فصل جدید همکاری‌های هنری آستان قدس رضوی با دانشگاه‌های مشهد

 فصل جدید همکاری‌های هنری آستان قدس رضوی با دانشگاه‌های مشهد
زمینه‌های گسترش همکاری‌ و ارتباطات هنری بین مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه‌های مشهدمقدس در نشست هم‌اندیشی مشترک بررسی شد.

 این نشست با حضور جمعی از مسئولان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و مدیرانی از مؤسسه آموزش عالی فردوس، مؤسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، دانشکده فنی دختران مشهد الزهرا(س) و مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر یک، صبح امروز در محل این مؤسسه در مشهد برگزار شد.


همکاری در حوزه‌های تولیدی و پژوهشی
امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در خصوص برگزاری این نشست مشترک با مراکز دانشگاهی شهر مشهد گفت: امیدوارم ارتباطات مؤسسه با این مراکز در حوزه تولید آثار هنری رضوی؛ چه با استفاده از گنجینه آرایه‌های هنری موجود در حرم مطهر رضوی و چه سخنان و روایات حضرت رضا(ع) و مقوله زیارت گسترده‌تر شود و بتوانیم از ظرفیت هنرمندان جوان و خلاق محصل در این مراکز دانشگاهی بیشتر استفاده کنیم. 
وی ادامه داد: همچنین بتوانیم در حوزه‌های پژوهشی از ظرفیت‌ها و تجربیات استادان و دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی این مراکز استفاده کنیم. 
حکیمی تصریح کرد: بی‌شک با شکل‌گیری این ارتباط دو سویه بین این مؤسسه و مراکز آموزشی هنر، برگزاری نشست‌های آموزشی و پژوهشی و کارگاه‌های مشترک و تولید آثار مختلف هنری نیز گسترده‌تر می‌شود. 
وی افزود: همچنین دانشجویان و دانش‌پژوهان هنر با مفاهیم و محتواهای رضوی بیشتر آشنا می‌شوند به خصوص که مکتب هنر رضوی بدون آشنایی آنان با این مفاهیم شکل نخواهد گرفت. 
حکیمی گفت: این همکاری‌ها می‌تواند در قالب حمایت از پایان‌نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی و حتی چاپ آثار شاخص، بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشی استادان و دانشجویان ارشد و دکتری در چاپ نشریه علمی- پژوهشی مکتب هنر رضوی، حمایت از محصولات تولیدی دانشجویان مقاطع مختلف با محوریت مضامین رضوی و زیارت از طریق حوزه بازرگانی این مؤسسه و ایجاد فضایی برای رشد آنان در حوزه اقتصاد هنر، انجام شود.  
وی با بیان اینکه اولویت نخست این مؤسسه در تعامل با دانشگاه‌ها، ارتباط با استادان و دانشجویان شهر مشهد است، افزود: مشهدمقدس، یکی از شهرهای تأثیرگذار و مهم در جریان‌های ادبی و هنری کشور است چنان‌که هنرمندان برجسته‌ بسیاری در این شهر فعالیت داشته و دارند. امروزه نیز هنرمندان جوان بسیاری در دانشکده‌ها و مراکز آموزش عالی هنری این شهر مشغول فعالیت و تحصیل هستند. 
 

اهمیت خانه هنری حضرت رضا(ع)
همچنین مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بیان کرد: ما این مؤسسه را خانه هنری حضرت رضا(ع) می‌دانیم، از این رو باید هنرمندانی که عاشق حضرت رضا(ع) هستند بتوانند با این مؤسسه ارتباط گرفته و در حوزه رضوی فعالیت کنند. 
وی ادامه داد: در حدود دو سال اخیر نیز تلاش کردیم ارتباط‌مان با استادان و چهره‌های برجسته هنری کشور گسترده‌تر و سازمان‌یافته‌تر شود و فضا نیز برای فعالیت دانشجویان باز شود. امیدواریم در آینده شاهد تولید آثار فاخر هنری با نگاه هنر معاصر و امروز ایران در زیرمجموعه مکتب هنر رضوی باشیم.
حکیمی با تأکید بر اینکه هدف اصلی این مؤسسه با توجه به گنجینه عظیم هنری که در آستان قدس رضوی وجود دارد، رسیدن به «مکتب هنر رضوی» است، خاطرنشان کرد: در این مسیر مؤسسه با دانشگاه هنر، دانشگاه تربیت مدرس و جهاد دانشگاهی تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضا کرده که این همکاری‌ها به حوزه‌های اجرایی و عملیاتی رسیده است. 
 

آمادگی دانشگاه‌های مشهد برای گسترش همکاری‌ها
در این نشست محمدجواد استادی مشاور فنی و مجری کلان پروژه مکتب هنر رضوی نیز به پیشینه، وظایف و برنامه‌های مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با دو رویکرد توجه به اقتصاد هنر و مکتب هنر رضوی پرداخت و بر لزوم امتداد زیارت در زندگی روزمره و جاری مردم، به عنوان یکی از اهداف اصلی این مؤسسه تأکید کرد. 
شایان ذکر است، مدیران دانشگاه‌های حاضر نیز با معرفی ظرفیت‌های هنری مراکز خود بر لزوم توجه ویژه به اقتصاد هنر، بهره‌گیری هر چه بیشتر از توانمندی‌های هنرمندان جوان مشهدی، انگیزه‌بخشی به دانشگاهیان، برپایی نشست‌های مشترک و تولید آثار هنری رضوی در رشته‌های مختلف هنری در این نشست تأکید کرده و به بیان نظرات و پیشنهادهایشان در راستای گسترش همکاری‌ها با آستان قدس رضوی پرداختند.
تاريخ: ۱۴۰۱/۸/۲۲