در دورهمی هنرمندان در ویژه برنامه "ماه هنر" مطرح شد ؛نقش و تأثیر هنرمندان مشهدی در جریانات هنری و ادبی سطح کشور

 در دورهمی هنرمندان در ویژه برنامه "ماه هنر" مطرح شد ؛نقش و تأثیر هنرمندان مشهدی در جریانات هنری و ادبی سطح کشور

چهارمین دورهمی هنرمندان ویژه برنامه " ماه هنر" در نگارخانه رضوان با حضور اساتید و هنرمندان گرافیک و انیمیشن  برگزار شد .
  مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این نشست با تاکید بر لزوم همکاری هنرمندان در ایجاد کارهای ماندگار و فاخر هنری گفت: به مدد همکاری هنرمندان در کنار انجام فعالیت‌های علمی پژوهشی دانشگاهی می‌توان  در هنر جریان سازی کرد. مشهد شهر استعدادهاست  و هنرمندان بسیاری از این شهر برخاستند که در شکل گیری اتفاقات خوب در کشور در حوزه‌های مختلف جریان ساز بودند. 
امیر مهدی حکیمی تصریح کرد: برگزاری نشست‌های مختلف ادبی همچون عصر داستان، عصر طنز، تولید مجموعه سوغات رضوی با برند  «مهر» ، انعقاد تفاهم‌نامه در سطح دانشگاه‌های برتر کشور و مواردی از این دست در راستای تبیین و اجرایی ساختن ایده مکتب هنر رضوی انجام می‌شود. این‌ها بخشی از اقداماتی است که در سال‌های اخیر در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی انجام شده است و با  پیگیری به دنبال اختصاص  موقوفاتی برای تولید آثار هنری با هدف ماندگاری حمایت از هنرمندان هستیم.
لزوم معرفی گنجینه هنری حرم رضوی در سطح جهانی 
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی نیز در این نشست گفت: در سال‌های گسترش ویروس کرونا و محدودیت حضور زائران در حرم رضوی فرصتی پیش آمد تا  به صورت شبانه روزی بازسازی، بازآرایی و مرمت بنا‌های تاریخی و هنری روضه منوره، رواق‌ها و صحن‌های حرم مطهر رضوی انجام شود مجموعه این گزارش‌ها در کتابی با عنوان «عمارت خانه خورشید» منتشر شد . این گزارش در سال ۱۴۰۰ مفتخر به دریافت تقریظ مقام معظم رهبری شد.

