عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز تأکید کرد؛ ضرورت سیاست‌گذاری درست در حوزه هنر اسلامی و هدایت هنرمندان جوان

  عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز تأکید کرد؛ ضرورت سیاست‌گذاری درست در حوزه هنر اسلامی و هدایت هنرمندان جوان
عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای صناعی دانشگاه هنر اسلامی تبریز بر ضرورت سیاست‌گذاری درست در حوزه هنر اسلامی و هدایت هنرمندان جوان تأکید کرد. 

سیدمحمد میرشفیعی با اشاره به این‌که برگزاری نخستین جشنواره هنری «گنجینه مهر» موجب شد تا با فعالیت‌های مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از نزدیک آشنا شود،  اظهار کرد: فعالیت‌های این مؤسسه در حوزه مکتب هنر رضوی در چند سال اخیر قابل تحسین است.
وی ادامه داد: بی‌شک در حوزه هنر به چنین سیاست‌گذاری‌ها و فضای فعالیتی نیاز داریم. در این میان، دانشگاه‌ها نیز رسالت آموزشی خود را به خوبی پیش بردند، اما سیاست‌گذاری‌هایی که منتهی به ایجاد تعامل بین هنرمندان، آثار هنری و جامعه شود، نگاهی است که به ویژه در حوزه هنرهای اسلامی باید داشته‌ایم.
مدیر کارآفرینی و فناوری دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: به خصوص که در گذشته این آثار هنری، کاربردی بودند و مردم در زندگی خود با آن‌ها در ارتباط مستقیم بودند. اما در دوران معاصر، این آثار هنری جنبه تزیینی و دکوراتیو به خود گرفتند و کاربردی بودن از آن‌ها حذف شده بود. در واقع امروزه، نگاه هنرهای معاصر به خصوص هنرهای مدرن به گفتمان غالب جامعه تبدیل شده است. 
وی گفت: بی‌تردید، این چالش‌ها همان مسائلی است که در این حوزه باید به آن‌ها به طور جدی پرداخته شود. این مؤسسه نیز در چارچوب مکتب هنر رضوی با توجه به نیاز امروز جامعه در تلاش است به این چالش‌ها بپردازد و خلاءهای موجود را پوشش دهد.
 

رسالت جشنواره گنجینه مهر
در ادامه میرشفیعی در خصوص رسالت جشنواره گنجینه مهر بیان کرد: از یک سو باید بحث اقتصاد هنر را در نظر بگیریم که بحث مهمی است. همچنین باید نگاه فرهنگی را مد نظر قرار دارد که سبک زندگی و مسائل مرتبط با آن را دربرمی‌گیرد. بیانیه «گام دوم انقلاب» طبق بیانات رهبر معظم انقلاب نیز باید مورد توجه قرار گیرد که در آن سبک زندگی مطرح شده و هنر می‌تواند در این امر نقش‌آفرین باشد. 
وی با اشاره به این‌که با توجه به سه موضوع مذکور، رسالت این جشنواره هنری به درستی روشن می‌شود، تأکید کرد: بی‌تردید برگزاری چنین جشنواره‌هایی ضروری است و به هیچ عنوان نباید محدود به برگزاری در یک دوره شود. در واقع باید این حرکت ادامه داشته باشد تا بتوان جریان‌سازی کرد. 
این دکترای هنر اسلامی افزود: بدین‌ترتیب جشنواره گنجینه مهر برای رسیدن به نتایج مورد نظر باید مستمر و هر سال برگزار شود تا ثمرات آن نیز به صورت عینی در کشور نمود پیدا کند.
 

اهمیت توجه به نیازهای دانشجویان هنر
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان این‌که ایران در حوزه هنر اسلامی سرآمد است، گفت: در این میان، به شدت دانشجویان هنر نیازمند خوراک فرهنگی هستند و ما به عنوان سیاستگذاران و متولیان امر هنر در کشور باید این خوراک را برای آنان فراهم کرده و به تقویت این گفتمان با توجه به چالش‌های موجود در عرصه هنر اسلامی بپردازیم. 
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص معنی هنر اسلامی اظهار کرد: به زور نمی‌توان هنرمند را مجبور به انجام کاری کرد، اما اگر نگاه او را اصلاح کرده و کمک کنیم که درست فکر کند، در آن زمان آنچه در آثار هنری‌اش بروز پیدا ‌کند، هنر اسلامی است؛ همان هنری که با فرهنگ و داشته‌های ما منطبق است. 
میرشفیعی تصریح کرد: محورهای برگزاری جشنواره گنجینه مهر نیز در همین راستا است و به خوبی می‌تواند این امر را پوشش دهد و دانشجویان هنر را هدایت کند. 
وی افزود: دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز ظرفیت بالایی برای همکاری دارد به ویژه که یک دانشگاه کارآفرین محور است چنان‌که در نخستین دوره برگزاری این جشنواره با وجود فرصت محدود آن توانست مشارکت قابل قبولی داشته باشد.
 

ظرفیت‌های گنجینه هنری حرم رضوی
میرشفیعی گفت: شکی نیست، حرم مطهر رضوی یک گنجینه هنری عظیم است که با محوریت آن کار کمی انجام شده است. البته مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی برنامه‌های خوبی در این زمینه دارد تا این آثار هنری معرفی شود و مطالعات پژوهشی دقیق‌تری و عمیق‌تری با مشارکت دانشگاهیان بر روی آن‌ها انجام شود که به نوبه خود ارزشمند است. 
مدیر کارآفرینی و فناوری دانشگاه هنر اسلامی تبریز با تأکید بر این‌که دریایی از هنر؛ چه از نظر بصری و چه معنایی در حرم مطهر نهفته است، ادامه داد: در این بین، یکی از ویژگی‌های اصلی هنر اسلامی، نمادپردازی است و هنرمند نمی‌تواند به سراغ این آثار هنری بدون توجه به لایه‌های معنایی نقوش آن‌ها برود. 
وی تصریح کرد: جشنواره گنجینه مهر نیز آرشیو خوبی از این آثار هنری در اختیار هنرمندان قرار داد و موجب آشنایی هنرمندان جوان و دانشجوی امروز با این نقوش هنری شد.
بی شک آنان به تدریج با معارف این آثار نیز آشنا می‌شوند؛ معارفی که در راستای اهل بیت(ع) و هنر اسلامی است. 
میرشفیعی گفت: فراموش نکنیم که دانشجوی ما در حوزه اقتصاد هنر نیز نیازمند کمک و انگیزه‌بخشی است که برگزاری چنین جشنوارهای در این امر اثرگذار است. به خصوص که در جشنواره گنجینه مهر فقط هدف دریافت آثار و معرفی رتبه‌های برتر نبوده بلکه نگاه عمیق‌تر است. در واقع، متولیان آن در تلاش هستند کسب و کار در حوزه هنر نیز اتفاق بیفتد.  
شایان ذکر است، فراخوان نخستین جشنواره هنری گنجینه مهر با موضوع «هویت‌بخشی به اسباب زندگی با الهام از نمادهای رضوی» در آذرماه سال 1402 اعلام شده بود و مراسم اختتامیه آن نیز با معرفی برگزیدگان و تقدیر از آنان در بیست و نهم اردیبهشت ماه 1403 همزمان با دهه کرامت برگزار خواهد شد.
تاريخ: ۱۴۰۳/۲/۲۹