نمایشگاه خوش‌نویسی «مشق عشق» در نگارخانه موزه حرم رضوی افتتاح شد

 نمایشگاه خوش‌نویسی «مشق عشق» در نگارخانه موزه حرم رضوی افتتاح شد

محمد نعمتی ارسنجانی در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشق عشق که ظهر امروز با حضور جمعی از مدیران سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در نگارخانه موزه مرکزی این آستان مقدس برگزار شد، در گفت‌وگو با روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری ابراز کرد: 15 تابلوی خوش‌نویسی‌ من که در سال گذشته به موزه بارگاه ملکوتی رضوی اهدا کرده بودم، در این نمایشگاه در معرض دید عموم گذاشته شده است.

وی ادامه داد: بیشتر آثار نمایشگاه مشق عشق به آیات قرآنی اختصاص دارد و سه تابلوی آن نیز با محوریت حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و شعری در مدح حضرت رضا(ع) کتابت شده است.

این هنرمند برجسته استان فارس با بیان اینکه بیشتر تابلوهای نمایشگاه مشق عشق به خط نسخ کتابت شده است، افزود: خوشبختانه امروزه به برکت فعالیت جوانان بااستعداد، خط نسخ قرآنی و خط ثلث در حال رواج بیشتر در کشور است.

نعمتی ارسنجانی گفت: خدا را شاکرم که توانستم این آثار را به موزه بارگاه ملکوتی رضوی اهدا کنم و آن‌ها در این مکان ماندگار شدند. نمایش آثارم نیز در این آستان ملکوتی مایه عزت و افتخارم است چرا که امام هشتم(ع) مرا قابل دانستند.

وی به فعالیت‌های متنوع قرآنی خود همچون کتابت 20 جلد قرآن کامل و تابلوهای متعدد قرآنی اشاره و اضافه کرد: سال 1346 زمانی که 23 سال بیشتر نداشتم توانستم نخستین قرآن کامل خودم را بنویسم. این 20 جلد قرآن را نیز در 16 گونه متفاوت از نظر ابعاد، خطوط و نحوه نگارش کتابت کرده‌ام.

این هنرمند پیشکسوت به لزوم توجه بیشتر مردم به قرآن همچون عترت تأکید کرد و گفت: تلاش می‌کنم آیات قرآنی را با طرح نو کتابت کنم تا این آثار در قالب‌های مختلف مانند پوستر در بین مردم توزیع شود و توجه آنان به کلام وحی بیشتر شود.

وی درباره نمایش آثار قرآنی هنرمندان معاصر در موزه حرم مطهر رضوی بیان کرد: از آنجایی که آثار هنرمندان معاصر پس از مراحل کارشناسی امکان نمایش در کنار آثار استادان و هنرمندان سده‌های مختلف را در موزه آستان قدس رضوی دارد، تنها آثاری که به عنوان اثری ارزشمند در این دوره تاریخی شناخته شدند در این موزه به نمایش درمی‌آید.

نعمتی ارسنجانی افزود: نمایش آثار قرآنی هنرمندان در موزه آستان قدس رضوی امکان مقایسه فعالیت‌های قرآنی ادوار مختلف را برای مخاطبان فراهم می‌کند و از سوی دیگر نشان‌دهنده زنده ‌بودن قرآن و توجه به این آثار در عصر حاضر است.

وی با تأکید بر اینکه آسان‌ترین خط برای خواندن قرآن نسخ است، گفت: خط نسخ جایگزین تمامی خطوط برای کتابت قرآن شده و 600 سال است قرآن‌ها با این خط نوشته می‌شوند. به عبارتی نسخ، خط مشترک عالم اسلام است.

این مدرس خوش‌نویسی ادامه داد: این خط علاوه بر قدمت تاریخی دارای نوآوری ایرانی افرادی مانند ابن مقله بیضاوی و علی بن هلال است که موجب رواج خط نسخ در کشور شده است.

وی با اشاره به شعری از سلطان علی مشهدی درباره آداب و شرایط خوش‌نویسی تصریح کرد: خوش‌نویسان کشور همواره باید به یاد داشته باشند، خط هنری مقدس و الهی است و در کنار خوش‌نویسی باید صفات عالیه انسانی را نیز در وجود خود تقویت کنند.

آثاری مانند سوره‌های مبارکه فتح، انسان، قلم، فجر و لیل، آیه مبارکه و ان یکاد، شعری عربی از شافعی در مدح حضرت علی(ع) و صلوات خاصه حضرت زهرا(س) به خط‌های نسخ، ثلث و نستعلیق در این نمایشگاه به چشم می‌خورد.

نمایشگاه خوش‌نویسی مشق عشق با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در نگارخانه موزه مرکزی حرم مطهر رضوی واقع در صحن کوثر دایر شده و تا پایان آبان 1398 از ساعت 8 تا 17 پذیرای زائران و مجاوران هنردوست است.

تاريخ: ۱۳۹۸/۸/۲۳