همکاریهای آموزشی و پژوهشی میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر ایران با محوریت «مکتب هنر رضوی»، با تمدید تفاهمنامه همکاری پیشین و دائمی شدن آن، گسترش یافت.
این تفاهمنامه با حضور امیرمهدی حکیمی، مدیر عامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، محمدرضاحسنایی، رئیس دانشگاه هنر ایران، حجتالاسلام داود رنجبران، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر و محمدجواد استادی، مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی، پنجشنبه، 18 مردادماه 1403، در محل این مؤسسه در مشهد مقدس، منعقد شد.
تفاهمنامه مذکور که به امضای مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر ایران رسیده، از لحاظ زمانی دائم بوده و تا زمانی که دو مجموعه تمایل به همکاری داشته باشند، ادامه خواهدداشت.
در ادامه، مدیرکلان پروژه مکتب هنر رضوی در اینخصوص در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: مؤسسه در راستای تولید ادبیات نظری در حوزه این مکتب، تفاهمنامههایی را با مراکز مهم پژوهشی و آموزشی کشور منعقد کرده است. در این بین، دانشگاه هنر ایران به عنوان دانشگاهی مرجع در حوزه هنر، اولین مجموعه دانشگاهی بود که مؤسسه در این حوزه با آن، وارد تعامل و گفتوگو شد.
محمدجواد استادی گفت: تفاهمنامه سه سالهای میان این دو مجموعه در سال 1400، منعقد شده بود که براساس آن تلاش شد تا در عرصههای مهمی همچون آموزش و پژوهش با نگاهی به معارف رضوی و پیوند آن با هنر، اقداماتی صورت گیرد.
وی افزود: اجرای این تفاهمنامه تا کنون، دستاوردهای جدی را به دنبال داشته و تأثیرات ویژهای در جریانسازی در فضای پژوهشی هنر کشور از جمله بین استادان و دانشجویان هنر در حوزه رضوی گذاشته تا جاییکه موجب شد مدیران دو مجموعه براساس این تجربه موفق، تفاهمنامه همکاری مشترک خود را امروز تمدید کنند.
اهداف تفاهمنامه جدید
مشاور مدیر عامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با اشاره به این که اهداف انعقاد تفاهمنامه سه ساله نخست، جزئیتر بود، تصریح کرد: اهداف این تفاهمنامه جدید، تغییراتی بنیادین کرده و اهداف در آن گستردهتر و کلانتر دیده شده تا به ایده مکتب هنر رضوی نزدیکتر شود.
وی ادامه داد: از جمله این اهداف میتوان به تقویت ادبیات نظری ایده مکتب هنر رضوی، تقویت گفتمان ایده مکتب هنر رضوی، طرح و بازخوانی ایده مکتب هنر رضوی در فضای دانشگاهی بینالملل و تقویت عرصه نظریهپردازی هنراسلامی به ویژه هنر شیعی بر مدار ایده مکتب هنررضوی، اشاره کرد.
استادی افزود: همچنین میتوان از اهدافی همچون توانمندسازی نیروی انسانی کارآمد مرتبط با ایده مکتب هنر رضوی در عرصههای آموزش و پژوهش و توانمندسازی دانشجویان رشتههای هنر در زمینه حوزههای معرفتی و فرهنگ رضوی، نام برد.
وی گفت: اولین تفاهمنامه میان دو مجموعه در زمانی منعقد شده بود که ایده مکتب هنر رضوی در ابتدای مسیرش بود، اما تجربه چند ساله موجب شده تابه شکل جدیتر به این ایده بپردازیم.
مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی ادامه داد: در این راستا، کمیتهای متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه هنر و نمایندگانی از مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، هر سه ماه یک بار، چگونگی پیشرفت تفاهمنامه را بررسی و گزارش میکنند. نمایندگانی نیز از هر دو مجموعه، مسئول اجراییکردن آن هستند.
وی بیان کرد: امیدواریم اجراییکردن این تفاهمنامه جدید در گام نخست تا پایان سال جاری، دستاوردهای متفاوتی نسبت به اجراییکردن آن در سه سال گذشته به دنبال داشته باشد. بیتردید، از مهمترین گامهای آن، انعقاد یک قرارداد پژوهشی بین دو مجموعه است.
اجرای برنامههای پژوهشی
همچنین استادی در بخش دیگری از این گفتوگو تشریح کرد: مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی که در حدود دو سال و نیم گذشته، ایدهای را تحت عنوان مکتب هنر رضوی به طور رسمی دنبال کرده، در ماههای اخیر به موفقیتهایی در زمینه تقویت ادبیات نظری این حوزه و توسعه گفتمان آن در فضای عمومی و نخبگانی کشور، دست یافته است.
وی گفت: در واقع، مکتب هنر رضوی، ایدهای است که تلاش میکند به پرسش بنیادین «چگونه امکان تجلی ملموس و محسوس آموزهها و معارف رضوی به کمک زبان»، پاسخ دهد.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ادامه داد: در این مسیر، ایده مکتب هنر رضوی به شکل ابتدایی مطرح و در گام اول، تلاش شد تا در زمینه مبادی و مبانی نظری آن، جمعبندیهایی صورت بگیرد.
وی افزود: در این میان، برگزاری کنگره بینالمللی مکتب هنر رضوی، از جمله اقداماتی بود که تلاش کرد اندیشمندان مختلف؛ از داخل و خارج ایران، نگاههای نظری خود را نسبت به ایده مکتب هنر رضوی مطرح کنند.