یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد: لزوم شناخت ابعاد هنر رضوی در مسیر پیوند آن با زندگی روزمره مردم

  یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد: لزوم شناخت ابعاد هنر رضوی در مسیر پیوند آن با زندگی روزمره مردم

یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس بر لزوم شناخت ابعاد هنر رضوی در رشته‌های مختلف در گام نخست پیوند آن با زندگی روزمره مردم تأکید کرد. 
سیدمهدی خاتمی در حاشیه برگزاری دومین کنگره بین‌المللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت «مکتب هنر رضوی» در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) اظهار کرد: در طی حدود 80 سال اخیر نقش معنویت در هنر کشور کمرنگ شده است. در این میان، برگزاری چنین کنگره‌هایی می‌تواند پیوند معنویت و هنر را تقویت کند. 
وی ادامه داد: بی‌تردید هنر رضوی باید در زندگی روزمره مردم تجلی پیدا کند چنان‌که گنجینه هنرهای موجود در حرم مطهر رضوی نباید فقط محدود به حرم مطهر باشد و این هنرها باید در سطح جامعه منتشر شود.

اهمیت رابطه کالبد حرم رضوی و بافت شهری 
این دانشیار گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مقاله‌ خود با عنوان «تحلیلی بر رابطه کالبد حرم مطهر رضوی و بافت شهری پیرامون در سده اخیر» در کنگره مکتب هنر رضوی گفت: در سخنرانی خود به سیر تکاملی رابطه حرم با بافت شهری پیرامون آن در دوره‌های مختلف تاریخی؛ از صفویه و قاجار تا عصر حاضر پرداختم. 
خاتمی افزود: به طور مثال، نخست تحلیل کردم که در دوره صفویه شهر دارای محدوده کوچکی بوده و این بافت شهری نیز به حرم مطهر متصل بوده است. سپس به بررسی دوره‌های تاریخی دیگر پرداختم. 
وی با اشاره به موضوع مهم پیوند و جدایی حرم مطهر از بافت شهری پیرامون آن بیان کرد: همچنین در ارائه این مقاله به دسته‌بندی این پیوند پرداختم و مطرح کردم که پیوندها فقط کالبدی و فیزیکی نیست در حالی که به طور معمول در پژوهش‌های مرتبط به پیوند کالبدی پرداخته شده است. 
شایان ذکر است، دومین کنگره بین‌المللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با پنل‌های تخصصی در روزهای 22 و 23 آذر 1402 در مشهدمقدس در حال برگزاری است. 
تاريخ: ۱۴۰۲/۹/۲۳