در حال بارگذاری صفحه...

گزارشی از کارگاه زنده آموزش خوشنویسی ویژه ماه محرم در نگارخانه رضوان مشهد
هنرنمایی استاد پیشکسوت خوشنویسی با رنگ و بوی مراثی عاشورایی - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱

به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، کارگاه خوشنویسی ویژه محرم، با حضور استاد علی اکبر رضوانی، در نگارخانه رضوان مشهد، برگزار شد.


عصر روز چهارشنبه، ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴ ، نگارخانه رضوان مشهد،  وابسته به موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، میزبان کارگاه خوشنویسی ویژه ایام محرم با اجرای زنده هنرمند پیشکسوت، استاد علی اکبر رضوانی بود.
در این کارگاه هنری، که با حضور جمعی از هنرمندان خوشنویس برگزار شد، استاد علی اکبر رضوانی، در حین اجرای خوشنویسی، به پرسش‌های برخی از هنرمندان، پاسخ می داد.
برای آشنایی بیشتر با این کارگاه خوشنویسی، به سراغ هنرمندان حاضر در جلسه رفتیم تا نظر آن‌ها را جویا شویم. با ما همراه شوید:

جذابیت کارگاه های آموزشی برای هنرمند جوان

لیلا اعلمی ، یکی از بانوان هنرمند خوشنویس مشهدی، به خبرنگار ما می گوید: ۱۵ سال است که شاگرد استاد رضوانی هستم و در مسیر دریافت درجه استادی قرار دارم، اما هر زمان در کارگاه های اجرای زنده خوشنویسی ایشان حضور می یابم، با طرح ها و سبک های جدیدی که استاد رضوانی در این کارگاه ها به هنرمندان نشان می دهند، آشنا می شوم و این موضوع می تواند باعث خلق ایده های جدید برایم شود.
او اضافه می کند: برگزاری این کارگاه ها برای هنرمندان جوان می تواند بسیار جذاب باشد و آنها را به سمت خلق آثار جدیدتر و بهتر سوق دهد.

آموزش تخصصی با اجرای زنده خوشنویسی 

ملیحه نورزادیان، از دیگر بانوان هنرمندی است که از سال ۸۴ فعالیت هنری خود را در رشته خوشنویسی آغاز کرده و از سال ۸۹ با مدرک فوق ممتاز خط شکسته، شاگرد استاد رضوانی بوده است، او می‌گوید: این کارگاه، فقط اجرای زنده خوشنویسی نیست، بلکه نوعی آموزش تخصصی خوشنویسی برای هنرمندان و علاقه مندان به این هنر است. 
این بانوی هنرمند، با تاکید بر این که استفاده ویژه از قلم و جوهر، توسط استاد رضوانی از جمله ویژگی ها و سبک خاص ایشان در نگارش خوشنویسی است، می افزاید: استاد رضوانی آهسته می نویسد و همین موضوع باعث می شود هنرمندان و علاقه مندان با چگونگی چیدمان، راحت نویسی، شکل کلمات و قطعه نویسی متفاوتی که حاصل این آهستگی نویسی است بیشتر آشنا شوند.
به گفته نورزادیان، مخاطبان این کارگاه، فقط هنرمندان فعال در عرصه خوشنویسی نیستند، بلکه علاقمندان به این هنر هم، در این کارگاه حضور یافته اند؛ از این رو، برگزاری هر چه بیشتر چنین کارگاه هایی می تواند به علاقه مندان در شناخت بیشتر این هنر، کمک کند.

استفاده از اشعار عاشورایی در کارگاه خوشنویسی

استاد علی اکبر رضوانی، از چهره‌های برجسته هنر خوشنویسی کشور و مدرس انجمن خوشنویسان و مکتب هنر رضوان، وابسته به موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی است. او کاتب قرآن کریم و از شاگردان استاد یدالله کابلی است، این هنرمند پیشکسوت در سال ۱۳۸۹ موفق به کسب نشان درجه یک هنری، از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور شده است. 
استاد رضوانی، با اشاره به اینکه در این کارگاه، از اشعار شاعرانی همچون «محتشم کاشانی» و «نیّر تبریزی» که آثاری با موضوع عاشورا دارند، برای نگارش خوشنویسی استفاده کردم، می‌گوید: این اشعار را با سبک شکسته نستعلیق نوشتم.
او با اشاره به اینکه موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی امکانات خوبی برای برگزاری کارگاه های آموزشی و اجرای زنده خوشنویسی دارد، متذکر می شود: این کارگاه ها می تواند به صورت تخصصی، خوشنویسی را به علاقه مندان آموزش دهد.
این هنرمند پیشکسوت، با اشاره به لزوم برگزاری چنین کارگاه های آموزشی، با هدف جذب بیشتر علاقه مندان به خوشنویسی، خاطر نشان می‌کند: هر هنرمند سعی می‌کند ارادت و وظیفه خود را به سیدالشهدا (ع) نشان دهد، برگزاری چنین کارگاه‌هایی، در مناسبت هایی مانند محرم، می تواند این فرصت را در اختیار هنرمندان قرار دهد تا ارادت و علاقمندی خود به ائمه اطهار (ع) را نشان دهند.
یادآور می‌شود، موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی به مناسبت ماه ماه محرم، نمایشگاه های مختلف هنری و کارگاه های خوشنویسی را با محور قیام عاشورا و مکتب حسینی به صورت رایگان، برگزار می‌کند.

گزارش _  مهدیه قمری

اخبـــــــار تخصصی
عضـویـت
آفرینش های هنری
اخبار
مدرسه عالی هنر رضوی
پژوهشی
نگارخانه
جشنواره های رضوان
انجمن
فروشـگــاه
تماس با‌ما
منو