
در حال بارگذاری صفحه...
در حال بارگذاری صفحه...
همزمان با دهه کرامت و به همت موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی،مکتب هنر رضوان مشهد، میزبان علاقهمندان به تصویرگری بود.
مصطفی شفیعی کدکنی، هنرمند و گرافیست مشهدی در این کارگاه آموزشی به بیان نکات آموزشی تصویرگری کتابهای تاریخی و مذهبی و بایدها و نبایدهای این حوزه پرداخت و گفت: تصویرسازی با تصویرگری تاریخی مذهبی با یکدیگرمتنفاوت است و هنرمندی که میخواهد در این حوزه فعالیت کند قبل از تولید اثر، باید مطالعه داشته باشد، تاریخ بخواند، ازدورههای مختلف تاریخی و نوع زندگی افراد در آن دورهها، نوع پوشش، مکانهای تاریخی، معماری، تزئینات لباس و چهره افراد، آگاهی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه نقاشی و تصویرگری تاریخی مکمل روایت تاریخی است، افزود: همانگونه که تاریخ مهماست به تصویرکشیدن تاریخ هم مهم است. تصویرگری تاریخی و آموزش آن به نوجوانان و نسل جدید که آگاهی کم یا غلط از دورههای تاریخی دارند به فهم درست تاریخ کمک میکند.
شفیعی کدکنی از لزوم توجه بیشتر به عرصه تصویرگری تاریخی در کشور ما اشاره کرد و به بیان تفاوت تصویرگری تاریخی در کشور ما و کشورهای اروپایی پرداخت وگفت: اروپاییها با روایتهای غلط درست یا نادرست تاریخی آثار هنری تولید میکنند اما ما در این حوزه غفلت کردهایم.
در حوزه فیلم تاریخی تا حدودی پیشرفتهای داشتهایم؛ اما در حوزه هنرهای تجسمی کمتر به موضوعات تاریخی پرداخته شده است، باید این سمت وسو حرکت کنیم و قوی کار کنیم.
وی ادامه داد:کشورعربستان نیز در حوزه فیلم سازی تاریخی به بیان روایتهای جدید تاریخی از زندگی ائمه معصومین(ع) پرداخته و برای جذب خیلی از خط قرمز ها را کنار گذاشتند به طور مثال به طراحی چهره ائمه معصومین(ع) پرداختهاند که به نظر من این امر اشتباه است و اگر این امر رواج داشته باشد هر کس براساس تصویر ذهنی خود به طراحی چهره ائمه معصومین(ع) میپردازد که متناسب با شان ائمه معصوم ،نیست.
طراح و گرافیست مشهدی ادامه داد: در تصویرگر کتابهای تاریخی مذهبی هنرمند باید به سنت قدیم هنرمندان وفادار باشد.
وی افزود: باید برای تصویرگری کتابهای تاریخی مذهبی کودک و نوجوانان به گروه سنی مخاطب اثر توجه شود و آثار با توجه به شناخت هنرمند از دوره تاریخی و مقام و منزلت ائمه معصومین(ع)، تولید شود.
وی از انتشارات به نشر به عنوان ناشر کتاب های مذهبی کودک ونوجوان یاد کرد و افزود: آثار تولید شده در این انتشارات با تصویرگریهای جذاب تاریخی و مذهبی، توانسته به خوبی مخاطب را به خود جذب کند.
شفیعی کدکنی تولید اثر خوب در تصویرگری تاریخی، مذهبی را منوط به ممارست، ذوق هنرمند ،آگاهی از دورههای مختلف تاریخی و شناخت جنبههای زندگی ائمه معصومین(ع) دانست و اظهار کرد: با وجود سختی کار تصویرگری آثار مذهبی تاریخی، آنطور که شایسته است از هنرمندان حمایت نمیشود. باید روایت تصویری تاریخی ایرانی مذهبی به عرصههای سینما، تلویزیون، نشریات، کتاب ورود کند، آثار خوب تولید شود و نهادهای متولی فرهنگی از هنرمندان در معرفی و عرضه مطلوب اثر حمایت کنند.