در حال بارگذاری صفحه...

به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی
نشست نقد و بررسی کتاب رضوی «به تماشای آفتاب» برگزار شد - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱

به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، جلسه نقد و بررسی کتاب شعر «به تماشای آفتاب»، در جلسه شعر انجمن ادبی رضوی،برگزار شد.


در این نشست ادبی که با حضور محمدمهدی ناصری، نویسنده کتاب شعر رضوی «به تماشای آفتاب»،شماری از شاعران انجمن ادبی رضوی و علاقه مندان به ادبیات، در مجموعه اداری باب الهادی حرم مطهر رضوی برپا شد، شاعران آیینی حاضر در مراسم، محورهای ادبی این کتاب را،مورد نقد و بررسی، قرار دادند.

 

کاربرد شایسته آرایه های ادبی 

 

در ابتدای این جلسه، دکتر مجتبی ابوالقاسمی، از شاعران آیینی مشهد، با اشاره به این که در اشعار کتاب «به تماشای آفتاب» از آرایه های ادبی و تشبیهات زیبا و درستی استفاده شده است، گفت: استفاده از ابهام و تضاد در این اشعار به درستی صورت گرفته که می تواند، باعث جذب مخاطب شود.

او، ادامه داد: به نظر می رسد در استفاده از واژه آرایی در ابیات این کتاب، دقت زیادی صورت گرفته که از جمله ویژگی های مثبت آن، محسوب می شود. 

ابوالقاسمی افزود: باتوجه به این که شاعر در سرودن اشعار کتاب «به تماشای آفتاب» از لهجه خراسانی بهره برده و آن را با سبک قصیده تلفیق کرده است، این تلفیق های ادبی باعث شده مخاطبانی که به لهجه خراسانی و قصیده علاقه مند هستند با این کتاب ارتباط برقرار کرده و برایشان مطالعه این کتاب، جذاب باشد.

 

نقش قصیده در برجستگی ترکیبات شعر آیینی 

 

هاشم رضا زاده، یکی دیگر از شاعران آیینی با اشاره به این که ترکیبات خوبی در این اشعار استفاده شده، بیان کرد: اگرچه قصیده یکی از سبک های سخت سرودن شعر محسوب می شود، اما می‌تواند به برجسته کردن ترکیبات درست و مناسبی که شاعر در اشعارش استفاده می کند، کمک کند. 

وی، یکی از انتقادات وارد شده به اشعار این شاعر را نبود ارتباط میان ابیات دانست و اضافه کرد: برخی از کلمات درست استفاده نشده و این موضوع باعث شده کلمات در برخی از ابیات، معنای درستی را به مخاطب نرساند، همچنین، در اشعار این کتاب از نیم فاصله و ویرایش درستی استفاده نشده و برخی از کلمات دارای اشتباه تایپی هستند.

 

مجموعه قصایدی به بهانه امام رضا (ع)

 

محمد نیک، از دیگر شاعران آیینی پیشکسوت مشهدی نیز، با اشاره به این که سرودن قصیده کار سختی است و نیاز به اطلاعات بسیار و پیشینه قوی دارد، اظهار کرد: با وجود این که روی این کتاب نوشته شده، مجموعه اشعار رضوی، اما وقتی اشعار را مطالعه می کنیم می بینیم که در هر کدام از اشعار دو بیت پایانی درباره امام رضا (ع) است، بنابراین، معتقدم، این کتاب، مجموعه قصایدی، به بهانه امام رضا (ع) است.

 

شمار اندک اشعار آیینی با محور امام رضا(ع)

 

استاد شفق از دیگر شاعران آیینی این جلسه نیز، با اشاره به این که اشعار سروده شده در زمینه ارادت به امام هشتم (ع)،معمولا اندک است، اظهار کرد: به عنوان مثال، ما شاعران معاصری داریم که اشعاری را با سبک قصیده در ۱۴بیت سروده اند، اما فقط دو یا سه بیت از آن را، برای امام رضا (ع)،گفته اند. 

در پایان این برنامه نیز، محمدمهدی ناصری شاعر کتاب «به تماشای آفتاب»، با ابراز خرسندی از نقد و بررسی اثرش توسط شاعران آیینی و رضوی، تاکید کرد: تمام نقدهایی که در این جلسه مطرح شد حتما در چاپ بعدی مورد توجه قرار خواهد گرفت و رفع می شود. 

گفتنی است؛ انجمن ادبی رضوی از جمله نشست‌های ادبی است که زیر نظر موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی عصر دوشنبه هر هفته، در ساختمان اداری باب الهادی حرم مطهر رضوی برگزار می شود.

اخبـــــــار تخصصی
عضـویـت
آفرینش های هنری
اخبار
مدرسه عالی هنر رضوی
پژوهشی
نگارخانه
جشنواره های رضوان
انجمن
فروشـگــاه
تماس با‌ما
منو