به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی؛ نمایش «زنگار و آیینه» در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجربه روی صحنه می‌رود

  به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی؛ نمایش «زنگار و آیینه» در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجربه روی صحنه می‌رود


نمایش «زنگار و آیینه» اثر تولیدی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به کارگردانی محمد جواد استادی در بخش ویژه آثار صحنه‌ای جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به روی صحنه می‌رود.

 ، کارگردان نمایش «زنگار و آیینه» به عنوان اثر راه یافته به بخش ویژه چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: جشنواره بین‌المللی تئاتر با یک رویکرد ملی دنبال می‌شود  و در آن مجموعه‌ای از رویدادهای هنری در کنار هم به نمایش گذاشته می‌شود. 

محمد جواد استادی  با اشاره به اینکه این جشنواره همانند یک آکادمی زمینه جریان سازی هنر نمایشی ایران را فراهم می‌کند، افزود: این جشنواره ویترینی است از تئاتر ایران که در آن آثار راه یافته از استان‌های مختلف کشور به روی صحنه می‌رود و فرصتی است که هنرمندان در سطوح مختلف با یکدیگر تعامل و گفت‌وگو داشته باشند و هم این امر نیز زمینه تولید آثار جدیدی را فراهم می‌کند. 

استادی با بیان اینکه نمایش «زنگار و آیینه» اولین اثر راه یافته مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی  به جشنواره بین‌المللی تئا‌تر فجر است، ادامه داد: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از سال‌ها پیش در زمینه تولید آثار نمایشی اعم از کودک و بزرگسال، حمایت از هنرمندان در مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی (ره) فعالیت می‌کند و به طور ویژه طی سال‌های گذشته از تولید آثار نمایشی خیابانی و نمایش‌های تولید شده خارج از مؤسسه که رویکرد رضوی داشته‌اند، حمایت کرده است و چندین نمایشنامه نیز با همکاری چهره‌های برتر نمایشنامه نویسی ایران در حال نگارش هستند که با کمک آن می‌توان خلا متن در حوزه رضوی را پر کرد.

وی با تاکید بر اینکه «زنگار و آیینه» مفهوم دینی و رضوی و قالب اپیزودیک دارد، ادامه داد: این نمایشنامه به مساله بحران ارتباط انسانی بین افراد می پردازد، ارتباطاتی که در جامعه مدرن دچار گسست شده و این خلل در ارتباط بین انسانها در زندگی‌شان اثر گذاشته است.

کارگردان تئاتر زنگار و آیینه با بیان اینکه نمایش مزبور بحران انسان مدرن را نشان می‌دهد که تمسک به معنویت و اتصال به امام رضا(ع) به عنوان یک عنصر معنوی بذر امید را دل‌ها می‌کارد و  افراد می‌توانند با یک امیدواری با پشتوانه نگاه حضرت به مسیر خود ادامه دهند و بر مشکلات فائق آیند، بیان کرد: در این نمایش تلاش شده است که مبانی و مفاهیم دینی به شکل مستقیم یا تریبون وار به مخاطب ارایه نشود، بلکه با بهره گیری از عوامل دراماتیک تبدیل به فرم هایی در عالم هنر گردد تا در خودآگاه مخاطب اثر بگذارد و بنشیند.

استادی اظهار کرد: نمایشنامه با عنوان «آیینه‌های روبه رو» توسط شادی غفوریان چند سال قبل در هفت اپیزود نوشته شد، جوایزی را نیز از جشنواره های مختلف بابت نمایشنامه نویسی دریافت کرده اما تاکنون اجرای صحنه‌ای نداشته است. امسال با مشورتی که با نویسنده شد، یک اپیزود به آن اضافه شد.

وی با اشاره به اینکه تهیه کننده این نمایش «مهدی شریفی» است، اضافه کرد: مجموعه‌ای از  بازیگران توانمند پیشکسوت از جمله  «امیرستان امیرپور، امیر محاسبتی، پرستش سلطانی، محبوبه سلطانی، امیر هاشمیان، زینب مشعل‌دار، ابرا زوجاجی، حسین شیبانی و سمیه سرگلزاده»  در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

کارگردان نمایش زنگار و آیینه  ادامه داد: این نمایش روز پنج‌شنبه ۱۱ بهمن در دو نوبت ساعت ۱۶:۳۰ و ۱۹ به روی صحنه می‌رود . تلاش ما این است که اثر تولیدی بازتاب دهنده ظرفیت وجودی حضرت رضا (ع) باشد . برای انسان امروزی خلا تمسک به ائمه معصومین (ع) بزرگترین چالش شده است امیدواریم بتوانیم این پیوند با بزرگان دینی را برقرار کنیم و امید و زندگی به زندگی ما بازگردد .

وی یادآور شد: رسالت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اجرای عمومی است امید می‌رود این اثر با برنامه‌ریزی در سال‌های آینده اجرای عمومی داشته باشد. 
تاريخ: ۱۴۰۳/۱۱/۱۱