بازدید اعضای بنیاد «رستو» مالزی از دستاوردهای قرآنی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی

 بازدید اعضای بنیاد «رستو» مالزی از دستاوردهای قرآنی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی


هیئت اعزامی بنیاد کتابت و نشر قرآن «رستو» مالزی با حضور در نگارخانه رضوان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از نزدیک با منتخبی از دستاوردهای این مؤسسه در حوزه هنرهای اسلامی و قرآنی آشنا شدند.  

نشست هم‌اندیشی بنیاد کتابت و نشر قرآن رستو با  مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی صبح چهارشنبه 12 مهرماه با حضور هیئت 10 نفره این بنیاد از مالزی، امیرمهدی حکیمی مدیرعامل این مؤسسه، محمدجواد استادی مشاور مدیرعامل مؤسسه و تنی چند از مدیران و استادان آن، در محل نگارخانه رضوان مشهد برگزار شد.  
مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این نشست اظهار کرد: این مؤسسه در حوزه‌های مختلف هنری همچون آموزش هنرهای اسلامی و مدرن، تولید آثار هنری متنوع، پژوهش پیرامون گنجینه‌های هنری حرم رضوی، چاپ آثار نفیس هنری و...  فعالیت می‌کند.  
حکیمی ضمن اشاره به تولید آثار پویانمایی قرآنی در این مؤسسه گفت: ما آمادگی داریم در حوزه برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های مشترک با بنیاد رستو همکاری کنیم، به طور مثال می‌توانیم آثار این بنیاد را در نگارخانه رضوان درمعرض نمایش بگذاریم.  
وی با تأکید بر نمایش 2 هزار اثر هنری موجود در حرم مطهر رضوی در قالب تابلوهای نفیس در راهروها و دیوارهای هتل «قصر الضیافه» مشهدمقدس افزود: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی این هتل را به یک هتل موزه مبدل کرده است و این آمادگی را دارد تا مشابه این اقدام را در هتل‌های کشور مالزی نیز انجام داده و آثار هنری قرآنی را در این هتل‌ها در معرض دید گردشگرانی از سراسر جهان از جمله غیرمسلمانان قرار دهد.  
 
اهمیت احیای هنرهای اسلامی
 
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی نیز در این نشست ضمن تقدیر از فعالیت‌های بنیاد رستو برای گسترش ارتباطات بین مسلمانان، ابلاغ پیام اسلام به جهانیان و احیای هنرهای اسلامی، گفت: همچنین فعالیت‌های بنیاد رستو در استفاده از هنرهای اسلامی در عرصه مسائل جاری زندگی همچون توجه به هنر معماری ارزشمند است.
وی با بیان این‌که یکی از آرزوهای ما نیز در این مؤسسه، احیای هنرهای اسلامی در جهان معاصر است، ادامه داد: مطالعه تاریخ جهان اسلام و دستیابی به مدلی برای احیای هنر در ذیل مکتب هنر رضوی، از مهمترین اهداف ما در این مؤسسه به شمار می‌آید.
وی با اشاره به قدمت چند صد ساله آثار هنری حرم مطهر امام رضا(ع) و بهره‌گیری از آن‌ها در احیای هنرهای گذشته، اظهار کرد: اگر ما و بنیاد رستو بتوانیم محور و مسیر مشترک فعالیت‌های دو مجموعه را پیدا کنیم، می‌توانیم آن را به یک تفاهم همکاری جدی تبدیل کرده و ماحصل آن را در حوزه‌های مختلف هنری به ویژه قرآنی ارائه کنیم.  
استادی از ابزار هنر به عنوان زبانی جهان شمول برای ارائه مفاهیم قرآنی نام برد و افزود: اولین کنگره «مکتب هنر رضوی» نیز با مشارکت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر در سال جاری در مشهد برگزار خواهد شد. ما در این مجال از بنیاد رستو دعوت می‌کنیم تا به عنوان مشارکت‌کننده معنوی در این کنگره شرکت کنند.

معرفی فعالیت‌های بنیاد رستو

«عبداللطیف میراسا» رئیس اجرایی بنیاد رستو نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در نگارخانه رضوان و آشنایی با آثار هنری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بیان کرد: در دو روز گذشته ضمن تشرف به حرم مطهر رضوی، منتخبی از آثار هنری زیبای این آستان مقدس را از نزدیک دیدم و بسیار متعجب بودم.  
وی ادامه داد: امروز که از آثار خوشنویسی و تذهیب این نگارخانه دیدن کردم، متوجه شدم چه هنرمندان و استادانی در پشت تولید آثار حرم مطهر بودند.  
میراسا با اشاره به فعالیت‌های متنوع بنیاد رستو در حوزه نشر قرآن و آموزش انواع خطوط از جمله نستعلیق در مرکز آموزشی این بنیاد گفت: ما در تلاش هستیم تا قرآن‌های نفیسی مزین به هنرهای فاخر تولید کنیم تا نسل‌های آینده به آن افتخار کنند. بنابر این در این حوزه می‌توانیم با مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی همکاری داشته باشیم.  
وی همچنین به برخی از اقدامات این بنیاد در انتقال پیام زیبای اسلام به سایر ملل همچون برگزاری نمایشگاه در نیوزلند اشاره کرد.  
پخش کلیپ‌هایی از خلق آثار هنری قرآنی توسط استادان مکتب هنر رضوان مشهد، چگونگی تبدیل هتل قصر الضیافه توسط مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به یک هتل موزه، منتخبی از آثار پویانمایی مؤسسه و همچنین کلیپ معرفی فعالیت‌های بنیاد کتابت و نشر قرآن رستو در مالزی، از دیگر برنامه‌های این نشست بود.
در پایان این بازدید و نشست نیز هدایایی از محصولات هنری رضوی این مؤسسه با برند «مهر» به اعضای هیئت اعزامی بنیاد رستو به رسم یادبود تقدیم شد.  
شایان ذکر است، منتخبی از دستاوردهای مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در بیش از سه دهه گذشته؛ از تابلوهای نگارگری، خوشنویسی، تذهیب و گل و مرغ تا کتاب‌های نفیس همچون مجموعه شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی، نسخه بازنشر شده قرآن بایسنغری و قرآن ابراهیم سلطان، کتاب‌های مجموعه آثار دوره‌های مختلف جشنواره تذهیب‌های قرآنی، در نگارخانه رضوان مشهد در معرض نمایش مهمانان حاضر قرار گرفت.

تاريخ: ۱۴۰۲/۷/۱۳