به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر، نخستین روز دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت «مکتب هنر رضوی» با دو پنل تخصصی در مشهدمقدس برگزار شد.
کنگره دو روزه مکتب هنر رضوی که صبح چهارشنبه ۲۲ آذرماه با حضور تولیت آستان قدس رضوی در محل تالار شیخ طبرسی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی آغاز به کار کرده بود، در روز نخست با برگزاری دو پنل از ساعت ۱۵ تا ۱۹ و ارائه ۹ مقاله توسط استادان و پژوهشگران داخل و خارج کشور پیگیری شد.
در نخستین پنل به عنوان یک پنل بینالمللی، «سلیمان بِرک» از استانبول ترکیه در خصوص خوشنویسی در حرم مطهر امام رضا(ع)، «ابو موسی محمد عاریف بلاه» از چین با محوریت اهمیت و ارزش شخصیت حضرت رضا(ع) برای صلح جهانی و «اولِنا لِوچِنکو» از اوکراین با موضوع مطالعه تطبیقی فضای زیارتی در کلیسای پیچرسک لاورا در کییِف و حرم مطهر امام رضا(ع) به صورت ارتباط برخط(آنلاین) به سخنرانی پرداختند.
تبیین گفتمان مکتب هنر رضوی در دومین پنل
در دومین پنل نیز با محوریت گفتمان مکتب هنر رضوی، فاطمه محمد پژوهشگر مجمع فلاسفه ایران با محوریت «احیای گفتمان رضوی در زیست جهان معاصر» و محبوبه نقوی استادیار دانشگاه هنر با محوریت «تأثیر محیطهای بازی در رواق کودکان بر ارتقاء حس دلبستگی کودکان به حرم مطهر امام رضا(ع)»، سخنرانی کردند.
از دیگر سخنرانیهای این پنل میتوان به ارائه مقاله با عنوان «تحلیل روایی و نشانهای پویانماییهای سینمایی ایرانی با محوریت مکتب هنر رضوی» توسط رضا سربخش دانشجوی دکتری مطالعات رسانه، رادیو و تلویزیون دانشگاه صدا و سیما و مقاله با محوریت «تحلیلی بر رابطه کالبد حرم مطهر رضوی و بافت شهری پیرامون در سده اخیر» توسط سیدمهدی خاتمی دانشیار دانشکده هنر دانشگاه تربیتمدرس اشاره کرد.
همچنین میتوان از ارائه مقاله «عناصر نمادین دیداری در فضای قدس رضوی، کبوتران حرم» توسط سیدنجمالدین امیرشاهکرمی استادیار پویانمایی و سینما دانشگاه تربیتمدرس و مقاله «تأملی در اقتضائات روشی پژوهش در هنر رضوی در دوره معاصر» با حضور محمدرضا قائمینیک عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه علوم اسلامی رضوی نام برد.
گفتنی است، کنگره بینالمللی مکتب هنر رضوی با ۴ پنل تخصصی و انجام بیش از ۲۰ سخنرانی توسط استادان و پژوهشگران داخلی و خارجی در روزهای ۲۲ و ۲۳ آذر 1402 در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) در حال برگزاری است.