دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با حضور تولیت آستان قدس رضوی و با محوریت «مکتب هنر رضوی» در جوار حرم مطهر رضوی آغاز به کار کرد.
کنگره بینالمللی «مکتب هنر رضوی» با مشارکت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر و با حضور حجتالاسلام و المسلمین احمد مروی تولیت معزز آستان قدس رضوی ، دکتر مجید شاهحسینی رئیس فرهنگستان هنر و جمعی از مدیران آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر و همچنین استادان دانشگاههای داخلی و خارجی صبح امروزچهارشنبه 22آذر در تالار شیخ طبرسی سازمان علمی و فرهنگی این آستان مقدس در مشهد برگزار شد.
در این مراسم، امیرمهدی حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری رضوی با تاکید بر اهمیت دانش، خردگرایی و اندیشهورزی اظهار کرد: در این راستا ما در این موسسه بر آن شدیم تا آفرینشهای هنری در این بارگاه ملکوتی را با مبانی نظری هنری همراه کنیم تا به شناخت مکتب هنر رضوی برسیم.
وی ادامه داد: بدین منظور نخست با دانشگاه هنر تفاهمنامه امضا کردیم که منجر به انجام اقدامات گستردهای شد و کنگره مکتب هنر رضوی بخشی از ثمرات آن بوده است.
دبیرکل کنگره با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با تعدادی از مراکز مختلف دانشگاهی و هنری کشور افزود: در این مسیر جدید فعالیت موسسه با محوریت مکتب هنر رضوی، هدف اصلی ما دستیابی و تبیین مبانی نظری این مکتب و امتداد اجتماعی آن در زیست انسان معاصر است که در این راستا از هیچ کوششی کوتاهی نخواهیم کرد.
انجام برنامههای مختلف پژوهشی
همچنین محمدرضا حسنایی رییس دانشگاه هنر در این مراسم اظهار کرد: ما به همت آستان قدس رضوی و انعقاد تفاهمنامه با موسسه آفرینشهای هنری این آستان مقدس فرصت پیدا کردیم تا درباره مکتب هنر رضوی صحبت کنیم.
وی ادامه داد: این اتفاق محفلی برای اندیشیدن بود که به برگزاری نشستهایی ختم شد و همه ما بر این باور بودیم این مکتب وجود دارد، البته ما این مکتب را کشف نکردیم بلکه افتخار غبارزدایی آن را داشتیم.
حسنایی با اشاره به انجام طرحهای پژوهشی، تدوین رسالههای دکتری و مقالات مختلف به عنوان دیگر دستاوردهای آینده این همکاری مشترک گفت: برگزاری این کنگره نیز ماحصل نشستهایی است که در ادامه این همکاریها انجام شده است.
رییس این کنگره از جشنواره هنری گنجینه مهر رضوی به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای همکاری دانشگاه هنر و موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با محوریت تولید آثار هنری رضوی نام برد و افزود: در این دوره اتفاقات بیشک شاهد تدوین کتابهایی نیز خواهیم بود.
وی تصریح کرد: امیدوارم این کنگره در سالهای آینده نیز ادامه یابد و بتوانیم مکتب هنر رضوی را به جهانیان معرفی کنیم و جهان از هنر شیعی و آنچه در حرم مطهر حضرت رضا(ع) برای روشنایی آفریده شده است، استفاده کند.
معرفی روند برگزاری کنگره
در ادامه محمدجواد استادی دبیر اجرایی کنگره مکتب هنر رضوی به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری و روند اجرای این کنگره پرداخت.
وی با اشاره به اعلام فراخوان این کنگره در ۲۷ تیرماه سال جاری در ۶ محور موضوعی در تهران گفت: در مجموع ۲۵۰ چکیده مقاله در این کنگره دریافت شد که در نهایت به ۹۰ مقاله رسیدیم.
استادی با اشاره به ارائه ۵۱ مقاله در کنگره مکتب هنر رضوی افزود: این کنگره در طی دو روز با ۴ پنل از جمله یک پنل بینالملل با سه سخنران از کشورهای چین، اوکراین و ترکیه و سه پنل دیگر با ارائه بیش از ۲۰ مقاله برگزار خواهد شد. وی با بیان اینکه مراکز مختلف دانشگاهی و فرهنگی هنری کشور نیز پشتوانه ما در برگزاری این کنگره بودند، گفت: پنج نشست تخصصی جانبی نیز در این کنگره شامل دو نشست در دانشگاه تربیت مدرس، دو نشست در دانشگاه هنر در تهران و یک نشست در مدرسه اسلامی هنر در قم برپا شد.
گام نخست در گفتمان مکتب هنر رضوی
دبیراجرایی کنگره مکتب هنر رضوی خاطرنشان کرد: برگزاری این کنگره گام نخست مسیر ما در گفتمان مکتب هنر رضوی است که امیدوارم برکات آن آغازی برای ادامه راه ما در این مسیر باشد.
در افتتاحیه این کنگره از کتاب چکیده مقالات دومین کنگره فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی نیز رونمایی شد.