دومین دورهمی هنرمندانه ویژه برنامه " ماه هنر" در نگارخانه رضوان با حضور اهالی سینما و تلویزیون برگزار شد .
در ابتدای این دورهمی دوستانه، نمایش"شماره ۸" اجرا شد .
فرشید تمری نویسنده و کارگردان و مدرس تئاتر خراسان رضوی درباره این اجرا گفت: نمایش تک نفره «شماره هشت» نوشته سید حسین فدایی حسین است و شرحال یک پلاک با شماره ۸ را بیان میکند که با قدرت هنر و ادبیات دراماتیک جان می گیرد وعمق احساسات انسانی با امام رضا(ع) سخن میگوید. من این نمایش را که به آن افتخار میکنم با نگاه به دلم کار کردم.
سپس هر کدام از هنرمندان حاضر در جلسه به بیان نظرات خود پرداختند که لزوم برگزاری جشنواره فیلم دینی، بازخوانی اندیشههای شهید آوینی، اختصاص بودجه به ساخت فیلم، حمایت از اهالی سینما، بازیگران، کارگردانان و فیلمسازان، ایحاد سازو کارهای دقیق در حرم مطهر رضوی برای فیلمبرداری و ساخت فیلم، اختصاص فضایی برای افتتاح سالن نمایشی در حرم مطهر رضوی و اکران فیلم در آن با حضور زائران و مجاوران، برگزاری رویدادهایی فرهنگی شاخص محور و جشنواره سینمایی با محوریت امام رضا(ع)، تعریف مبانی دینی روشن برای فیلم سازی دینی، تحول در تولید آثار سینمایی در حوزه رضوی و حمایت از بانوان هنرمند، فیلمساز و کارگردان از جمله مواردی بود که در این دورهمی دوستانه از سوی سعید ولیزاده، محمد مداح حسینی، محمدی سرشت، هادی حاجتمند، محمد رضا فرهادی، جواد علیزاده، محسن طیبی، نعمت سرگلزایی، محمد مهدی خالقی، سجاد انتظاری، خانم شاه محمدی و... از هنرمندان و اهالی سینما مشهد مطرح شد.
لزوم تولید فیلم دینی و رضوی
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این نشست گفت: باید در عرصه هنر، دغدغهمندی برای تولید فیلم رضوی برای هنرمندان وجود داشته باشد تا آثاری که خلق میشود کیفیت مطلوب را داشته باشد .
امیر مهدی حکیمی به لزوم معرفت و شناخت امام از سوی هنرمندان نیز تاکید کرد و گفت: وقتی آثاری برای امام رضا(ع) ساخته میشود افراد و هنرمندان فارغ از دستهبندی جناحی، فکری و عقیدتی ذیل پرچم رضوی گرد هم جمع میشوند و با عنایت امام رضا(ع) آثاری خوبی تولید میشود.
وی با اشاره به وجود محدودیتهای ساخت فیلم در لوکیشن حرم مطهر رضوی تصریح کرد: باید با استمرار فعالیتها و تعامل بهتر ، مدیران و مجموعه های مختلف را پای کار نشاند. این محدودیتها نباید مانع از انجام کار شود.
حکیمی یادآور شد: با توجه به کمبود بودجه برای تولید فیلم سینمایی، بهترین راهکار اختصاص موقوفاتی به تولید اثر هنری در حوزه سینما است که این امر در آستان قدس رضوی در دست پیگیری است.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی با اشاره به جشنواره فیلم دینی گفت: در کشور ما جشنواره فیلم دینی" رویش" در دوره هایی برگزار می شد و اکنون نیز جشنواره فیلم دینی "اشراق" برگزار میشود؛ اما جشنواره های فیلم دینی مهمی در حوزه بینالمللی وجود دارد که در کشورهای آلمان، ایتالیا، آمریکا، اندونزی، مالزی و ترکیه برگزار میشود. برگزاری این جشنوارهها بر این امر تاکید دارد که توجه و نسبت سینما به دین در فضای سینمای جهان هنوز اهمیت دارد.
محمد جواد استادی با اشاره به وجود بزرگترین گنجینه نفایس هنری در آستان قدس رضوی تصریح کرد: در ایام کرونا رصد دقیق ، گنجینه بی نظیر هنرهای اسلامی در حرم مطهر رضوی انجام شد . این رصد و پایش نشان داد هنوز بعد از۸۰۰ سال از هجرت حضرت و شهادت ایشان مجموعه درخشانی از آثار هنری وجود دارد که برای بسیاری از هنرمندان ناشناخته است.
وی ادامه داد: در دنیا تبلور هنر اسلامی در نقاط مختلف جهان مختص به یک دوره خاص بوده است؛ ولی در حرم مطهر رضوی آفرینش هنرهای اسلامی استمرار داشته و به یک دوره خاص منحصر نمیشود و همواره ادامه داشته است. هم چنین میزان هنرهای بکار رفته در حرم مطهر رضوی متنوع است و بهترین آثار هم در اینجا خلق شده است.
مهمترین محمل عرضه زیبایی، هنر است
وی با اشاره به سخن امام رضا(ع)" اگر مردم زیبایی کلام ما را ببینند از ما تبعیت میکنند"، ادامه داد: مهمترین محمل عرضه زیبایی، هنر است هنر روزگار قدیم چیزی است که ما در کاشیکاریها، مسجد گوهر شاد و... می بینیم اما امروز رسالت ما این است، اگر بخواهیم این مسیر را ادامه دهیم حتما باید به عرصه سینما، انیمیشن، مستند و به طور کلی هنرهای این روزگار ورود کنیم.
وی با اشاره به فعالیتهای اخیرمؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در حوزه مکتب هنر رضوی اظهار کرد: در سه سال اخیر، به بعد پژوهشی مکتب هنر رضوی توجه جدی شد و سند ملی مکتب هنر رضوی در شورایعالی هنر ایران طرح گشته و این سند برای بررسی نهایی به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد که امید میرود با تصویب و ابلاغ این طرح ملی، مسیر فعالیتهای پژوهشی و اجرایی مکتب هنر رضوی جدیتر دنبال شود. تلاش ما این است که تجربه هنرمندان را در رشتههای مختلف مستند سازی و بازخوانی کنیم تا در این هنرها به خصوص سینما که مورد تاکید تولیت آستان قدس رضوی است به یک الگو برسیم.