یوسف بینا: رشد کمی انجمن‌های ادبی رضوی در کشور ارزشمند است

 یوسف بینا: رشد کمی انجمن‌های ادبی رضوی در کشور ارزشمند است
شاعر و منتقد مشهدی گفت: رشد کمی انجمن‌های ادبی رضوی در کشور ارزشمند است.
یوسف بینا در حاشیه برگزاری کارگاه شعرخوانی و نقد شعر انجمن ادبی بانوان رضوی"گوهرشاد" در گفت‌وگو با روابط عمومی موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی بیان کرد: فعالیت‌های مجموعه آستان قدس رضوی در حوزه شعر آیینی در کنار رشد کمی نیاز به پویش روز به روز و لحظه به لحظه و ماه به ماه دارد و نباید از ارتقای سطح کیفی آن‌ها غفلت کرد.
وی ادامه داد: ارتباط این جلسات با شاعران سرشناس و منتقدان خوب نیز نباید قطع شود. البته شاهد پیگیری‌های خوب مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این زمینه بوده‌ام.
این مدرس دانشگاه، افزایش تشکیل جلسات شعر ویژه بانوان را در چند سال اخیر در کشور اتفاق مبارکی دانست و افزود: این جلسات خروجی‌های بسیار خوبی نیز داشته است که این امر نشان‌دهنده خودباوری بانوان شاعر و بهره‌مندی شاعره‌های جوان از ظرفیت‌ شاعره‌های پیش‌کسوت و باتجربه‌تر است.
بینا به شکوفایی و رشد بانوان در حوزه شعر آیینی و دیگر حوزه‌ها در انجمن‌های شعری مختص خود اشاره و ابراز کرد: برخی از بانوان ممکن است به دلایلی امکان حضور در جلسات معمول شعر را نداشته باشند، به‌ویژه که جلسات نقد شعر نیاز به گفت‌وگو و تبادل نظر دارد. بنابراین شکل‌گیری انجمن‌های شعر ویژه بانوان اقدام خوبی است، اما این جلسات باید خروجی داشته باشد و شاعره‌های بزرگ را معرفی کند.
وی از شعر آیینی به‌عنوان شاخه مهمی از شعر روزگار کنونی نام برد و گفت: این شاخه علاقه‌مندان بسیاری دارد و شاعران بسیار خوبی نیز در آن ظهور کردند، همچنین شعر آیینی مانند 50 یا صد سال پیش محدود به شعرهای محافل مداحی نمی‌شود و دارای یک حوزه مستقل در ادبیات فارسی است.
بینا به اهمیت خاص شعر رضوی برای مردم ایران با توجه به ارادت آنان به امام هشتم(ع) اشاره کرد و ادامه داد: ابعاد مختلف زندگی امام رضا(ع) مانند زندگی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و احادیث ایشان منابع بسیار غنی برای محتوای سروده‌های شاعران است. البته آنان نیز غفلت نکرده چرا که بخش گسترده‌ای از شعر آیینی ما مربوط به شعر رضوی است.
این منتقد ادبی با تأکید بر نقش وجود جلسات متعدد شعر در رشد ادبیات کشور گفت: ما باید جلسات متعدد شعر داشته باشیم چراکه سلیقه‌ مخاطبان متفاوت است و هر جلسه باتوجه به ظرفیت کیفی سطح برگزاری خود می‌تواند مخاطب جذب کند. اگر ادبیات منحصر در یک سلیقه خاص باشد به بن‌بست می‌رسد.
وی افزود: هر انجمن ادبی باید سطح فعالیت خود را افزایش دهد تا ادب‌دوستان با توجه به علاقه بتوانند جلسه مورد نظرشان را انتخاب کنند. به ‌طور مثال برخی شاعران هر ماه در جلسه یک انجمن حضور به هم می‌رسانند.
بینا با تأکید بر اهمیت مطالعه در رشد شاعران جوان بیان کرد: شاعران باید با چشم‌هایی ریزبین و حساس محیط اطرافشان را خوب ببینند و به آنچه در جهان اتفاق می‌افتد دقت کنند و جزئیات و کلیات آن را ببینند. بنابراین مطالعه فقط به معنای خواندن کتاب نیست. شاعران باید با مطالعه و دیدن، ذهن خود را بزرگ و فعال کنند.
این کارگاه شعرخوانی و نقد شعر با حضور جمعی از بانوان شاعر مشهدی به مناسبت دهه کرامت رضوی در جوار بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) برگزار شد و عاطفه جعفری، سعیده کرمانی، زهرا علی‌پور، هانیه باباش‌پور و اعظم صباغ‌خور سروده‌های خود را خواندند. برخی از این شعرها مورد نقد و بررسی حاضران قرار گرفت.
دقت شاعران در انتخاب واژگان، مطالعه آثار شاعران کهن و معاصر در کنار هم، تلمیح و نوع به کارگیری آن در شعر و نقش گزاره‌های ادعایی شاعرانه در زیباسازی شعر، از جمله نکاتی بود که در این محفل ادبی عنوان شد.
یادآور می‌شود، جلسات شعر انجمن ادبی گوهرشاد مشهد زیر نظر مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی شنبه‌ها، از ساعت 17 تا 19، در اتاق جلسات طبقه همکف ساختمان بنیاد پژوهش‌های اسلامی این آستان مقدس در دوربرگردان بست طبرسی حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود و شرکت در آن برای عموم بانوان ادب‌دوست آزاد است.
تاريخ: ۱۳۹۸/۴/۱۸