در آستانه دهه امامت و ولایت محقق شد؛ نمایش آثار هنرجویان خوشنویسی استاد هادی سیدخانی در نگارخانه رضوان مشهد

  در آستانه دهه امامت و ولایت محقق شد؛ نمایش آثار هنرجویان خوشنویسی استاد هادی سیدخانی در نگارخانه رضوان مشهد

به مناسبت فرارسیدن دهه امامت و ولایت، چهارمین نمایشگاه «سِر صریر» با نمایش آثار خوشنویسی جمعی از هنرجویان مکتب هنر رضوان زیر نظر استاد هادی سیدخانی، در نگارخانه رضوان مشهد گشایش یافت.

استاد سیدخانی بعدازظهر شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ در افتتاحیه نمایشگاه «سر صریر ۴» در نگارخانه رضوان ، گفت: بیش از ۶۰ اثر خوشنویسی به خط نستعلیق در قالب‌ها و شاخه‌های مختلف آن، از ۳۴ هنرجو در دوره‌های استادی و فوق ممتاز مکتب هنر رضوان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته شده است. 
این مدرس، با اشاره به این‌که سومین نمایشگاه گروهی هنرجویانش با عنوان سر صریر در سال ۱۳۹۷ در نگارخانه رضوان برپا شده بود، ادامه داد: آثار نمایشگاه حاضر نیز در حدود دو سال اخیر با مضامین مذهبی و ادبیات عرفانی در ابعاد مختلف خلق شده است. 

وی با بیان این‌که کتابت تمامی آثار نمایشگاه سر صریر زیر نظر او انجام شده است، گفت: هدف ما از برگزاری چنین نمایشگاهی، در حقیقت تشویق هنرجویان است تا بتوانند در بخش حرفه‌ای هنر خوشنویسی نیز وارد شوند و حضور در نمایشگاه را تجربه کرده، با انرژی بیشتری به فعالیت هنری خود ادامه دهند. 

استاد سیدخانی افزود: در واقع، بخشی از تعلیمات هنر در کلاس آموزشی ارائه نمی‌شود بلکه مربوط به محیط خارج از کلاس به ویژه شرکت در نمایشگاه‌هاست و هنرمندان خوشنویس باید بتوانند آثار هنری خود را پس از کتابت به مرحله نمایشگاه نیز برسانند. 
 

جایگاه هنر خوشنویسی در جامعه

در ادامه این هنرمند، تصریح کرد: خوشنویسی به مثابه فرهنگ است و همه ما از سال‌های ابتدای زندگی خود با آن درگیر هستیم به طور مثال، در مدرسه تحت آموزش خط قرار می‌گیریم. در این میان، ایرانیان با خط نستعلیق به خوبی آشنا هستند و خوش خطی نیز در جامعه جزء محاسن فرد محسوب می‌شود.  

استاد سیدخانی با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم(ص) درباره اهمیت خوشنویسی گفت: البته این هنر با توجه به جایگاه قدسی آن و وجود روایات مختلف درباره اهمیت آن، هنوز جای رشد و ارتقاء بیشتری در جامعه در مقایسه با سایر رشته‌های هنری دارد و متولیان امر باید بیشتر به این موضوع بپردازند. 

وی افزود: در این میان، نقش رسانه‌ها بسیار مهم است و آنها می‌توانند با پوشش بیشتر برنامه‌های هنری، بویژه خوشنویسی که با مسائل مذهبی نیز عجین شده است، به دیده شدن آثار هنری و فرهنگ‌سازی در جامعه کمک کنند. 
همچنین این مدرس از مکتب هنر رضوان به عنوان یکی از کانون‌های مهم آموزش هنر خوشنویسی در مشهدمقدس نام برد و تصریح کرد: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی فضای آموزشی بسیار خوبی در این مرکز برای اهل هنر فراهم کرده است و کارکنان آن همواره تعامل درستی با هنرمندان داشته و دارند که قابل تقدیراست.
 

معرفی هنرمندان نمایشگاه 
آثاری از استاد هادی سیدخانی، زهره سبک‌خیز، اعظم مدرسی، مهدیه جامی خواه، بابک آوازی، مصطفی رضایی، سیدرضا حبیب‌زاده شجاعی، سحر حبیب‌زاده شجاعی، مهتاب آقابکی، سمیه زرندی، سیدحاتم تفتی، قربان محمد صفرزاده، جهانگیر میلانی، علیرضا غلامحسینیان، تکتم چمنی اصغری، مهدی محمدی و محمد جواد نوایی لواسانی، در نمایشگاه سر صریر قابل مشاهده است. 

همچنین آثاری از زینب اژدرمحمدی، عاتکه صابری، مهدی رحیمی مقدم، وحید فهمیده، فهیمه شریفی، حسن تیموری سلامی، سیدمحمود علوی، امین بهروز، زهرا پرستنده، سیدحمید کاظمی، حبیب‌الله زارعی، عصمت فقیهی، منصوره شادکام، طیبه قربانی، سحر بابایی، حسن رضا انتظار، مصطفی رضایی و محمود احمدی جوان، در این نمایشگاه خوشنویسی به چشم می‌خورد. 

چهارمین نمایشگاه گروهی سر صریر، تا پنج‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳، در ساعات ۹ تا ۱۳ و 17 تا 20 در نگارخانه رضوان واقع در مشهد، خیابان کوهسنگی ۱۷، شماره ۱۶، پذیرای هنردوستان است.
تاريخ: ۱۴۰۳/۳/۲۷