
در حال بارگذاری صفحه...
در حال بارگذاری صفحه...
همزمان با روز بزرگداشت، شاعر و نویسنده نامآور قرن هفتم هجری، سعدی شیرازی، نشست تخصصی انجمن ادبی رضوی از سوی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی برگزار شد.
به همت موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و به مناسبت روز بزرگداشت سعدی شیرازی، نشست تخصصی انجمن ادبی رضوی، با حضور شاعران پیشکسوت و جوان کشور و تعدادی از شعرای کشورهای افغانستان و آذربایجان برگزار شد.
نبوغ سعدی شیرازی
در این برنامه افشین علا، شاعر و نویسنده ایرانی و مهمان ویژه این نشست، با اشاره به اینکه بسیاری از مضامین و قافیههای سعدی در اشعار حافظ هم وجود دارد، گفت: مضامینی که سعدی در اشعار خود برای ما به یادگار گذاشته، نشاندهنده نبوغی است که این شاعر بزرگ داشته است.
او با اشاره به اینکه شعر طبع خاصی است که خدا به برخی از بندگان خود عطا فرموده، یادآور شد: فرایند سرودن شعر جوشش و کوشش است که به نظر می رسد مردم، بخش اول یعنی جوشش را فقط میبینند، اما برخلاف نگاه عموم، شعر هم یک صنعت و هم یک فعالیت مهندسانه است؛ زیرا شاعران برای سرودن شعر از بهترین واژگان با ترتیب، نظم و علم خاصی استفاده میکنند و سعدی نیز از جمله این شاعران است .
علا ادامه داد: سعدی از جمله شاعرانی است که واژگانی را برگزید که در عین سادگی، مفاهیم ضربدار دارد و این مهم از دانش و تجربیاتی است که شاعرانی همچون سعدی از آن برخوردار بودند.
این شاعر و نویسنده با تاکید بر اینکه فرهنگ و ادبیات ما ثروت کشورمان است، بیان کرد: اگر کودکان با این اشعار آشنا شوند، هم نگاه زیباشناسی پیدا میکنند و هم این اشعار در زندگی حال و آینده آنها تاثیر بسیاری میگذارد.
ارتباط آشعار سعدی با شعر آیینی و انقلابی
وی با اشاره به اینکه سعدی یک سیاستمدار بود و آثارش برای فعالان سیاسی، آموزههای بسیار دارد، تصریح کرد: سعدی شخصیتشناس بود و اشعار او به گونهای است که همه سنین را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
علا در خصوص ارتباط اشعار سعدی با اشعار ایینی و انقلابی افزود: امروز شاعران بسیاری داریم که در عرصههای مختلف آیینی و انقلابی فعالیت دارند و هر کدام سبکهای مختلف و ویژه ای دارند، اما وظیفه شاعران علاوه بر سرودن شعر، وسعت بخشیدن به واژگان شعر انقلاب و آیینی است.
این شاعر و نویسنده آفات اشعار آیینی و انقلابی را استفاده از سبکهای یکسان و تکراری دانست و گفت: ظرفیت ائمه اطهار (ع) به اندازهای بالاست که شاعران امروز میتوانند با کمک مطالعه اشعار سعدی از این ظرفیت بالا استفاده کنند.
ایجاد بستر مناسب برای آشنایی با ادبیات آیینی
علی اصغر دلیلی، مسئول انجمن ادبی رضوی نیز در حاشیه برگزاری این نشست، قدمت فعالیت این انجمن ادبی را بیش از ۳۰ سال دانست، به خبرنگار آستان نیوز اظهار داشت: از سال ۱۳۶۹ که انجمن ادبی رضوان فعالیت خود را آغاز کرده است، هر هفته دوشنبهها از ساعت ۵ تا ۷ عصر نشستهای نقد و بررسی شعر با حضور شاعران آیینی پیشکسوت و جوان برگزار می شود.
او با اشاره به حضور شاعران اثرگذار در شعر آیینی از جمله مرحوم صاحبکار، مرحوم شکوهی و ... در نشستهای نقد و بررسی شعر انجمن ادبی رضوی، ادامه داد: ماهی یک بار نشست تخصصی در انجمن برگزار میشود که در آن علاوه بر نقد و بررسی اشعار شاعران، از شاعران معاصر و مطرح کشور هم دعوت میشود تا علاوه بر حضور در این نشست، درخصوص ویژگیهای تخصصی اشعار آیینی به گفتوگو بپردازند.
دلیلی بیان کرد: امشب نیز یکی از این نشستهای تخصصی با حضور افشین علا، شاعر معاصر کشور برگزار شد که ایشان درخصوص ویژگیهای سعدی شاعر بزرگ کشور و ارتباط آثار سعدی با اشعار آیینی صحبت کرد.
مسئول انجمن ادبی رضوی در موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، با اشاره به اینکه برگزاری این نشستها در انجمن ادبی رضوی، با حضور شاعران پیشکسوت و جوان، دو هدف را دنبال میکند، اضافه کرد: اول اینکه شاعران جوان با حضور در نشستهای این انجمن، با جهان شعر، ادبیات و شاعران آیینی پیشکسوت، بیشتر آشنا میشوند و بویژه از طریق شنیدن اشعار شاعران پیشکسوت، بهتر میتوانند فضای شعر و حتی دنیای پیرامون خود را درک کنند. وی اضافه کرد: هدف دوم بحث معرفتافزایی و پرورش شعرهای شاعران جوانی است که تازه در مسیر سرودن شعر گام نهادهاند.
وی خاطر نشان کرد: شاعران جوان از این فرصتها بهتر میتوانند استفاده کنند؛ زیرا وقتی آنها اشعار خود را در این نشستها قرائت می کنند، سایر شاعران، اشعار آنها را نقد و بررسی و به اصطلاح چکشکاری میکنند که این موضوع به ارتقای کیفی اشعار شاعران جوان کمک میکند.