هیئتی متشکل از مسئولان آستان مقدس حضرت علی(ع) ضمن آشنایی با فعالیتهای مختلف مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، در نشستی مشترک با مدیرعامل این مؤسسه، درباره زمینههای آغاز همکاری رایزنی کردند.
به گزارش آستان نیوز، «ماهر حمید» مشاور تولیت حرم مطهر حضرت علی(ع) در امور راهبردی و توسعه و تنی چند از مدیران آستان مقدس علوی در ادامه سفر خود به شهرمقدس مشهد با هدف آشنایی بیشتر با بخشهای مختلف آستان قدس رضوی، چگونگی عملکرد و ظرفیتهای این مجموعه، صبح امروز با حضور در مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با فعالیتهای مختلف این مؤسسه در شاخههای گوناگون هنری از نزدیک آشنا شدند.
گسترش ارتباطات دو ملت
در این نشست مشاور تولیت آستان مقدس علوی در امور راهبردی و توسعه با اشاره به برخی از فعالیتهای این آستان مقدس در حوزه هنرهای سنتی همچون کار روی چوب، شیشه و خطاطی، گفت: این سفر سرآغازی برای همکاریهای مشترک بین این دو عتبه مقدس است تا بدین طریق ارتباط میان دو ملت ایران و عراق و خدماترسانی به مردم دو کشور نیز گسترش یابد.
ماهر حمید با تأکید بر اهمیت نقش هنر در جامعه اضافه کرد: مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در زمینههای مختلف هنری به طور گسترده فعالیت کرده و رشد و پیشرفت خوبی داشته است.
وی ادامه داد: استفاده این مؤسسه از آنچه در حرم مطهر رضوی وجود دارد، همچون کاشیهای قدیمی، گلهای گلدانهای فوق ضریح مطهر و... برای تولید تابلوهای هنری متبرک بسیار جالب توجه است.
معرفی نگاه و ذائقه زائران عراقی
مشاور تولیت آستان مقدس علوی تصریح کرد: در نخستین گام، ظرفیتها و دستاوردهای هنری این مؤسسه را به تولیت حرم مطهر حضرت علی(ع) منتقل خواهیم کرد تا در آینده بتوانیم اتفاقات هنری آستان مقدس علوی را با همکاری آستان قدس رضوی گسترش دهیم.
وی افزود: البته آستان مقدس علوی نیز میتواند در زمینه شناخت نوع ذائقه مردم عراق با توجه به کثرت قومیتها به آستان قدس رضوی کمک کند. همچنین میتوانیم نوع نگاه زائران عراقی به حرم مطهر رضوی را به آستان قدس رضوی منتقل کنیم.
ظرفیتهای همکاریهای مشترک
در این نشست امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی نیز ضمن اشاره به سابقه بیش از ۳۰ سال فعالیت هنری این مؤسسه اظهار کرد: بخش مهمی از زائران حرم مطهر رضوی را زائران عراقی تشکیل میدهند و ما در تلاش هستیم تا متناسب با ذائقه آنها نیز آثار و محصولات هنری تولید کنیم.
وی ادامه داد: این مؤسسه آمادگی همکاریهای مشترک هنری با آستان مقدس علوی و انتقال تجربیات خود در حوزههای مختلف شامل شکلدهی ساختار اداری مرکزی مشابه مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در نجف، تولید محصولات هنری و ارائه آموزش در رشتههایی همچون پویانمایی، گرافیک، تذهیب و نگارگری را با بهرهگیری از ظرفیت استادان و هنرمندان برجسته ایرانی دارد.
حکیمی افزود: آستان مقدس علوی نیز میتواند در زمینه برگزاری جشنوارههای هنری بینالمللی همچون جشنواره بینالمللی عکس «مزارات»، از اطلاعرسانی فراخوان جشنواره تا برپایی نمایشگاه آثار منتخب در عراق، با این مؤسسه مشارکت کند.
شایان ذکر است، در این نشست نمونه محصولات هنری رضوی(مهر)، کتابهای نفیس قرآنی و ادبی و پژوهشی مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، فعالیتهای انجمن ادبی رضوی، تولیدات گوناگون دیداری و شنیداری، برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای هنری مختلف و برخی از برنامههای آینده این مؤسسه توسط مدیرعامل آن معرفی و ارائه شد
ا