همزمان با دومین سالگرد شهادت سید الشهدای مدافعان حرم ، کارگاه سه روزه نقاشی " نقش سربند" به همت موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با همکاری بنیاد فرهنگی روایت فتح از هشتم تا دهم دی ماه در رواق "دارالمرحمه" حرم مطهر رضوی برگزار شد .
در این کارگاه سیزده هنرمند از شهرهای های تهران ، بوشهر ، قم ، نیشابور و مشهد در حرم مطهر رضوی و در کنار مضجع شریف حضرت رضا علیه السلام گرد هم آمدند تا تصاویری از اسطوره رشادت و شجاعت مردان ایران زمین را بر بوم های نقاشی حک کنند.
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی استاد کاظم چلیپا که دبیری این کارگاه را برعهده دارد ضمن تشکر از برگزار کنندگان این برنامه می افزاید: این کارگاه که با محوریت خاص برگزار می شود بیشتر به منظور پاسداشت کاریست که سردار سلیمانی در کل منطقه انجام داد و امنیتی که او به ارمغان آورده بود .
وی افزود : دعوت برای حضور در این کارگاه را بدون هیچ ملاحظه ای پذیرفتم چرا که از یکسو نام امام رضاعلیه السلام در میان بود و از سوی دیگر قرار بر کاری برای سردار سلیمانی بود ، شخصی که به زعم من بر گردن همه ی ما حق دارد . نقاشی این پرتره ها و به نمایش گذاشتن آن اولین گام در مسیر شناخت افکار و عقاید این انسان بزرگ است ؛ چرا که همیشه خلق آثاری اینچنینی سرآغاز ایجاد سوالهای بعدی است .
استاد چلیپا در ادامه نقش موسسات و مراکز فرهنگی در ایجاد فضاهایی امن برای رشد هنرمندان سخن گفت و افزود: هنرمند برای رشد خود نیاز به فضایی امن دارد تا بدون دغدغه بتواند به خلق و تولید اثر بپردازد و ایجاد این فضا بر عهده مسئولین ، موسسات و مراکز فرهنگی و هنری است ؛ این فضا باید برای تمامی هنرمندان مهیا شود و آنوقت می توان امیدوار بود که از میان ایشان هنرمندانی اصیل و ناب پرورش یابند .
عباس برزگر گنجی از اساتید نقاشی استان تهران است که برای این کارگاه به مشهد دعوت شده است ، وی که دو نقاشی دیواری از چهره شهید سلیمانی را در کارنامه خود دارد در مورد برگزاری این کارگاه می گوید : برای برپایی چنین کارهایی باید چند نهاد دست به دست هم بدهند تا اراده تشکیل آن شکل بگیرد که خوشبختانه در این زمینه آستان قدس رضوی پا پیش گذاشته است .
وی افزود : وقتی هنر در سرزمینی بها داده شود باری از دوش فرهنگ کشور برداشته می شود چرا که در جامعه ای که هنر شناخته و ارزش گذاشته شود قطعا سطح فرهنگ جامعه نیز ارتقا خواهد بافت.
علی بحرینی از بوشهر در حالیکه دومین کار خود را در روز دوم شروع کرده است می گوید من سعی کرده ام در اثرم نگاه مهربان و بشارتی که از عالم بالا به سردار برای شهادت شده بود را به تصویر بکشم و این کمترین کاریست که می توانم برای ایشان انجام دهم و بگویم که سردار همیشه هست و در دل یکایک ما جای دارد .
وی در ادامه برگزاری این کارگاه را اتفاقی بسیار بجا و شایسته خواند و گفت : از آن اتفاق ها که در کشور کم داریم خصوصا در چنینی فضای معنوی که فرد می تواند فارغ از فضای بیرون و با طیب خاطر به خلق اثر بپردازد امیدواریم بشود این کارگاه درمناسبت های دیگر تکرار شود چرا که اگر این اتفاق در هر کجای دیگری می بود قطعا با این استقبال از سوی هنرمندان مواجه نمی شد.
عباس گودرزی که با تکینیک دیجیتال پینت بر روی پرتره ای از شهید سلیمانی کار می کند می گوید :بسیار خوشحالم از اینکه فرصتی پیش آمده تا در جوار امام عزیزمان به تصویر گری چهره نورانی این سردار رشید کشورم بپردازم .
وی در ادامه به معرفی تکنیکی که کارمی کند می پردازد و می گوید : آثارخلق شده با این تکنیک به راحتی قابل انتقال هستند ، چرا که از طریق همه فضاهای الکترونیکی می توان فایل های این اثر را انتقال داد و این سهولت در بسیاری از امور فرهنگی قابل اتکا می باشد .
کارگاه همچنان ادامه دارد ، هنرمندان هر کدام غرق در نقشی هستند که بر بوم نقش می بندد ، فرق نمی کند تکنیک چیست و ابزار کدام است ، رنگ روغن ، اکریلیک ، آبرنگ یا دیجیتال پینت ، آنچه بر بوم می نشیند نقشی است که پیش ازین در دلها نشسته است .
کارگاه جمعه دهم دی ماه خاتمه خواهد یافت و آثار از روز شنبه در کنار چند اثر دیگر که پیش ازین از سردار سلیمانی به تصویر کشیده شده است در نگارخانه رضوان مشهد به مدت یک هفته به نمایش گذاشته خواهد شد.