
در حال بارگذاری صفحه...
در حال بارگذاری صفحه...
مدیر عامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، در جمع نویسندگان خراسانی، گفت: جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» بستری مناسب برای ارائه آموزه ها و سخنان ارزشمند امام رضا(ع) به جامعه است.
امیر مهدی حکیمی در نشست صمیمانه دبیرخانه جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» که با حضور نویسندگان خراسانی در نگارخانه رضوان مشهد برگزار شد،اظهار داشت: ما در شهری زندگی می کنیم که با ادبیات گره خورده و در حقیقت ادبیات کشور، زاده ادبیات خراسان است، لذا نام نویسندگان این شهر باید درحوزه ادبیات و داستان جایگاه ویژه ای پیدا کند.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ادبی داستان کوتاه هشت با اشاره به اینکه ما همسایه کسی هستیم که همه به آن افتخار می کنند و شهرمان در سایه سار امام مهربانی ها شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: ارائه سخنان امام رضا(ع) به جامعه در قالب هنر و ادبیات، رسالت اصلی هنرمندان سرزمین خورشید است.
وی تصریح کرد: داستان نویسی دغدغه همه زندگی من بود و از دهه 80 شروع شد و امروز این جریان به طور مستقل، شکل گرفت.
نماد هنری آستان قدس رضوی
حکیمی با بیان اینکه روزگار ما عصر داستان و روایت است، افزود: تمام رسانه ها، سرگرمی ها، اقتصاد، سیاست و هر آنچه که انسان با آن مواجه است، از مسیر خلق روایت می گذرد؛ بنابراین اگر بخواهیم جایزه جهانی شکل بگیرد باید از داستان شروع کنیم.
وی با بیان اینکه جایزه ادبی داستان کوتاه هشت بستری مناسب برای ارائه آموزه های رضوی است، ادامه داد: این جایزه نماد هنری آستان قدس رضوی است و تلاش می کند تا مضامین ارزشمند رضوی را با زبان داستان، به جامعه ارائه دهد.
حکیمی اضافه کرد: در جایزه هشت علاوه بر بهره مندی از نام مبارک حضرت رضا(ع)، به سیره و سخنان ارزشمند آن حضرت نیز در حوزه های مختلف، توجه ویژه شده است.
وی، تصریح کرد: جایزه ادبی داستان کوتاه هشت، با موضوع کرامت و روابط انسانی در خانواده و جامعه طراحی و با محوریت سخنان حضرت رضا(ع) تعریف خواهد شد.
محورها و بخشهای جایزه داستان کوتاه «هشت»
در ادامه این نشست، دبیر جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» توضیحاتی در خصوص برگزاری نخستین دوره جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» داد و اظهار کرد: این جایزه زیر سایه گنبد آقاعلیبنموسیالرضا (ع)،متولد شده و نام خود را نیز از عدد هشتم، به نیت تبرک از مقام آن حضرت، وام گرفته است.
نگار تشکری، درباره محورهای این جایزه ادبی گفت: انسان و خدا، سیره انسانی امام رضا(ع)، انسان و دیگر دوستی، انسان و روابط اجتماعی، انسان، احساس و عاطفه، انسان و روابط خانوادگی، انسان شادی و امید، انسان و عدالت ورزی،از جمله محورها و موضوعات این جشنواره هستند.
وی با بیان اینکه گسترش مفاهیم رضوی و پاسداشت حقوق و کرامت انسانی، محور اصلی نخستین جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» است، گفت:ما در این جایزه از نویسندگان دعوت میکنیم که به انسان، نگاه ویژه داشته باشند.
وی در ادامه به بخشهای مختلف جایزه داستان کوتاه هشت نیز اشاره کرد و افزود: در کنار جایزه بهترین داستان کوتاه که در سه رتبه برگزیده خواهیم داشت، سه بخش مستقل نیز جهت ارج نهادن به جنبههای گوناگون آفرینش داستانی، طراحی شده است.
تشکری بهترین شخصیتپردازی، بهترین طرح داستانی و بهترین ایدهپردازی را عناوین بخشهای مستقل این جایزه برشمرد و تصریح کرد: هدف از طراحی این بخش، توجه خاصتر به فرایند خلاقانه نوشتن است.
جایزه ویژه قلم جوان
دبیر جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت»، اضافه کرد: همچنین در این جایزه نگاه ویژهای هم به کسب استعداد در این حوزه شده و بخش مجزا به عنوان بخش قلم جوان هم برای شرکت کنندگان زیر ۲۵ سال طراحی شده که در این بخش ۲ رتبه برتر، خواهیم داشت.
تشکری در ادامه به موضوع داوران نیز اشاره کرد و افزود: علی خدایی، صادق کرمیار، نفیسه مرشد زاده، علیاصغر عزتی پاک، امیرمهدی حکیمی، احسان عبدی پور و الهام فلاح، از جمله داوران این جشنواره هستند که پس از مشورت و جلسات متعدد با اساتید برجسته و فعالان این حوزه انتخاب شدند.
ویژگی آثار ارسالی
تشکری، مهلت ارسال آثار به این جشنواره را ۳۰ مهرماه دانست و تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند حداکثر سه اثر برای شرکت در جشنواره داشته باشند و با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.festival8.net نسبت به ثبت نام و ارسال آثار خود اقدام کنند.
دبیر جایزه ادبی داستان کوتاه هشت خاطر نشان کرد: انتشار آثار ارسالی اعم از پادکست و کتاب، توسط دبیرخانه جشنواره در صورت کیفیت مناسب، با درج اسامی نویسندگان در دستور کار است.
شایان ذکر است در این نشست، عباس جانفدا، نویسنده و کارگردان، به بیان یکی از خاطرات جذاب خود پرداخت و در پایان چند نفر از نویسندگان، نظرات و پیشنهادهای خود را درباره جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» بیان کردند.