محمد جواد استادی ادامه داد: تجربه آن دوران موجب شد تا مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در مورد گنجینه‌ای بی‌نظیر حرم مطهر رضوی که بیش از ۸۰۰ سال قدمت دارد به مطالعه و پژوهش بپردازد.
وی ادامه داد: استمرار آفرینش آثار هنر رضوی در دوره‌های مختلف ، تنوع هنرها و گردآوری  و عرضه آن در مجموعه‌ای هنری چشم هر بیننده‌ای را حتی غیر مسلمان را به خود خیره می‌کند، به ویژه آن که این آثار و گنجینه اثری معنوی و معنایی بر مخاطب می‌گذارد. یکی از وظایف مهم ما نگهداری از میراثی است که به جامانده و ما وظیفه داریم این گنجینه سترگ در سپهر قدسی حرم رضوی را به جهانیان معرفی کنیم.
وی با اشاره به نقش هنرمندان در شکل‌گیری گفتمان مکتب هنر رضوی افزود: وظیفه هنرمندان این است که مفاهیم انتزاعی را در قالب‌ فرم به اثری هنر تبدیل کنند تا برای عموم مردم تاثیر گذار باشد و در این راه باید از هنرهای جدیدی همچون داستان، پوستر، موسیقی و گرافیک استفاده شود. ما نیازمند این هستیم که برای این امر به یک الگوی کلان دست یابیم.
مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی در ادامه با اشاره به اینکه در صورت تصویب سند ملی مکتب هنر رضوی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این طرح برای اجرا به تمامی موسسات علمی و پژوهشی مرتبط ملی ابلاغ خواهد شد اظهار کرد: تاکنون به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با مراکز علمی و پژوهشی مختلف از جمله دانشگاه‌های هنر ایران، تربیت مدرس، دانشگاه شاهد و.‌‌.. تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده و انتشار  چندین اثر پژوهشی و تاسیس مدرسه عالی هنر رضوی در دست اقدام است.
امیر خالقی مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی  نیز در این نشست با اشاره به ایجاد سازو کارهایی برای حمایت از هنرمندان در تولید اثر هنری در حرم رضوی گفت: در حرم مطهر رضوی شاهد برگزاری حجم انبوهی از برنامه‌های فرهنگی مذهبی، هنری هستیم که اکثریت برنامه‌ها در شبکه‌های مختلف سیما، رادیو و... به نمایش گذاشته می‌شود. این حجم از برنامه‌ها موجب می‌شود که ما آن طور که شایسته است نتوانیم به معرفی گنجینه هنری آستان قدس رضوی بپردازیم.
حمید قربان پور، گرافیست و کتیبه نویس مشهدی نیز با اشاره به تولید آثار هنر رضوی برای عرضه در کشورهای اسلامی گفت: بسیاری از هنرمندان که در حرم رضوی مشغول فعالیت هستند ناشناخته هستند که باید ضمن معرفی آثار هنری رضوی، هنرمندان نیز معرفی شوند و گنجینه بی‌نظیر هنرهای آستان قدس رضوی مانند عکس نیز در دسترس هنرمندان مشهدی قرار بگیرد.
عباس عباسی وزین کارگردان مشهدی فعال در حوزه انیمیشن در این نشست با اشاره به توجه به ادبیات گفت: مادر  تمامی هنرها ادبیات است؛ چرا که همه چیز از قصه به وجود می‌آید. در واقع می‌توان گفت نجات دهنده فرهنگ ادبیات است و تمام هنرها از موسیقی، نمایش، معماری، فیلم از ادبیات  نشات می‌گیرد.  در دوران‌های مختلف به ویژه در عصر صفوی بهترین آثار هنری در کشور خلق شد چرا که نقاشان و معماران و دیگر هنرمندان هیچ وقت به پول فکر نکردند و با عشق کار کردند. ما نیز برای خلق بهترین انیمیشن‌ها نیازمند حمایت هنرمندان از سوی مسئولان هستیم.
حسن کلانتری، مدرس و هنرمند فعال در حوزه چاپ دستی نیز دراین نشست یکی از الزامات شکل گیری مکتب هنر رضوی را تاسیس مدرسه هنری عنوان کرد و افزود: طی سال‌های اخیر، به دلیل نبود بازار کار برای هنرمندان و مشکلات اقتصادی در فضای آموزشی دانشگاهی انگیزه کم شده است . ما اگر بخواهیم در حوزه شکل گیری مکتب هنر رضوان اقدام کنیم باید با تخصص در این عرصه ورود کنیم که یکی از الزمات آن تاسیس مدرسه هنری است که هنرمندان متبحر و کارازموده  به تربیت هنرمندان جوان اقدام کند تا آینده روشنی برای این مسیر ترسیم شود.  در این مسیر می‌توان از چاپ دستی برای تولید پرچم مذهبی استفاده کرد.
 لزوم همکاری با دانشکده هنر نیشابور در کنار سایر دانشگاه، ارائه فهرستی از نسخ خطی آستان قدس رضوی و آثار منتشر شده مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی  در کتابخانه دانشگاه‌ها، حمایت از تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی در رشته‌های مختلف مرتبط با فعالیت موسسه و حمایت از دانشجویان رشته‌های هنری در جهت طراحی و تولید سوغات فرهنگی رضوی، پیوند نسل جدید با مفاهیم زیارت و هنر رضوی، به کارگیری موسیقی در تولید آثارهنری، معرفی گنجینه هنری موجود حرم رضوی به هنرمندان و فراهم سازی زمینه استفاده هنرمندان از این آثار، تولید آثار با کیفیت متناسب با نیاز مخاطب و... از دیگر مباحث مطرح شده هنرمندان مشهدی فعال در حوزه گرافیک و انیمیشن بود.
تاريخ: ۱۴۰۳/۱۲/۲۲