پای صحبت‌های هنرمندان ویژه برنامه «حصن حصین» حرم رضوی؛ تلفیق هنر و معنویت در تلألوی آیینه‌ها

 پای صحبت‌های هنرمندان ویژه برنامه «حصن حصین» حرم رضوی؛ تلفیق هنر و معنویت در تلألوی آیینه‌ها

حضور در این محفل معنوی چه رنگ و بویی دارد، انگار خود امام مهربانی‌ها تو را فرا خوانده است تا دقایقی به دور از دنیای پرهیاهوی بیرون، از دیدن آثار دلنواز هنرمندان دلشاد شوی.
سیزدهمین ویژه برنامه هنری «حصن حصین» مکتب هنر رضوان وابسته به مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به مناسبت میلاد باسعادت امام رضا(ع) با حضور 42 هنرمند مطرح کشور در رشته‌های خوش‌نویسی، نگارگری و تذهیب با محوریت خلق آثاری با مضامین رضوی در رواق دارالمرحمه بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) برگزار شد. در ادامه پای صحبت‌های تنی چند از هنرمندان حاضر در این برنامه می‌نشینیم.

 

حضوری اثرگذار
امیر صرافی‌نژاد دارای درجه هنری فوق ممتاز در رشته نستعلیق از سال 1396 است. او از جمله خوش‌نویسان خادمیار صحن و سرای رضوی است که بارها تجربه حضور در برنامه‌های هم‌نویسی آیات و روایات را در این آستان ملکوتی داشته است. صرافی‌نژاد در حال نوشتن بیت شعر «در کرم شه را گدا باید گدا را نیز شاه/ من گدا، دست گدایی سوی شاه آورده‌ام» است که با او هم‌کلام می‌شوم. این خادمیار هنری درباره حضورش در این برنامه می‌گوید: حضور در چنین مکان معنوی و بهشتی به صورت خودکار بر روی ذهن و جسم‌ ما اثر می‌گذارد به بیانی دیگر روح‌مان را کوک می‌کند و می‌توانیم کارمان را بهتر انجام دهیم. امیدوارم امام رضا(ع) به کرم و لطف‌شان شفاعت ما را بکنند و دست‌مان را بگیرند.

 

حسی آرامش‌بخش
هاشم صحراگرد از هنرمندان شکسته نستعلیق حاضر در این برنامه حصن حصین است که حدود 30 سال سابقه فعالیت در رشته خوش‌نویسی دارد. او بیان می‌کند: همیشه از برگزاری این برنامه‌های هنری آستان قدس رضوی که در آنها جملات و عبارات منتسب به حضرت رضا(ع) کتابت می‌شود، استقبال می‌کنم. چراکه حس آرامش‌بخشی از حضور در این فضای ملکوتی دارم و انرژی مثبت بهم منتقل می‌شود. امشب هم بسیار خوشحالم هستم که دوباره این سعادت نصیبم شده است.

این مدرس انجمن خوش‌نویسان مشهد می‌افزاید: در دوران قبل از شیوع بیماری کرونا، زائران امکان حضور در چنین برنامه‌ هنری را داشتند و برایم نوشتن در مقابل چشم آنان بسیار لذت‌بخش بود، به خصوص که آثار در همان لحظه کتابت، به زائران اهدا می‌شد و می‌توانستیم برق شادی را در نگاه آنان ببینیم. آن خوشحالی زائران برای ما بسیار ارزشمند بود. امیدوارم بیماری کرونا ریشه‌کن شود و دوباره چنین محافلی با حضور پرشور زائران در حرم مطهر برگزار شود.


 
حال خوش هنرمندان
عطاالله شاکری، از جمله مدرسان حوزه نگارگری مشهد است که بار دیگر میهمان حصن حصین مکتب هنر رضوان شده است. با این هنرمند در حالی که به مناسبت میلاد امام رضا(ع) مشغول خلق نقش گنبد و گلدسته طلایی حرم رضوی بر روی سنگ عقیق است، هم‌صحبت می‌شوم. اجرای این اثر به حدی ظریف است که او در زیر نور چراغ مطالعه با دقت خاصی کار می‌کند. شاکری با تأکید بر اینکه از حضور در این برنامه هنری و معنوی بسیار خوشحال است، می‌گوید: ما هنرمندان تعلق خاطر بسیار به حرم مطهر امام رضا(ع) داریم، از این رو خلق اثر در چنین مکانی آن هم در کنار یکدیگر به ما انرژی مضاعف و حالی خوش می‌بخشد.

 

حضور خوش‌نویسی از کرمان
مهسا سالاری، از بانوان خوش‌نویس اهل کرمان و دارای درجه هنری فوق ممتاز شکسته نستعلیق است که به گفته خودش پس از سه سال، برای دومین بار توفیق شرکت در ویژه برنامه هم‌نویسی هنرمندان در حرم مطهر رضوی نصیبش شده است. در ادامه، این هنرمند جوان از حال خوب خودش برایم می‌گوید؛ از اینکه در این فضای معنوی به اجازه امام رضا(ع) توانسته قلم بر مرکب فرو کند و چند خطی در کنار هنرمندان مشهدی بنویسد. او می‌افزاید: بی‌تردید حس دوستی و صمیمیتی که در بین هنرمندان حاضر در برنامه وجود دارد، در ارتقای سطح کیفی آثار اثرگذار است.
سالاری تصریح می‌کند: امیدوارم زائران دست‌خط‌های ما را دوست داشته باشند و امام رضا(ع) هم این هدیه کوچک را از ما قبول کنند.

 

خلق آثاری متنوع
مریم موسایی‌فر از سال 1386 در رشته گل و مرغ فعالیت دارد. او دومین بار است که میهمان برنامه حصن حصین شده و در حال اجرای اثری خوش‌رنگ و نگار و مزین به گل نرگس شیپوری است. موسایی‌فر درباره حال و هوای خود در این فضای ملکوتی می‌گوید: به نظرم امام رضا(ع) مرا دعوت کرده است و حسی بسیار خوبی دارم.

همچنین الهام بیک‌زاده از دیگر هنرمندان نگارگر و مذهب حاضر در این برنامه حصن حصین است که حدود هشت سال سابقه فعالیت در این حوزه را دارد. او با تأکید بر اینکه خلق آثار نگارگری زمان‌بر است، بیان می‌کند: سعی می‌کنم برای شرکت در چنین برنامه‌هایی آثار کوچکتری را برای کشیدن انتخاب کنم. در حال حاضر در حال اجرای اثری به سبک معاصر «یا رب» از استاد فرشچیان با تکنیک اکریلیک هستم. این بانوی جوان می‌افزاید: علاقه خاصی به خلق آثار با موضوعات مذهبی با محوریت ائمه اطهار(ع) دارم که تأثیرگذار است.

 

تاريخ: ۱۴۰۰/۴/۵