ضرورت توجه بیشتر به تولید مجموعه عکس در جشنواره «خانه دوست»

 ضرورت توجه بیشتر به تولید مجموعه عکس در جشنواره «خانه دوست»

 

عکاس برجسته کشور گفت: مسئولان برگزاری جشنواره خانه دوست باید به تولید مجموعه عکس نسبت به تک عکس در دوره‌های بعدی این جشنواره توجه بیشتری کنند.

مسعود زنده‌روح کرمانی در حاشیه برگزاری نشست تخصصی «انتخاب عکس با نگاهی به آثار جشنواره سراسری عکس خانه دوست» که بعدازظهر پنجشنبه 21 آذر 1398 در تبریز برگزار شد، در گفت‌وگو با دبیرخانه هفتمین دوره این جشنواره ابراز کرد: راهکارها و نکات لازم در زمینه انتخاب عکس برای شرکت در یک جشنواره، چگونگی کامل‌ کردن ایده‌ها و پروژه‌ها و توجه به تک عکس و مجموعه عکس در این نشست بیان شد.

وی افزود: همچنین آثار برگزیده دوره‌های پنجم و ششم جشنواره عکس خانه دوست در این نشست تخصصی دو ساعته به نمایش درآمد و ویژگی‌های آنها مورد بررسی قرار گرفت.

سخنران نشست حاضر با تأکید بر اینکه هفتمین دوره جشنواره خانه دوست در حال برگزاری است، گفت: بی‌شک این جشنواره با جشنواره‌هایی که تنها یک یا دو دوره برپا شدند، متفاوت است و از این جهت تأثیرگذار بوده و در بین عکاسان نیز شناخته شده است.

زنده‌روح کرمانی ادامه داد: همچنین این جشنواره با برگزاری اردوهای عکاسی توانسته فضایی برای تولید عکس جدید در محورهای موضوعی جشنواره فراهم می‌کند.

وی با اشاره به تعداد بالای آثار رسیده به جشنواره خانه دوست در سال‌های متمادی از سراسر کشور گفت: این جشنواره سطح خوبی در کشور دارد و بی‌شک در طول دوره‌های مختلف رشد کرده است.

 

حفظ خلاقیت هنری در آثار

زنده‌روح کرمانی درباره پیشنهادات خود برای ارتقای سطح جشنواره خانه دوست در دوره‌های بعدی بیان کرد: نباید مجموعه عکس و تک عکس را در یک سطح با یکدیگر ارزیابی کرد و به مجموعه عکس به عنوان موضوعی جداگانه باید شخصیت داد، چراکه مجموعه عکس بهتر جواب می‌دهد.

این هنرمند با اشاره بر اینکه تک عکس جایگاه خاص خود را دارد، افزود: همواره این مجموعه عکس است که اندیشه یک عکاس را درباره یک موضوع نشان می‌دهد و به بهتر دیدن کمک می‌کند.

وی گفت: شاید دبیرخانه جشنواره خانه دوست مجبور شود تغییراتی در موضوعات این جشنواره در سال‌های آینده ایجاد کند. حتی جشنواره می‌تواند بر اساس موضوع پایه امام رضا(ع) مسیر خود را ادامه دهد، اما هر سال به یک موضوع به عنوان بخش ویژه نگاه کند و طرحی جدید به این جشنواره بیفزاید.

زنده‌روح کرمانی تصریح کرد: وقتی موضوعی خاص در یک جشنواره مطرح است باید مسئولان جشنواره فضایی آزاد برای تمامی علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره فراهم کنند تا آنان بتوانند درباره آن موضوع کار کنند.

وی به محدودیت‌های عکاسی در صحن و سرای رضوی اشاره و اضافه کرد: وقتی این محدودیت‌ها وجود دارد، عکاسی به پیرامون موضوع اصلی جشنواره می‌رود و تنوع در آثار جشنواره کمتر می‌شود. به عبارتی عکاسان مجبور به عکاسی از فضای بیرونی و دور از حرم مطهر امام هشتم(ع) هستند.  

عضو هیئت داوران هفتمین جشنواره خانه دوست گفت: بخش‌هایی مانند زائران پیاده رضوی به محورهای جشنواره در ادوار اخیر افزوده شده است، اما موضوع اصلی جشنواره باید زیارت و مراسم‌های معنوی باشد که در داخل حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود.

وی برگزاری چنین جشنواره‌های هنری با محوریت فرهنگ رضوی را از وظایف مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی دانست و افزود: دغدغه‌ام بیشتر تولید عکس است تا گردآوری عکس و فکر می‌کنم تولید عکس و تنوع تصویری در جشنواره در حال کاهش است.

زنده‌روح کرمانی با تأکید بر اینکه تفاوتی بین عکس‌های موبایلی و دوربین حرفه‌ای قائل نیست، ابراز کرد: میزان عکس‌های موبایلی نسبت به عکس‌ با دوربین در حال افزایش است، در حالی که عکاسی با گوشی همراه امکانات عکاسی با دوربین حرفه‌ای را ندارد.

وی گفت: یک عکاس خلاق و تولیدکننده تصویر است، از این رو هیچ‌گاه نباید خلاقیت خود را کنار بگذارد. همچنین عکاسان نباید برای جشنواره بلکه باید برای فکر خودشان و بدون توجه به تیم داوری عکاسی کنند. بدین ترتیب یک جشنواره به موفقیت خواهد رسید.

این هنرمند خاطرنشان کرد: برگزیده شدن در یک جشنواره اهمیت ندارد، مهم حضور عکاسان در جشنواره و سنجیده شدن آثارشان در کنار آثار سایر عکاسان کشور است تا سطح هنرشان ارزیابی شود.

 

 

 

 

تاريخ: ۱۳۹۸/۹/۲۵