در حال بارگذاری صفحه...

رئییس دانشگاه رضوی در سومین قسمت از ویژه‌برنامه «آه و راه»:
عشق حسینی، عامل پایداری ملت ایران در مسیر حق است - ۱۴۰۴/۰۴/۱۶

هم‌زمان با دهه اول ماه محرم، ویژه ‌برنامۀ عاشورایی «آه و راه»، از تولیدات مؤسسۀ آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، با محوریت نگاه رضوی به قیام عاشورا و فرهنگ مقاومت، با بخش‌هایی متنوع، هر شب ساعت 20، از شبکه 4 سیما، میهمان دل‌های عزاداران حسینی است.


کارشناس علمی قسمت سوم این برنامه، حجت‌الاسلام محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی بود که به تحلیل ابعاد عاطفی قیام عاشورا با توجه به روایت امام رضا (ع) پرداخت.

از دل اشک تا قله‌های مقاومت

حجت‌الاسلام والمسلمین جهانگیری در این برنامه، با اشاره به اینکه در کنار تمام جنبه‌های عقلانی و منطقی نهضت مقدس عاشورا که برای هر انسان منطقی تا روز قیامت قابل باور و قبول است، بعد احساسی آن نیز اهمیت دارد، گفت: حضرت رضا (ع) به ریان بن شبیب فرمودند: «اگر می‌خواهی گریه کنی، بر حسین بن علی بن ابیطالب (ع) گریه کن، زیرا او را چون گوسفند ذبح کردند و بستگان و همراهانش شهید شدند که در روی زمین نظیر نداشتند.»
وی ادامه داد: در روایت آمده است که در شهادت امام حسین(ع)، حرارتی در قلوب مؤمنین است که هرگز سرد نمی‌شود. این عشق تا قیامت در قلوب مؤمنین وجود دارد و همین عشق است که تحمل مصیبت‌های بزرگ و بلاها را برای انسان آسان می‌کند.
جهانگیری با تأکید بر روایت دیگری از حضرت رضا (ع) خطاب به ریان بن شبیب که می‌فرماید: «اگر بر امام حسین (ع) آنقدر گریه کنی، به گونه‌ای که اشک‌های تو بر گونه‌هایت جاری شود، خدا تمام گناهانی را که انجام داده‌ای می‌بخشد، چه گناه صغیره باشد و چه گناه کبیره، چه کم باشد و چه زیاد.»، خاطر نشان کرد: اگر کسی عشق امام حسین(ع)، را در دل داشته باشد، این عشق و محبت، به او اجازۀ نافرمانی از دستور خدا و اهل بیت (ع) را نمی‌دهد. 

اکسیر عشق حسینی 

 وی با اشاره به اثرات عشق به سیدالشهدا (ع) یادآور شد: عشق، باعث می‌شود با وجود سختی‌ها، رابطۀ انسان با اهل‌بیت(ع) و امام حسین (ع) حفظ شود. همچنانکه در حوادث اخیر، مردم ولایی و حسینی ما، زندگی، مال، جان و مصیبت‌هایشان را به زندگی سیدالشهدا (ع) پیوند زدند و این عشق آنها را در مسیر حق و مقاومت پایدارتر ساخت.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در ادامه با اشاره به روایت دیگری از امام رضا (ع)، تصریح کرد: امام رضا (ع) می‌فرماید: تمام آسمان‌ها و زمین‌ها بر امام حسین(ع) گریه کردند. این بیان حضرت رضا (ع) نشان می‌دهد که امام حسین (ع)، اکسیر عشقی است که تا ابد به قلوب مؤمنین حیات و زندگی می‌بخشد.

شعر و دلنوشته

در ادامه این ویژه‌برنامه تلویزیونی، علی اصغر دلیلی صالح، شاعر آیینی کشور، شعری را در رثای امام حسین(ع)، قرائت کرد که ابیات ابتدایی آن چنین بود: 
سلام حضرت خورشید عاشقانه بگو/ دوباره بر سَر نی، سِرّ جاودانه بگو
بگو که آمده‌اند و اسیر نان شده‌اند / و بی‌خیال اشارات آسمان شده‌اند
سپس دلنوشته‌ای عاشقانه با تأکید بر روایت حضرت رضا (ع) با مضمون گریه بر امام حسین (ع)، با بیانی حماسی روایت شد. در بخشی از این دلنوشته آمده بود: «چه اشکی، با عظمت‌تر از اشکی که برای حسین(ع) ریخته شود و این است که امام رضا (ع) به ریان بن شبیب می‌فرماید: اگر می‌خواهی گریه کنی برای امام حسین (ع) گریه کن. گریه‌ بر امام حسین (ع)، نه تنها اشک را معنا می‌کند که آن را راهی به سوی معرفت و بیداری می‌سازد.
 گریه قیام است در لباس اش  و از دل این گریه‌ها بود که ایران قد علم کرد و مادران شهید دادند و نوجوانان به یاد علی اکبر به میدان رفتند.
 ایران امروز در پیروی از آن آموزه‌های عاشورا بر فراز قله‌های مقاومت و عزت ایستاده است و هر تهدیدی اراده و همبستگی‌اش را قوی‌تر می‌کند».

روایتی از شهید فخری‌زاده

در بخش موشن‌گرافی این برنامه، از شهید محسن فخری‌زاده، پدر برنامۀ هسته‌ای ایران، سخن گفته شد؛ همان مردی که امریکایی‌ها او را «صندوقچۀ اسرار ایران» می‌نامیدند.
 وی یکی از ۵ فرد ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفرۀ قدرتمندترین افراد جهان قرار داشت و اسرائیل خواهان حذفش بود. 
فخری‌زاده علاوه بر آرزوی شهادت، شوق زیارت کربلا داشت اما به دلایل امنیتی به آرزویش نرسید. او بی‌تاب زیارت سیدالشهدا (ع) از همان نقطۀ صفر مرزی دست بر سینۀ ادب سلامش را روانۀ دیار عشق کرد و سرانجام به امام شهیدش پیوست.

نمایش «ما ملت امام حسینیم»

در بخش پایانی این برنامه، نمایش کوتاه «ما ملت امام حسینیم» اجرا شد. این نمایش روایت‌گر زن و شوهری است که در خانۀ مستأجری، مجلس روضه‌ای برپا می‌کنند. صاحب‌خانه که به دلیل دیرکرد کرایه‌خانه، از برپایی مراسم روضه شاکی بود، در اوج تهدیدات دشمن، با آنها همراه شده و ضمن بخشیدن اجاره، با گونی‌های برنج و آذوقه، به مجلس امام حسین (ع) کمک می‌کند. منزل این زوج، ماه محرم و صفر، پذیرای مهمانانی از سراسر ایران می‌شود و نشان می‌دهد که ما ملتی حسینی و همدل هستیم و اسرائیل توان مقابله با چنین ملتی را ندارد.
یادآور می‌شود: برنامۀ «آه و راه» به مدت 10 شب، هر شب ساعت 20 از شبکۀ چهار سیما پخش می‌شود.

 
 

اخبـــــــار تخصصی
عضـویـت
آفرینش های هنری
اخبار
مدرسه عالی هنر رضوی
پژوهشی
نگارخانه
جشنواره های رضوان
انجمن
فروشـگــاه
تماس با‌ما
منو