در سومین رویداد «ماه هنر» مطرح شد ؛لزوم بازخوانی شاهکارهای هنری حرم رضوی در راستای توسعه مکتب هنر رضوی

 در سومین رویداد «ماه هنر» مطرح شد ؛لزوم بازخوانی شاهکارهای هنری حرم رضوی در راستای توسعه مکتب هنر رضوی

 سومین رویداد "ماه هنر" در نگارخانه رضوان با حضورجمعی از هنرمندان برجسته هنرهای تجسمی برگزار شد.
 مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی  در این نشست گفت: اقدامات پژوهشی این موسسه در راستای تحقق اهداف و برنامه های «مکتب هنر رضوی» است. در این راستا تمام تلاش ما این است از ظرفیت علمی مراکز دانشگاهی، دانشجویان و مراکز هنری  و هنرمندان برجسته استفاده کنیم.
امیر مهدی حکیمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی مسیر رو به پیشرفتی را طی کرده است به گونه‌ای که می‌توان گفت این موسسه اکنون در فشای هنری جایگاهی ویژه دارد‌.
وی تصریح کرد: در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی  همواره تلاش شده که به هنرهای ایرانی اسلامی در رشته‌های مختلف عکاسی، سینما، ادبیات، خطاطی و... توجه شود در این میان باید بیش از قبل به هنرهای تجسمی پرداخته شود.
حکیمی با اشاره به طراحی برند «مهر» و تولید و عرضه محصولات هنری در کشور تصریح کرد: ما معتقدیم باید جایگاه هنرمند در جامعه ارج نهاده شود و این امر با همکاری خوب هنرمندان با مؤسسه امکان پذیر است. امیدواریم در سایه حمایت هنرمندان سال آینده اتفاقات بزرگی با اجرای جشنواره "جایزه هشت" و اختصاص موقوفاتی به توسعه هنرهای اسلامی رخ دهد.
 مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی نیز در این نشست گفت: مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی،  با محور قرار دادن ایده مکتب هنر رضوی برنامه‌های خود را براساس اولویت‌های جهت بخش این ایده، برنامه‌ریزی می‌کند، با توجه به لزوم بهره بردن از ظرفیت‌هایی که ایده مکتب هنر رضوی فراهم می‌آورد، لازم است تا مبانی این ایده تبیین و تقویت شود.
محمد جواد استادی، با اشاره به اتعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف  مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی  با دانشگاه‌های مختلف سطح کشور تاکید کرد: یکی از اضلاع مکتب هنر رضوی بعد مطالعات پژوهشی است که در این راستا با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاهی مختلف از جمله دانشگاه‌های هنر اسلامی تبریز، هنر ایران، تربیت مدرس، دفتر تبلیغات اسلامی و مدرسه اسلامی هنر فعالیت های پژوهشی جدی انجام شده است.
وی  ادامه داد: در مسیر شکل گیری مکتب هنر رضوی، نقش هنرمندان این است که اندیشه و مفاهیم نظری را در قالب‌ هنر در زندگی مردم کاربردی کنند. از همه هنرمندان تقاضا داریم در مسیر  شکل گیری گفتمان مکتب هنر رضوی به ما کمک کنند.
استادی با تاکید بر اینکه حرم مطهر رضوی، دربردارنده گنجینه ای از شاهکارهای هنری متعلق به ۸۰۰ سال پیش است، اظهار کرد: وجود این گنجینه‌ها و شاهکارهای هنری که هر کدام معنا و مفهومی را در خود نهفته دارند سبب شده که زائران و مجاوران و همه افراد را تحت تاثیر قرار دهد. ما وظیفه داریم که این فرایند تبدیل اندیشه به فرم هنری و تأثیرگذاری بر مخاطب را بازخوانی کنیم.
لزوم توسعه نگارخانه رضوان به عنوان یکی از بهترین نگارخانه شهرمشهد، حمایت مادی و معنوی از هنرمندان برای تولید آثار و عرضه آن‌ها، معرفی هنرمندان در جامعه، برگزاری کلاس‌های آموزشی با حضور هنرجویان، برپایی نمایشگاه‌ها و ورکشاپ‌های هنری در ایام مناسبت‌های خاص مثل شهادت حضرت رضا(ع) در حرم رضوی، ایجاد تنوع و خلاقیت در تولید آثار هنری و برگزاری ویژه برنامه "حصن حصین" برای هنرمندان حوزه تجسمی" از جمله مباحث مطرح شده هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی در این دورهمی دوستانه بود.
تاريخ: ۱۴۰۳/۱۲/۲۱