مقالات پژوهشی پیرامون این ایده خلق شده است. در حال حاضر، ۱۲ اثر پژوهشی با همکاری دانشگاههای مختلف کشور نگارش شده و در دست انتشار است.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره بین المللی مکتب هنر رضوی گفت: این کنگره در سال آینده به دلیل حضور چهرههای مختلف علمی و پژوهشی دنیا برگزار خواهد شد.
استادی افزود: همه این تلاشها و ارائه مبانی نظری، تا خروجی نداشته باشد فاقد ارزش است. اگر مکتب هنر رضوی بتواند به ما الگو بدهد هنرمند بر بنیاد آن آفرینشگری خواهد نمود.
در این جلسه هنرمندان حاضر نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص پیشبرد هنر در استان مطرح نمودند ؛ برگزاری نشستهای ادبی در حرم مطهر رضوی، تاکید بر نگارش داستان ادبی، نبود رابطهای مشخص نویسندگان و مؤسسات علمی و ادبی آستان قدس رضوی، عدم دسترسی به شاهکارهای هنری آستان قدس رضوی و توجه به قالب رمان و... از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.
مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با ویژه برنامه «ماه هنر » در هشت شب متوالی میزبان گروه های مختلفی از هنرمندان بوده است، در شب های باقی مانده از این برنامه میزبان هنرمندان رشته های عکاسی ، موسیقی و تئاتر خواهد بود.