آغاز به چاپ قرآن ابراهیم سلطان تیموری همزمان با ولادت با سعادت پیامبر اعظم(ص) در مرکز بین المللی چاپ و نشر قرآن کریم آستان قدس رضوی

 آغاز به چاپ قرآن ابراهیم سلطان تیموری همزمان با ولادت با سعادت پیامبر اعظم(ص) در مرکز بین المللی چاپ و نشر قرآن کریم آستان قدس رضوی

به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، پروژه عظیم چاپ قرآن ابراهیم سلطان ابن تیموری، پس از انجام مراحل پیش از چاپ، همزمان با ولادت با سعادت پیامبر اعظم (ص)، در مرکز بین المللی چاپ و نشر قرآن کریم وابسته به موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی آغاز خواهد شد.

موسسه آفرينش هاي هنري آستان قدس رضوي در راستاي احيا و نشر آثار نفيس و هنري گنجينه مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوي ، پروژه عظيم چاپ اين قرآن نفيس را در دستور كار خود قرار داده و بدين منظور، پس از عكسبرداري فني از صفحات، اصلاح و تاييد مركز دارالقرآن كريم به لحاظ كتابتي، اقدام به پردازش تصاوير، طراحي جلد، صفحه آرايي و ساير مراحل پيش از چاپ نموده است. اين مصحف شريف كه به لحاظ قطع و اندازه، استثنائي و داراي آرايه هاي خاص هنري است، قرار است در ابعاد 70*50 سانتي متر و نزديك به قطع اصلي، در مركز بين المللي چاپ و نشر قرآن كريم وابسته به موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوي كه برخوردار از تجهيزات و تكنولوژي پيشرفته در زمينه چاپ مي باشد، بصورت فاخر و مطابق با اصل اثر به زيور تبع آراسته و در دسترس علاقه مندان آثار نفيس قرار گيرد.

با هماهنگي و ايجاد تغييرات فني و تخصصي در ماشين هاي چاپ و همچنين آماده سازي مقدمات پيش تولید، از قبيل كاغذ مناسب، نمونه برداري از صفحات و رنگ هاي بكار رفته و مطابقت آن با اصل اثر در دفعات مكرر، مقرر است در ايام ميلاد شكوهمند پيامبر عظيم الشأن اسلام و حضرت امام جعفر صادق عليه السلام ، امور اجرايي و چاپ نهايي اين قرآن نفيس آغاز و تا پایان سال، نمونه نهایی آن عرضه شود.

این قرآن به خط ابراهيم سلطان ابن شاهرخ تيموري فرزند گوهرشاد خاتون، باني مسجد جامع گوهرشاد می باشد و از قرآن های خطی و نفیس گنجينه مخطوطات كتابخانه آستان قدس رضوي به شمار می آید. اين مصحف شريف شامل دوازده سوره منتخب از قرآن كريم و در 32 صفحه، در قطع 61*84 سانتي متر كتابت گرديده است. دو صفحه اول قرآن تمام تذهيب و در پنج سطر به قلم ريحان زر نوشته شده و صفحات ديگر هفت سطري و به گونه اي كه دو سطر اول و آخر به شيوه ثلث جلي و با مركب مشكي و پنج سطر مياني به قلم زر محرر ريحان به رشته تحرير درآمده است. تذهيب و آرايه هاي هنري اين قرآن، از شاهكارهاي هنر كتاب آرائي در قرن نهم بوده و ترقيمه در صفحه پاياني و در ميان شمسه اي زرين كه حاوي وقف نامه و تاريخ كتابت (827 هـ.ق) مشاهده مي شود.

قرآن ابراهیم سلطان

قرآن ابراهیم سلطان

تاريخ: ۱۳۹۱/۱۱/۷