معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد؛ ضرورت گسترش هنرهای فاخر در تراث اسلامی و ایرانی در میان طلاب

  معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد؛ ضرورت گسترش هنرهای فاخر در تراث اسلامی و ایرانی در میان طلاب

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر ضرورت گسترش هنرهای فاخر در تراث اسلامی و ایرانی در میان طلاب تأکید کرد. 

مسعود معینی‌پور در افتتاحیه نمایشگاه خوشنویسی «مدار نور» ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری این نمایشگاه فاخر با محوریت نمایش آثار هنری جمعی از طلاب حوزه علمیه خراسان  اظهار کرد: بی‌تردید طلاب در کنار کسب علوم دینی وظیفه ترویج این علوم را نیز در راستای اعتلای نظام اجتماعی و تعلیم و تربیت برعهده دارند. 
وی ادامه داد: در این میان، هنر، زبان و ابزاری است که معارف دینی از طریق آن قابل انتقال به مردم است و آنان با نگاه زیبایی‌شناختی می‌توانند معارف دینی را با استفاده از رشته‌های مختلف هنری نظیر خوشنویسی، نقاشی و نگارگری کسب کنند. 
معینی‌پور گفت: گسترش هر چه بیشتر هنرهای فاخر در تراث اسلامی و ایرانی نیز از نظر اعتلا و ارتقای وجه هنری و زیبایی‌شناختی طلاب و همچنین از نظر توسعه و ترویج معارف دینی، دارای اهمیت است.  
وی از تبلیغ به عنوان وجه اصلی فعالیت دفتر تبلیغات اسلامی نام برد و افزود: یکی از وظایف اصلی دفتر تبلیغات اسلامی نیز توسعه عرصه‌ها و حوزه‌های مختلف هنری بین طلاب است که در این میان شاهد فعالیت‌های خوب اداره فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با حمایت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در مشهدمقدس هستیم.
 

نقش طلاب در اشاعه هنر رضوی
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: نمایشگاه حاضر نیز ظرفیت‌های بالا در این حوزه را در خراسان و مشهد در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) نشان می‌دهد که امیدوارم این ظرفیت‌ها روز به روز افزایش یابد. 
وی تصریح کرد: در این راستا این اداره باید از یک سو آثار و تولیدات هنری را به نمایش بگذارد و از سویی دیگر، برای تولید اثر، آموزش و توانمندسازی طلاب و هنرمندان متعهد استان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کند. 
معینی‌پور ادامه داد: به طور مثال، با برپایی کارگاه‌ها و دوره‌های توانمندسازی و نمایش آثاری که در این دوره‌ها تولید شده یا سایر آثار قابل عرضه به مخاطب طلاب، باید امکان استفاده عموم از این محصولات فراهم شود. 
وی افزود: همچنین این اداره ضمن تلاش برای شکل‌گیری این فضا و برگزاری رخدادهای فرهنگی و ترویجی، باید از ابزارهای رسانه‌ای و ظرفیت‌های فضای مجازی بهره گیرد. 
معینی‌پور گفت: بی‌تردید با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌ها موجود در مجموعه آستان قدس رضوی و آثار فاخر هنری تولید شده در این مجموعه، هم‌افزایی دفتر تبلیغات اسلامی و آستان قدس رضوی نیز موجب پیشرفت هر چه سریعتر هنر بین طلاب و هنرمندان متعهد مشهدی می‌شود. 
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم شاهد افزایش چنین همکاری‌هایی با مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی باشیم تا از یک سو، هنر رضوی گسترش بیشتری یابد و از سویی دیگر، طلاب هنرمند با بهره‌گیری از معارف اهل بیت(ع) و به طور ویژه معارف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بتوانند آثار فاخری را خلق کنند. 
 

استقبال طلاب از هنر خوشنویسی
در ادامه، روح‌الله رفیعی رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی نیز گفت: خوشنویسی، یکی از هنرهای ملی کشور است که در مقایسه با سایر هنرهای تجسمی، میان طلاب علوم دینی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. 
وی افزود: این مرکز نیز درصدد است از یک طرف، طلاب را توانمند کند و از طرف دیگر، زمینه‌های لازم برای فروش آثار هنری و رونق این هنر ایرانی- اسلامی را ایجاد کند. 
شایان ذکر است، نمایشگاه گروهی خوشنویسی مدار نور به همت اداره فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بعدازظهر پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نگارخانه رضوان مشهد گشایش یافت و تا سالروز میلاد باسعادت امام هشتم(ع) پذیرای علاقه‌مندان است
تاريخ: ۱۴۰۳/۲/۲۹