به همت موسسه آفرینشهای هنری نشست تخصصی انجمن ادبی رضوی با موضوع «جايگاه شعر رضوی در ادبيات امروز» در جوار بارگاه منور امام هشتم (ع) برگزار شد .
سید سهیل محمودی، شاعر و نویسنده برجسته کشورمان در این نشست تخصصی که با حضور جمعی از شاعران آیینی پیشکسوت و جوان در حرم مطهر رضوی برپا شد، با بیان این که ما همه امام رضایی هستیم و هر کسی با ایشان اُنس بگیرید؛ یعنی در حقیقت با یک تمدن پیوند خورده است، گفت: انجمن ادبی رضوی میتواند زمینه را برای ترویج اخلاق رضوی در بین جوانان و نسل آینده فراهم سازد.
وی ادامه داد: عشق و ارادت مردم به امام رضا (ع)، نماد پیوند ملتهاست و افزود : این امام همام نهتنها متعلق به ایرانیان، شیعیان، مسلمانان و جهانیان هستند؛ بلکه تعلق به تمام بشریت دارند و نباید در شعر رضوی برای این امر مرزی داشته باشیم.
این شاعر و نویسنده پیشکسوت با بیان این که برپایی محافل مذهبی بسیار ارزشمند است و باید جایگاهش در جامعه محفوظ بماند، خاطرنشان کرد: شعر نباید برای مناسبتهای خاص و برای مجالس مدح و مرثیه سروده شود، بلکه باید عامتر و با درنظرگرفتن افقها گفته شود.
محمودی افزود: ادبیات، راه تربیت است و ما باید در خلق آن آسیبها و رنجها را مدنظر داشته باشیم، ما شعر را باید از زاویه اینکه امام رضا (ع) متعلق به همه است و مرز قومیتی، جغرافیایی و... نمیشناسد، خلق کنیم و از این راه، جذابیت حرم مطهر را به جهانیان نشان دهیم.
وی با بیان این که هنر، اثرگذارترین راه برای نهادینهکردن اخلاق در جامعه است، افزود: ادبیات علوی، رضوی و آیینی، ادبیاتی است که هم برای تاریخ و هم برای نسل آینده گفته میشود و اخلاق را برای بشریت به ارمغان میآورد.
این شاعر و نویسنده پیشکسوت ادامه داد: ادبیات روزگار ما باید برای نسل آینده و قرنهای بعدی یک معماری باشد که برای مخاطبین از یک پیشینه صحبت کند و تداوم داشته باشد و طوری جلو برویم که سرودهایمان در بخشهای فرهنگی و مذهبی و... برای نسلهای آینده نتیجههای سازندهای را برجای بگذارد.
سید سهیل محمودی در پایان در مدح امام رضا (ع) ابیاتی را بیان کرد:
قمری زغمت به نغمه خیزان از دشت
هم ابر گذشت اشکریزان از دشت
با شوق تو پرواز کبوتر از بام
آهو به پناه تو گریزان از دشت
گفتنی است، در این نشست ادبی همچون سایر نشستهای هفتگی انجمن ادبی رضوی، تعدادی از شاعران حاضر سرودههای خود را در موضوعات و قالبهای مختلف قرائت کردند.