رئیس فرهنگستان هنر: جایگاه والای هنر تشیع، مدیون سفر تاریخی امام رضا(ع) به ایران است

  رئیس فرهنگستان هنر: جایگاه والای هنر تشیع، مدیون سفر تاریخی امام رضا(ع) به ایران است

رئیس فرهنگستان هنر سفر امام رضا(ع) رایک سفری راهبردی خواند و جایگاه والای هنر شیعی را مدیون این سفر تاریخی خواند.
جایگاه والای هنر تشیع، مدیون سفر تاریخی امام رضا(ع) به ایران است
 دکتر مجید شاه حسینی در دومین کنگره با محوریت مکتب رضوی، اظهار کرد: ما ایرانیان سال ها پیش از تشرف به دین مبین اسلام به گرایش هنر داشته ایم و با یونان در این زمینه رقیب بوده ایم.
 
وی افزود: شاهنامه فردوسی که در قرن چهارم و قبل از اسلام سروده شده حاکی از این مطلب دارد که روح ایرانی با هنر عجین شده است.
 
وی در بخش دیگر سخنان خود ابراز کرد: بعد از ورود اسلام به ایران، ایرانی ها به دین خلیفه دوم و سوم نمی گروند بلکه به سراغ آدمی می روند که در ناخداگاه جمعی خود دنبالش بودند و آن را در امام علی (ع) و فرزندان ایشان می‌ یابند و این هنر ایرانی است که کمال خود را در محبت ائمه اطهار(ع) می بینند.
 
رئیس فرهنگستان هنر بیان کرد: وقتی که اولین سفر امام رضا (ع) به ایران اتفاق می افتد محبین اهل بیت(ع) تا قبل از این تحت فشار و ظلم بودند. وقتی مأمون متوجه می شود همه مردم حب امام رضا(ع) را دارند چاره ای جز حمایت از ایشان را ندارد و به ظاهر برای همراه کردن مردم با خود دوستی اهل بیت(ع) را دنبال میکنند.
 
وی سفر تاریخی امام رضا(ع) را یک پیچ تاریخی مهم ذکر کرد و در این زمینه گفت: کمترین ثمره این سفر این بود که به شیعیان رسمیت می بخشد و هنرمند محب اهل بیت (ع) به راحتی و در امنیت کامل در مدح و منقبت شعر می سراید و با شعر خواندن کشته نمی شود لذا این سفر راهبردی و تاریخی است. 
 
شاه حسینی اشاره کرد: با سفر امام رضا(ع) شعرا با صراحت نسبت به امام خود عرض ارادت می کنند و این ادامه پیدا می کنند تا زمان حمله مغول به ایران که در آن زمان شاهد کشتار بسیاری از ایرانیان هستیم.
 
 وی ادامه داد: مغول یک وحشی ، بیانگرد و مشرکی بود که به جادو اعتقاد خاصی دارند اما حکیمان شیعه همین مغول را به راه می آورند و شیعه می کنند همین قوم وحشی را به انسان هایی متمدن تبدیل می کنند. آنان رشد خانه و بیمارستان می سازند و اولین ایلخان مغول شیعه می شود و مسیر تاریخ عوض می شود.
 
 شاه حسینی اضافه کرد: گوهرشاد خاتون هنرمندی است که همسر یکی از همین ایلخانان است که مسجد گوهرشاد را که نماد هنر اسلامی و شیعی است را می سازد.
 
وی اظهار کرد: نام ایران به برکت اهل بیت (ع)احیا می شود و مغول مهاجم به برکت تشیع و امام رضا (ع) شیعه و خدمات بسیاری را ارایه می دهد.
 
رئیس فرهنگستان هنر، عزت و سربلندی ایران و نیز جایگاه والای هنر تشیع را مدیون امام رضا (ع) دانست و گفت: ایرانیان خارج از این مرزوبوم اگر این حق را بشناسند به آستان بوسی امام رضا(ع) مشرف می شوند.
 
مکتب رضوی به رشته تحصیلی تبدیل شود
در ادامه دکتر حسن بلخاری عضو شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: مکتب هنر رضوی بر خلاف نظر برخی مقرضان که یک جلوه و باب جدید در مقابل با هنر اسلامی می دانند. هنر رضوی جلوه ای از جلوه های هنر اسلامی است که در عرصه شیعی تجلی تابناک دارد.
 
 
وی گفت: هنر اسلامی هنری است سالیان سال با آن روبرو هستیم که باید بازخوانی شد و مکتب رضوی به رشته تحصیلی دربیاید.
 
بلخاری با بیان اینکه بین هنر و مکتب معرفت وجود دارد، ابراز کرد: ارسطو ثاپلین شخصی بود که ثابت کرد هنر از جنس معرفت است. درست است در تولید هنر باید بر تخیل تکیه کرد اما تخیل و ابداعات ناشی از ابعاد معرفتی انسان است
تاريخ: ۱۴۰۲/۹/۲۲